Gavroche
|
Mocno indywidualna sprawa, ja lubiÄ caĹoĹÄ przed snem. Nasz forumowy kolega od niedawna je caĹoĹÄ wÄgla na Ĺniadanie i sobie chwali. JadĹem teĹź rĂłwno rozdzielone do kaĹźdego z trzech posiĹkĂłw i teĹź fajnie. Twoja dieta wyglÄ
da na oko dobrze, sprĂłbuj owocĂłw i zobacz jak siÄ po nich czujesz. Nikt Ci nie powie co robiÄ i jak, sama pomanipuluj ustawieniami.
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Gość
|
A dlaczego te şóĹtka smaĹźysz na maĹle klarowanym? O wiele smaczniejsze i wartoĹciowe jest zwykĹe masĹo.Klarowane uĹźywa siÄ do dĹuĹźszego smaĹźenia np.wÄ
trĂłbki Ĺźeby siÄ nie przypaliĹo a miaĹo maĹlany smak Co do wÄgli, to jeĹli lubisz warzywa to zjadaj je wszystkie w postaci warzyw.JeĹli lubisz owoce, to moĹźesz uzupeĹniÄ czÄĹÄ W w owocach, chociaĹź lepiej nie jadaÄ ich zbyt wiele.Ale dr.KwaĹniewski pisaĹ,Ĺźe nie waĹźne w jakiej postaci siÄ zje W, ( u zdrowej osoby ) waĹźne Ĺźeby je zjadaÄ w odpowiednich iloĹciach.Wiadomo,Ĺźe cukier jakikolwiek czy z cukiernicy czy owocowy im go mniej zjemy tym lepiej.Ale zdrowa osoba nie musi sie przejmowaÄ jeĹli czasem zje owoc.Ale jeĹli sie odchudzasz, to raczej odradzaĹabym Ci owoce, gdyĹź powodujÄ
w późniejszym efekcie szybsze uczucie gĹodu.Na Twoim miejscu zmniejszyĹabym tylko tĹuszcz tak na 100-120 jeĹli chcesz schudnÄ
Ä i jadĹabym wiÄkszoĹÄ W w postaci warzyw na kolacjÄ juĹź bez Ĺźadnego tĹuszczu czy biaĹka.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Moja mama stosuje 40g bialka 120-140 tljuszczu i 30-40 weglowodanow i nie bardzo moze schudnac DO stosuje od 10 grudnia i schudla 1kg. Ma ktos moze doswiadczenie w odchudzaniu na DO?
W nocy pojawily sie u niej dodatkowo skurcze lydek.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
A po co Mamie 3,5g/1gB tuĹciu aĹź jest?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Je roznie 1:3 glownie ale zdaza sie 1:3,5
Jak zmiienic te proporcje zeby waga spadla??
Dac jeszcze mniej tluszczu???
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
A po co Mamie 3,5g/1gB tuĹciu aĹź jest? Albo zabiedzona, albo przepala na biegach...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Ma ktos moze doswiadczenie w odchudzaniu na DO? W nocy pojawily sie u niej dodatkowo skurcze lydek.
Na www.dr-kwasniewki.pl jest chyba artykuĹ: "Gdy waga nie spada" i jak zapobiegaÄ skurczom Ĺydek teĹź coĹ jest.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Gość
|
Wszystko jest, tylko rozumieÄ nie ma komu friga PrzekaĹź mamie, aby zjadaĹa mniej tĹuszczy B:Ww 1:2-2,5 (takie zdrowe odchudzanie) i koniecznie 0,5g Ww/1gB Czyli empirycznie wartoĹci przykĹadowe, orientacyjne,poglÄ
dowe 80:160:40+ "proĹba" admina
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
O wĹaĹnie o to mi chodziĹo!
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Ja stosuje DO juz jakies 2,5 roku i mnie sluzy, nigdy nie mialam problemow z waga, raczej odwrotnie wiec nie bardzo mam czas sie wczytywac w zasady DO przy odchudzaniu, a mama jest slabo internetowow mobilna Dziekuje!! Ta stronke "jak waga nie spada" juz jakies czas temu jej wyslalam! Poczytam chyba sama co i jak . A bialka 40g przy wzroscie 165 i wadze 83kg wiek 50 lat jest Ok???
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
grenis, tak juz raz sie pytala dlaczego waga jej nie spada.
Zaczela bialka od 100 tak jak dr, Jan zaleca a teraz zeszla do 40g ale nie wiem czy problemem nie jest wlasnie bialko?
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Gość
|
Zaczela bialka od 100 tak jak dr, Jan zaleca [...]
Fenomenalne... Jak Wy to wszystko tam wyczytujecie?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
No moze przesadzilam Waga razy 0,8
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Proporcje miala ustalone przez dietetyka optymalnego. Na poczatku miala sporo bialka faktycznie a teraz zeszla wg tego co przepisal dietetyk na 48-50g
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Gość
|
kolejny wartoĹciowy (dla mnie ) wÄ
tek