vvv
Go
|
Ania bardzo dobrze rokuje, zastanawia się teraz czy na skurcze łydek lepsza jest kawa z masłem i więcej tłuszczu, czy przeciw warzywa, czy sok wielowarzywny i wywary z kości i wątróbka by uzupełnić minerały.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tutaj chodzi Adasiu o DO, a nie o braki minerałów na tradycyjnej albo jakieś innej diecie. "Nie należy przy Żywieniu Optymalnym stosować dodatkowo witamin, czy różnych preparatów wzmacniających (prawdę mówiąc wzmacniających głównie producentów), ponieważ witaminy są zjadane w naturalnych produktach, a żółtko jaja jest o wiele lepsze od wszystkich zalecanych do tej pory odżywek dla dzieci i dla osób dorosłych." http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=595http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=596
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co tu tyle postów, że nie wiem o co chodzi! Bo jeszcze nie czytałem... Ale poczytam jutro. Możesz sporo się nauczyć od "vvv"...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Semantycznie rzecz rozpatrując "pierwszych miesięcy" może być 11, potem się pisze "pierwszy rok". Rok to szmat czasu, można schudnąć 3 x 12 = 36kg. Kto w pierwszym roku nie osiągnie wagi należnej, zawsze może zacząć liczyć miesiące od nowa, rewidując swoje akcenty rozumienia po ponownym przeczytaniu odnośnych książek. Nie ma takiej możliwości by tę samą książkę po roku stosowania zawartych w niej zasad rozumieć dokładnie tak samo, doświadczenie zmienia postrzeganie. Czyli radzisz mi rotować pierwsze miesiące?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na skurcze łydek? Nie wiem, bo nie posiadam...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
rada Doktora nie dotyczy! Rada Doktora dotyczy "spalających intensywnie własny tłuszcz" czyli w moim rozumieniu "do czasu osiągnięcia wagi należnej", co powinno się udać w "pierwszych miesiącach diety". Najprościej jest "wliczyć" 50g tłuszczu własnego - podskórnego do dziennego BTW, ale to pewnie za proste jest. O jakim Doktorze piszesz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
By Dziękuję za rady, od dziś podbijam tłuszcz i wchodzę na klasyczne 1:2,5-3,5 :0,8-1,5. Może te 30 kg na minusie cos zmienily w metabolizmie, ruszam się tteż więcej..... Na razie obserwuję i dam znać, jakie będą efekty. Dr Kwaśniewski pisał (nie wiem już gdzie to jest), że jak przy ograniczeniu tłuszczu w początkowej fazie DO (gdy się spala własną tkankę tłuszczową) waga po pewnym czasie przestanie spadać, to znowu trzeba ilość tłuszczu zwiększyć, aby były optymalne proporcje w jedzeniu (1: 2,5-3,5: 0,5-1) aby organizm miał dostateczną ilość energii potrzebną do dalszego chudnięcia.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Na skurcze łydek? Nie wiem, bo nie posiadam... Widocznie pijesz dużo soku pomidorowego
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Każdy ma taka dynię jaką sobie wyhoduje, a że jaj nie znosi to się kurami wyręcza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Otóż to...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Widzisz Anulka tu jest to samo co na fb, zieboidzi i witoszanie pchaja sie drzwiami i oknami ze swoja cenna "wiedza", a ze w wiekszosci wynika ona z urojen o "niedoborach" to kaza wsuwac jakies suplementy i ich erzace. I to chca pomagac nawet nieproszeni!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Admin do kanonizacji... Bo na fejsie się ostatnio nie szczypią z "ulepszaczami" - klasyczna to klasyczna!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dziś się dowiedziałem, że ponoć na modyfikacjach zalecanych jako Dieta Optymalna, to nawet 600g można! Dać chłopu kłonicę, to zacznie rotacyjnie ogryzać, bo tak mu dietę zmodyfikują. Szkoda słów i mojego czasu.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja chyba przypadkowo namowilem 2 osoby, ale do klasycznej, zadnych tam suplo-wariacji
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
Widzisz Anulka tu jest to samo co na fb, zieboidzi i witoszanie pchaja sie drzwiami i oknami ze swoja cenna "wiedza", a ze w wiekszosci wynika ona z urojen o "niedoborach" to kaza wsuwac jakies suplementy i ich erzace. I to chca pomagac nawet nieproszeni! Do wczorajszego medycznego gremium byś pasował jako czwarty .
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
No, np 14 kg dyni ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to fantastycznie! Trzeba było więcej witamin i minerałów podsypać, to by bardziej urosła.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przepraszam, ale jednak nie będę czytał i się ustosunkowywał, bo szkoda słów.
|
|
|
|
|
|
|
|