Dasna
Go
|
Adampio mleko do krowy Jersey przegotowałam , poezja Very Happy. Nie znosiłam kożucha z mleka . A tu to nie kożuch to takie delikatne , "chrupkie" masełko Smile. A jaki smak mleka. Mój mąż (znad Biebrzy) tez się rozpłynął. Smile Nie dziwie sie. Od momentu kiedy przez przypadek kupilem smietane z tych krow nie chce nic innego. A maslo jakie dobre. A dieta japonska ma takie BWT jak my BTW...nie wiem czy jasno sie wyrazilem. Eee, jasno? No, nie kumam. Ma BTW jak my BTW?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mój mąż (znad Biebrzy) tez się rozpłynął. Mój mąż też jest z tych stron. Nawet mamy łąki nad Biebrzą..
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
:DRenia gdzie? My mamy w Sztabinie rodzinę, 25 km do Augustowa. Nad Biebrzę jeździmy łowić ryby.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
:DRenia gdzie? My mamy w Sztabinie rodzinę, 25 km do Augustowa. Nad Biebrzę jeździmy łowić ryby. To wpadnijcie kiedys do mnie.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
A daleko mieszkasz od sztabina?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My mamy łąki w Karpowiczach koło Sztabina. Mąż pochodzi z okolic Dąbrowy Białostockiej (Wiązówka) a do łąk nad Biebrzą jest stamtąd 15 km. Teraz tam pozwoliliśmy rolnikom krowy wypasać.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
No to pewnie odwiedzacie te tereny? Daj znac jak bedziecie
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Swiat jest maly
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
My mamy łąki w Karpowiczach koło Sztabina. Mąż pochodzi z okolic Dąbrowy Białostockiej (Wiązówka) a do łąk nad Biebrzą jest stamtąd 15 km. Teraz tam pozwoliliśmy rolnikom krowy wypasać.
Z tej Dąbrowy Białostockiej pochodził mój teść,czy tam okolic.Piszę "pochodził",bo już niestety nie żyje. Znałam nazwę jeszcze jednej miejscowości,ale wypadła mi z głowy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to pewnie odwiedzacie te tereny? Daj znac jak bedziecie
Ja bardzo rzadko. Teściowie już nie żyją. Mąż z córą tam był na Wszystkich Świętych. Gospodarstwo stoi tam teraz niezamieszkane, tylko sarny tam sobie w sadzie rzadzą..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tej Dąbrowy Białostockiej pochodził mój teść,czy tam okolic.Piszę "pochodził",bo już niestety nie żyje. Znałam nazwę jeszcze jednej miejscowości,ale wypadła mi z głowy. Mój mąż może go znał? Tam się praktycznie wszyscy znali.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Przypomniała mi się ta nazwa.O Suchowole chodzi,czy jak tam zwał.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Możliwe, że my jeszcze to gospodarstwo przeprosimy i jak będziemy na emeryturze, to tam się przeprowadzimy. Maszyny wszystkie tam czekają..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przypomniała mi się ta nazwa.O Suchowole chodzi,czy jak tam zwał. Do Suchowoli mój mąż chodził do szkoły. Miał 2 km.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mąż mówi,że to jak na Krasnybór. Jeżdziliśmy tam do takiego startego kościółka. Przy tej drodze siostra mojego męża ma gospodarstwo.Schodząc w dół dochodzi sie do Biebrzy. A Krasnoborki a tam gdzieś jeżdziliśmy daleko w las po drzewo chyba? Karpowicze to za rzeką. Mama męża mieszka w centrum Sztabina vis a vis tego wielgaśnego kościoła.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Suchowola kilkanascie km od Sztabina, w strone Bialego - wlasciwie przejezdzam tamtedy 2x w tygodniu
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Dasna - a gdzie teraz mieszkasz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z Suchowoli pochodził Popiełuszko.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Dobre. Ale ja tam niestety nigdy nie byłam.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Dobre. Ale ja tam niestety nigdy nie byłam. No to bedziesz miala okazje w przyszlym roku
|
|
|
|
|
|
|
|