|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie wiem co o tym myśleć... Bałabym się taką kurację komuś polecić... Brzmi nieprawdopodobnie i nielogicznie... Co konkretnie uwazasz za nielogiczne?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Żeby trzeć na tarce i przez szmatkę odciskać...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem co o tym myśleć... Bałabym się taką kurację komuś polecić... Brzmi nieprawdopodobnie i nielogicznie... Co konkretnie uwazasz za nielogiczne? Wątroba odpoczywa przy jedzeniu kwasów tłuszczowych nasyconych (tłuszczów zwierzęcych), nie obciążają jej. Regeneruje się przy zjadaniu najlepszego białka (części zamienne) np. z żółtek, z wątróbki... A soki z buraków (czy innych warzyw, czy owoców, czy ziół), to do regeneracji nie nadają się i jeszcze obciążają wątrobę, to są węglowodany...Jeśli coś pokićkałam, to może Admin mnie poprawi...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chwilę go posłuchałam, a dłużej się nie da. Wiem, że kwasy tłuszczowe nasycone "należy" zastąpić nienasyconymi i to mi wystarczy... Jedynie z tymi tłuszczami zawierającymi izomery trans, to ma rację, ale nikt i tak nie przeprosi za to, że wcześniej te margaryny z takimi tłuszczami zalecano jako antymiażdżycowe.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Te same produkty w zoo u małp luzem na ziemi leżą, tutaj zielony ład - w miseczkach, i itp...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mieszają kłamstwa z prawdą, aby ludziom w głowach całkiem pomieszać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie wiem co o tym myśleć... Bałabym się taką kurację komuś polecić... Brzmi nieprawdopodobnie i nielogicznie... Co konkretnie uwazasz za nielogiczne? Wątroba odpoczywa przy jedzeniu kwasów tłuszczowych nasyconych (tłuszczów zwierzęcych), nie obciążają jej. Regeneruje się przy zjadaniu najlepszego białka (części zamienne) np. z żółtek, z wątróbki... A soki z buraków (czy innych warzyw, czy owoców, czy ziół), to do regeneracji nie nadają się i jeszcze obciążają wątrobę, to są węglowodany...Jeśli coś pokićkałam, to może Admin mnie poprawi... Gadalem niedawno ze znanym(chyba) dietetykiem z fejsbuka Sila Wilka czy jakos tak, co prowadzi szkolenia itp i byl temat o wychodzeniu z glodowek. Ja napisalem, ze ja wychodze zazwyczaj watrobka smazona na co on "jako dietetyk" zachnal sie lekcewazaco, ze nie wolno, bo to "ciezkostrawne", ze trzeba wychodzic sokami warzywnymi i owocowymi, bo grozi mi obciazenie watroby itp
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Świetnie, że jeszcze tylu fachowców jest na świecie... Tym bardziej, że prorokują pomidora szklarniowego na początku roku po 80zł/kg! Dlatego stwierdzenie, że soki owocowo-warzywne - to samo zdrowie należy propagować, aby wątróbka była nadal po parę złotych!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale tych proroków się namnożyło. Sami czarnowidze... Nie wierzę w to, że pomidory będą droższe niż 20 zł... No może 25... I tak zimą pomidory raczej smaku nie mają...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Narkotyk, uzależniający narkotyk.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bo słodki jest na czubku języka. Ale gdzieś czytałem, że podział języka na smaki jest nietrafny, tylko tak naukowcy przyjęli i zostało.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to chyba nie jest tylko kwestia smaku, tak jak alkoholika nie oszuka się napojem bezalkoholowym - musi dostać swoje procenty.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Pierwsza, połączona z zapachem linia obrony przed szkodliwym składem.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To było dobre ze 20 lat temu jak mi koleś opowiadał, że ciężko było utrafić coś do jedzenia co nie byłoby posłodzone - jak był na stażu w hamburgerowni.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Teraz "poprawiacze smaku" to i z trocin zrobią przysmak!
|
|
|
|
|
|
|
|