krzych_100
Go
|
Nie chodzi o google, to potrafię sobie poszukać...
Mnie bardziej chodzi o doświadczenia użytkowników tego forum. Wujek Google rózne ciekawe rzeczy wyszukuje...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba powinienes poszukac sobie w google informacji na temat watroby i chorob.
Ja myślę, że "krzych_100" nie chce informacji z googli - takie to właśnie lekarze mają, tylko zastosowanie DO przy chorej wątrobie...Tylko "krzych_100" czy Twój Ojciec się zgodzi na pokarmy optymalne? Ciekawe czy lekarze nie postraszą Go tłuszczami.. Nasz znajomy miał marskość wątroby i codziennie kupował u nas spore ilości owoców. Jadł głównie grapefruity i winogrona. Ja z nim rozmawiałam o DO, ale..on tak długo jak mógł chodzić, to te owoce kupował..niestety nie wyleczyły go..
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Pytanie czy chora wątroba da sobie radę ze smażonymi pokarmami. Osobiście spróbował bym pokarmów surowych, zresztą jednym z takich sposobów jest picie soku z wątroby. Jeżeli jednak nie to lepsze byłoby mięso pieczone.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tłuszcze nasycone omijają wątrobę, przez co ją oszczędzają. Na pewno wskazane byłyby żółtka (może z jajek gotowanych na rzadko) no i pamiętam, że Dr. Kwaśniewski pisał, że wskazana jest wątróbka, ale nie wiem jak byłoby ją najkorzystniej przygotować.. Surowego ja bym się bała przy chorej wątrobie..
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jeszcze raz dziękuję za wszelkie cenne uwagi.
Otóż Ojciec nie może za bardzo jeść, tzn. je mało i po każdym posiłku odbija się i ma mdłości. Czasem na zdąży... Okazało się, że ordynator i lekarz prowadzący nie potrafią podjąć decyzji o dalszym leczeniu i czekamy na konsultację jakiegoś profesora (którego zresztą nie ma...). Jest tylko sugestia, aby tego nie ruszać (operacyjnie).
Mnie bardziej chodziło o połączenie Diety: np. jajecznica z żółtek na maśle (z boczkiem i cebulką), a drugi posiłek smażona wątróbka z ziemnaikiem i jakąś jarzyną. Do tego właśnie pestki moreli...
moim zdaniem choroba zbyt zaawansowana,by eksperymentowac,moze szukaj pomocy u doswiadczonych lekarzy optymalnych. Tutaj ,moze ci pomoga? http://www.optymalni.org.pl/Tluszcz czyni cuda,wieksze niz bialko.Jak lekarze medycyny wezma sie za twego tate,to juz dni jego policzone. Myslisz o jajecznicy smazonej??Smazone dla chorych z dolegliwosciami brzusznymi,wogole nie zalecane.Ja osobiscie sprobowalabym mojemu tacie,gdyby wyrazil na to zgode nosila jajka gotowane na miekko,by same zoltka wyjadal.Witamine tylko i wylacznie w zastrzykach.Uklad trawienny nalezaloby odciazyc.Potrzebny jest jednak prowadzacy lekarz optymalny i medycyny naturalnej. Twojemu tacie oraz calej rodzinie zycze z calego serca pokonania choroby.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Krzych_100,
maila Panu posłałam.
|
|
|
|
|
|
|
krzych_100
Go
|
Jeszcze raz dziękuję... Jakoś się trzymam...
Pozdrawiam.
krzych_100
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Swoje wciagnal i wypil
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Przecież się starają o marihuanę. Mąż Hanny Gronkiewicz-Waltz nawet ma sporą plantację krzewów konopi indyjskich... ale to na użytek własny sąsiadów?
Kluczowy postęp w medycynie, który odbywa się teraz, to jest coraz większa personalizacja leczenia. To znaczy, że potrafimy już określać poszczególne typy nowotworów, i teraz poszukujemy leków, które będą w stanie ukierunkować się na ten konkretny typ – mówi. I daj, i daj i daj Średni koszt takich badań wynosi ok. 2 mld dol http://www.rp.pl/Biznes/161019806-RZECZoBIZNESIE-Wiktor-Janicki-Nowa-bron-w-walce-z-nowotworem.html#ap-1
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie szukają przyczyn nowotworów i leczenia przyczynowego. Tylko chcą truć chorych... A firma Roche pomaga czy zarabia na lekach i "leczeniu"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kora chciala refundacji leku za 14 tysiecy za tabletke. Ma? Ma. No i dobrze, marza rzedu 20000% a lek tylko "uniemozliwia dalszy rozwoj raka" Czysty biznes.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a lek tylko "uniemozliwia dalszy rozwoj raka"
a tam uniemożliwia. Pewnie blokuje jedynie ten jeden typ. Działanie Olaparibu oparte jest na mechanizmie zablokowania aktywności białka o nazwie Poly (ADP ryboza) oraz polimerazy (PARP), które odpowiadają za naprawę DNA. W komórkach rakowych, gdzie występuje już mutacja genów BRCA znajduje się białko polimerazy, Olaparib je blokuje i w ten sposób komórki rakowe zostają pozbawione możliwości naprawy DNA i powoduje ich obumieranie.
Dodatkowo, dość niespodziewanie, badania wskazują, że Olaparib, może także przysłużyć się mężczyznom w walce z rakiem prostaty. Substancja czynna leku Lynparza, olaparyb, blokuje działanie enzymu zwan ego ludzką polimerazą poli(ADP - rybozy) (PARP), która wspomaga naprawę uszkodzonego DNA w komórkach (zarówno prawidłowych, jak i nowotworowych) podczas podziałów komórkowych. W komórkach prawidłowych istnieje alternatywny mechanizm naprawy DNA, który wymaga obecności białek BRCA1 i BRCA2. Ten mechanizm nie działa prawidłowo w komórkach nowotworowych z mutacjami w genach BRCA1 lub BRCA2 . Dlatego w przypadku zablokowania białek PARP uszkodzony DNA w komórkach nowotworowych nie może zostać naprawiony, co skutku je obumieraniem tych komóre
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Widocznie wyszła z założenia, że raz się żyje.
|
|
|
|
|
|
|
|