sewero
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Naprawdę tego się spodziewałam, że naukowcy nie będą chcieli przyznać racji polskiemu lekarzowi, tylko będą DO stopniowo wprowadzać - przynajmniej stopniowo ukazywać prawdziwą wartość produktów i składników pokarmowych. W Polsce już jajka wracają do łask - już tak nie szkodzą a nawet leczą. Ciekawe jaki będzie następny krok..Ale dobre i to..
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
......... ges sa lepsze niz do tej pory ludzie mysleli. .................... Czyli wszystko to o czym my Optymalni juz dawno wiemy. Cieszy ze wreszcie glosno zaczyna sie o tym mowic.
Prawie 100% polskiej produkcji jest eksportowane m.in. do Niemiec .............................. nie tylko Optymalni dawno o tym wiedzą. ................ Ciekawe jaki będzie następny krok..Ale dobre i to..
We Francji wydłużono wiek emerytalny............................ Może w innych krajach najpierw poprawią kondycję społeczeństwa, a potem zaproponują dłuższy okres pracy.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
....juz im tez cos dzwoni,tylko jeszcze nie wiedza w ktorym kosciele ...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Cieszy ze wreszcie glosno zaczyna sie o tym mowic. Znaczy cieszy, że dr Kwaśniewski ma rację, czy to, że głupie polaczki dowiadują się tego od obcych?
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nic nie cieszy jajka zdrożeją
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja tez nie potrafie zrozumiec dlaczego maslo, ktore nie schodzi z polek sklepowych, drozeje? W normalnych warunka, jezeli cos jest trudno sprzedac to sie obniza cene takiego towaru a tu nagle wzrost o 35%. Poza tym jest kryzys i ceny prawie wszystkich towarow maleja, natomiast cena masla wzrosla.
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nic nie cieszy jajka zdrożeją Spokojnie, poźrą masła z jajami, z chlebkiem i cocacolą, zagryzą gęsiną, zapiją piwskiem przez pół roku i zaraz wrócą do pięć*woda i metale ciężkie. Co by sobie choregosterola obniżyć...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
I wszystko wróci do normy...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
..natomiast cena masla wzrosla. Czyli przestawiasz się na margarynę.. Eeeeee. Zona juz sie wstydzi ze mna chodzic do sklepu. Jak kest przecena na maslo Lurpak to kupuje po 10-20 kostek i sobie mroze.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Kilka razy mąż kupił Lurpak.Ja jednak przyzwyczaiłam się do Łaciatego.Dziś kupowałam,podrożało.Kosztuje 5.35PLN. W sklepie, do którego ja chadzam są jajka zielononóżki.One na początku były w promocji.Kosztowały o ile sobie przypominam dobrze, ok. 6PLN za 10szt.Schodziły bardzo ładnie i były świeże,a potem nagle ciach i podrożały do 13PLN za 10 sztuk i ludzie przestali kupować,więc stały dłużej i były coraz częściej nieświeże,aż trafiłam w końcu na takie jajko,że odechciało mi się jajek na jakiś czas.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja sie przyzwyczailem do Lurpak i jak kupimy inne, tansze to czuje wyraznie roznice. No ale coz wszystkiego miec nie mozna a maslo to maslo. Tu jeszcze nie kantuja tak jak w Polsce i mam nadzieje, ze nie beda. Produkty "latwe" do smarowania sa widocznie zaznaczone tak, ze nie mozna popelnic gafy.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Widocznie w Polsce "Lurpak" to nie jest to samo masło, bo zakwalifikowałbym je do łatwo "smarownych", tak samo, jak irlandzkie "Kerry Gold".
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nie wiem. Probowalem Lurpaka w Polsce i jedyna roznica byl brak soli.Poza tym smarowalnosc byla "podobna". Polski lurpak ma tez 860 ckal w 100 gr a to go dyskwalifikuje w grupie "latwo smarowalne". Chyba, ze pisza co innego i pakuja co innego? Tego nie mozna wykluczyc. Jedno jest pewne, ze po zamrozeniu szybko sie rozmraza co dowodzi duzej zawartosci tluszczu.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Już od paru lat można dostać solone i klasyczne
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
takie jajko,że odechciało mi się jajek na jakiś czas. Bo siem nie znasz na rawpaleorarytasach!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
raw..co?
|