Strony: [1] 2 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Cukier, soki i co "zabronione" (Przeczytany 78935 razy)
|
kasara1991
Go
|
Czesc!
A wiec zastanawiam sie: podobno cukier jest zabraniony z ZO, a w przepisach sie go dodaje troche- co moze zastapic ten cukier? Np. miod jest slodki, ale rowniez zabroniony. Czy najlepszy jest cukier brazowy do wypiekow?
Soki slodzone tez sa "zabronione", ale czy mozna robic sok z np. marchwi i jablka badz pomaranczy? Czy za duzo jest cukru w owocach?
|
|
|
|
|
|
|
|
krista
Go
|
WojciechuS, na poważne zapytanie, moim zdaniem nie zbyt poważnie odpisałeś. Trzeba nowicjuszy traktować, jak dzieci robiących pierwsze kroczki. Niewolno ich ignorować, dodam, że sama jestem początkująca i każda rada dla mnie jest ważna Chętnie skorzystam.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
- kombinuj, kombinuj, aż przekombinujesz. To się formuła 4es nazywa, czyli: sprubuj spieprzyć sobie sama... ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"kasara1991" na DO praktycznie nic nie jest zabronione. Cukier, co prawda, nie jest wskazany, ale w małych ilosciach nam nie zaszkodzi - trzeba go tylko wliczyć w dzienną ilość węglowodanów. W przepisach w Książce Kucharskiej J. Kwaśniewskiego też cukier jest wśród składników deserów. Z owocami jest podobnie - w małych ilościach możemy je jeść...Nawet w dużych.. jeśli ktoś ma ochotę chorować..
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Renia, dla mnie jak sie jest na ZO czy DO, to jest sie po to by miedzy innymi nie chorowac i z tego punktu widzenia pytam sie o rady.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
- kombinuj, kombinuj, aż przekombinujesz. To się formuła 4es nazywa, czyli: sprubuj spieprzyć sobie sama... ? dlaczego przez "u", a nie "ó"? A, bo tak mi siem zachciało.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
- kombinuj, kombinuj, aż przekombinujesz. To się formuła 4es nazywa, czyli: sprubuj spieprzyć sobie sama... ? dlaczego przez "u", a nie "ó"? A, bo tak mi siem zachciało. Nie, nie. Znak zapytania, bo nie rozumiem o co Ci chodzi
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renia, dla mnie jak sie jest na ZO czy DO, to jest sie po to by miedzy innymi nie chorowac i z tego punktu widzenia pytam sie o rady.
No i z tego punktu odpowiedziałam, że małe ilości nie szkodzą..ale to jest wolny kraj i każdy ma prawo jeść ile chce.. Ja właśnie jem bardzo mało cukru i owoców, właśnie dlatego, że też chcę być zdrowa..
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To szczera prawda jest, sam widziałem! Ci, co mają w wózkach marketowych soki w kartonach, bardzo ściśnieniowani są, jeszcze zanim się napiją, w kolejce przy kasie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Prozdrowotne soki z Tesco chyba nie podchodza pod ten artykul?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Prozdrowotne soki z Tesco chyba nie podchodza pod ten artykul?
Pewnie nie, bo warzywne tylko... Tylko trzeba pamiętać: przed użyciem wstrząsnąć! Żeby te proszki się z wodą wymieszały
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wydaje mi sie kolego, ze jestes w bledzie, to sa soki wyciskane w wyciskarkach wieloslimakowych z ekologicznych warzyw hodowanych w hydroponicznych biofarmach nawozonych wylacznie naturalnymi nawozami.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Nawet jeśli masz rację, taki sok to przetwór, dlatego należy łykać złotą i srebrną biżuterię popijając Doppel Hertz z miedzią
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ba! Zdrowie to nie rurki z kremem! Trzeba dbac o zdrowie i uzupelniac niedobory zlota i doppelherz, bo mozna sie nabawic hipozlotozy i hipodoppelhercozy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|