Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: 'Skwarki' (Przeczytany 45201 razy)
|
Iga
Go
|
Prawda, zaprogramowani jesteśmy na życie powyżej 100 lat.
Skąd ta wiedza?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z "Żywienia Optymalnego" dr Kwaśniewskiego a i z różnych artykułów . Dr Kwasniewski pisze , że to co przeszkadza żyć długo komórce to uboczne efekty spalania węgla czyli węglowodanów. A jeszcze co ciekawe to zjawisko apoptozy. Całe życie pracujemy na szybszą śmierć komórki. Jest także ciekawy system , który się nazywa arNox i jest naszym wewnętrznym zaprogramowanym enzymatycznym systemem starzenia
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To tak w skrócie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..mi to też odpowiada.. czuję się wybrańcem losu.. Nie każdemu jest dane to zrozumieć..
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O podgardlanej to nawet nie słyszałam..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
To tak w skrócie Tak? A czemu nie ponad 200,albo 300? Skąd ta niewiara? Z drugiej strony zalecałabym powściągliwość w wyrażaniu takich opinii,bo nam podniosą wiek emerytalny,do 105 lat i wszyscy będą "mieli z czapki".
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kiszka podgardlana to rodzaj kiszki napchanej słonina , drobno posiekanym podgardlem i jajkami i bułką tartą. Wiek emerytalny he, he niech nam podnoszą jak będziemy mieć po 80 lat , śmigać na łyżwach, pląsać na dyskotekach. a co same młódki Babcia mojej pracownicy ma 93 lata, "opala" się w ogromnej panamie i pod parasoleczką. Siedzi na balkoniku w swoim mieszkaniu. Potem pokazuje nogi i mowi popatrz jaka skóra. I fakt ma młoda skórę. Mieszka sama , robi wszystko sama i nie myśli chorować czy wybierać się na tamten świat. Ja wierzę , że możemy żyć bardzo długo w doskonałej formie. ta wiara tez mnie napędza.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
To tak w skrócie Tak? A czemu nie ponad 200,albo 300? Sk±d ta niewiara? Z drugiej strony zalecałabym pow¶ci±gliwo¶ć w wyrażaniu takich opinii,bo nam podnios± wiek emerytalny,do 105 lat i wszyscy będ± "mieli z czapki". «Nie może pozostawać duch mój w człowieku na zawsze, gdyż człowiek jest istotą cielesną: niechaj więc żyje tylko sto dwadzieścia lat». http://www.biblia.pl/rozdzial.php?id=6&slowa=dwadzieścia
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A napisane jest coś takiego w Koranie?
PS.Jeśli tak by było,to niezależnie od jakiejkolwiek diety,czy od czegokolwiek,tyle każdy powinien żyć.Fakt,niektórzy tak mogą,ale sęk w tym,że przerażająca większość nie może.I dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
PS.Jeśli tak by było,to niezależnie od jakiejkolwiek diety,czy od czegokolwiek,tyle każdy powinien żyć.Fakt,niektórzy tak mogą,ale sęk w tym,że przerażająca większość nie może.I dobrze.
Nie no Iga , daj pożyć .Dlaczego" I dobrze" Jak byśmy żyli po 200 lat to ja myślę , że wtedy wiele spraw toczyło by się innym torem. Można snuć tylko różne wizje bądż katastroficzne bądż optymistyczne. Ja mam nadzieję , że bylibyśmy mądrzejsi.
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A czy ja Ci żyć nie daję? Żyj i 150 lat,jak tylko jesteś tak zaprogramowana. Ja piszę,jakie są realia,a nie że ludzie są zaprogramowani na 120 lat i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ba , realia . To i ja je znam. Natomiast zainteresowało mnie , że piszesz , "że niektórzy żyją krócej. I dobrze" I to twoje "I dobrze" skłoniło mnie do przemyśleń czy to dobrze czy źle. I co by było gdyby.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Nie no Iga , daj pożyć .Dlaczego" I dobrze" Jak byśmy żyli po 200 lat to ja myślę , że wtedy wiele spraw toczyło by się innym torem. Można snuć tylko różne wizje bądż katastroficzne bądż optymistyczne. Ja mam nadzieję , że bylibyśmy mądrzejsi. nie wystarczy,ze dusza jest niesmiertelna,czy to za malo??Przeciez gatunek ludzki,zyje dluzej niz 200 lat i co ilu z naszych przodkow widzialo raj na ziemi??? Ilu zrozumialo,ze jest zycie po zyciu??Ilu zrozumialo,ze nalezy sie obudzic i zyc tu i teraz?A ci,ktorzy widzieli zostali okrzyknieci szamanami,albo byli paleni na stosie albo pospolitymi wariatami.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jestem ciekaw czy dusze optymalnych tez zywia sie optymalnie. Co Ty na to Kodar?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kodar dusza nieśmiertelna jest i odżywia się pewnie (adampio) optymalnie.Raj na ziemi każdy tworzy sam dla siebie.Ja osobiscie chwilami jestem w raju Ale ciało jest tu i teraz i ono chce żyć jak najdłużej a rozum ? Cóż to już inna sprawa. historia ludzkości to tak na prawde historia wojen.Ciągle się wyrzynamy i pracujemy nad jeszcze lepszymi sposobami unicestwiania jedni drugich. Nie wyklucza to jednak dążenia do życia cielesnego jak najdłużej. A stosując ŻO nie chcemy żyć dłużej?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jestem ciekaw czy dusze optymalnych tez zywia sie optymalnie. Co Ty na to Kodar?
nic nie stroi na przeszkodzie aby samemu sprawdzic,koniecznie napisz,jak juz sie dowiesz
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
nic nie stroi na przeszkodzie aby samemu sprawdzic,koniecznie napisz,jak juz sie dowiesz Adampio ja tez proszę o kontakt
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|