laufadam
Gość
|
Oczywiscie OP rowniez biegaja i do tego chca sie porwac na przebiegniecie maratonu (chodzi tu o mnie) Poniewaz juz wczesniej bralem udzial w takiej imprezie w Debnie mam jakies tam doswiadczenie. Otuz podczas tego maratonu za rada mojego trenera mialem na 10km , 18km itp. cos pic. Wtedy byl to roztwor ISOSTARU z woda. Niestety na 30km zlapala mnie taka okropna kolka watrobowa, ze juz chcialem zejsc, ale sila uporu doczlapalem sie w 2h32' do mety. Niechcialby znowy przezyc czegos podobnego, dlatego odpowiedni plyn -kilka porcji po 100ml pitych na trasie maratonu przygotowanych wedlug diety optymalnej mogloby zapobiec kolce. Jesli ktos ma idee jak taki plyn przyzadzic to prosze o informacje- wogule takiego napoju do tej pory niema( powinien byc to roztwor wody , tluszczu i moze jakiegos soku). Z wszelkich propozycji bede zadowolony , a o wynikach poinformuje.
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Gość
|
MoĹźe herbatÄ ze ĹmietanÄ
?
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
laufadam
Gość
|
Herbata z mieta nie wchodzi w rachube.Chyba lepsza propozycje ma wojteks- wypruje ja podczas treningu i zobaczymy. Wogole pice w maratonie to powazny temat, poniewaz podczas wysilku (biegu) wszystkie organy pracuja na wysokich obrotach. Plyn musi dostarczyc gwaltownie zuzywne substancje odzywcze. Stwierdzilem , ze napoje slodzone nie sa odpowiednie -powoduja krotki kick ale potem chce sie jeszcze wiecej pic. Plyny takie jak GOKARDE nie odpowiadaja mojemu przekonaniu , ze to musi byc cos wg. diety OP , ale napewno wydzielone w pocie skladniki soli mineralnych tez by mozna uzupelnic.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Gość
|
Herbata z mieta nie wchodzi w rachube. Ale tak ogĂłlnie to czytaĹeĹ o tej herbacie ??
|
|
|
|
|
|
|
laufadam
Gość
|
Nie czytalem ,ale polem
|
|
|
|
|
|
|
galapagor
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz w tenisie jest moda na takie róşnokolorowe. Najpierw Ĺyk jednej potem szybko zapitka drugÄ
, szkoda Ĺźe jeszcze pĹukanki gardĹa sobie tym nie zrobiÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawe co tam jest, wiesz coĹ?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie mam pojÄcia. Pewnie to co zwykle w izotonikach, tylko kolorowe.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Stewia.
|