forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-10, 23:16:03

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669344 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 33 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Boczek korzenny
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Boczek korzenny  (Przeczytany 139759 razy)
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #40 : 2010-12-27, 15:53:01 »

Dopiero teraz widze jaki ten czajnik jest "skamienialy"-no ale ma 3 lata. Dzisiaj mamy wode z prywatnej studni. Kiedys, jak mieszkalismy w miescie, to zmienialismy czajniki co 3-4 miesiace.  Laughing



Mój też ma chyba ze trzy lata i kupiła mi go siostra w Hamburgu. Very Happy
Zapisane

adampio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #41 : 2010-12-27, 15:54:03 »

Jak najbardziej. Lepiej smakuje bo jest w niej wiecej tluszczu. Laughing
Zapisane
Dasna
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #42 : 2010-12-27, 15:55:18 »

E, no nie adampio , jaki szczuplusieńki jesteś. Wierzę , że jadasz 2200 kcal.
 Phi i ja zasznurowałam przełyk  Laughing Laughing
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #43 : 2010-12-27, 15:55:26 »

Jak najbardziej. Lepiej smakuje bo jest w niej wiecej tluszczu. Laughing
Oczywisscie mowie o karkowce, bo posty sie troche pomieszaly.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #44 : 2010-12-27, 15:58:41 »

E, no nie adampio , jaki szczuplusieńki jesteś. Wierzę , że jadasz 2200 kcal.
  Phi i ja zasznurowałam przełyk  Laughing Laughing

Robisz sobie ze mnie jaja? Laughing
Na tym zblizeniu wygladam jakbym wazyl ze 150 kg.  Laughing
Przelyku nie "sznuruj" bo umrzesz z braku powietrza. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #45 : 2010-12-27, 15:58:47 »

Ale te zdjęcia są z july'a...  Shocked
To co to jest, jakiś high meet, czy co?  Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #46 : 2010-12-27, 16:00:34 »

Jak najbardziej. Lepiej smakuje bo jest w niej wiecej tluszczu. Laughing

No to wypróbuję ten przepis na karkówce. A skóra to jest dowolna? Z boczku, lub ze słoniny?
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #47 : 2010-12-27, 16:04:23 »

A skóra to jest dowolna? Z boczku, lub ze słoniny?

Ważne tylko, aby za bardzo nie była wygolona!
MNIAM, jak szczecina w gardełko drapie przy przełykaniu...  Very Happy
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #48 : 2010-12-27, 16:09:57 »

Jak najbardziej. Lepiej smakuje bo jest w niej wiecej tluszczu. Laughing

No to wypróbuję ten przepis na karkówce. A skóra to jest dowolna? Z boczku, lub ze słoniny?

Ta skorka jest, w tym przypadku, ze schabu. To nie jest skorka z innego miesa. Idziesz do rzeznika i kupujesz schab albo karkowke ze slonina, bo tak normalnie jest.
Przeciez schab czy karkowka to nie jest jakies wewnetrzne mieso. Problem polega na tym, ze rzeznicy odcinaja slonine i sprzedaja ja jako slonine albo, po wytopieniu, jako smalec. Ty nusisz kupic schab ze slonina albo karkowke ze slonina. Slonine, do "poziomu" miesa kroisz w paski max 1-dno centymetrowe.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #49 : 2010-12-27, 16:10:57 »

A skóra to jest dowolna? Z boczku, lub ze słoniny?

Ważne tylko, aby za bardzo nie była wygolona!
MNIAM, jak szczecina w gardełko drapie przy przełykaniu...  Very Happy

 Laughing Laughing Laughing Laughing

Jestes w bledzie.
Zapisane
Dasna
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #50 : 2010-12-27, 16:14:03 »

E, no nie adampio , jaki szczuplusieńki jesteś. Wierzę , że jadasz 2200 kcal.
  Phi i ja zasznurowałam przełyk  Laughing Laughing

Robisz sobie ze mnie jaja? Laughing
Na tym zblizeniu wygladam jakbym wazyl ze 150 kg.  Laughing
Przelyku nie "sznuruj" bo umrzesz z braku powietrza. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


Jakie 150 kg ? Shocked
To w rzeczywistości jesteś szczuplejszy?  Shocked

No to jak mam se nie sznurować ? Laughing Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #51 : 2010-12-27, 16:16:26 »

Jak najbardziej. Lepiej smakuje bo jest w niej wiecej tluszczu. Laughing

No to wypróbuję ten przepis na karkówce. A skóra to jest dowolna? Z boczku, lub ze słoniny?

Ta skorka jest, w tym przypadku, ze schabu. To nie jest skorka z innego miesa. Idziesz do rzeznika i kupujesz schab albo karkowke ze slonina, bo tak normalnie jest.
Przeciez schab czy karkowka to nie jest jakies wewnetrzne mieso. Problem polega na tym, ze rzeznicy odcinaja slonine i sprzedaja ja jako slonine albo, po wytopieniu, jako smalec. Ty nusisz kupic schab ze slonina albo karkowke ze slonina. Slonine, do "poziomu" miesa kroisz w paski max 1-dno centymetrowe.

Teraz to mnie zaskoczyłeś  Shocked. Nie widziałam nigdy schabu, ani karkówki ze słoniną... Rolling Eyes chyba polskie świnie tak nie mają... Laughing Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #52 : 2010-12-27, 16:19:14 »

A skóra to jest dowolna? Z boczku, lub ze słoniny?

Ważne tylko, aby za bardzo nie była wygolona!
MNIAM, jak szczecina w gardełko drapie przy przełykaniu...  Very Happy

Mnie jeszcze coś w gardle drapie, chociaz nie byłam koło żadnego Szczecina... Laughing Lepiej nie ryzykuję... Laughing Mad
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #53 : 2010-12-27, 16:21:16 »

Ty nusisz kupic schab ze slonina albo karkowke ze slonina. Slonine, do "poziomu" miesa kroisz w paski max 1-dno centymetrowe.

Jutro będę na targowisku, to sobie takie mięso zamówię. Oni tam na miejscu "rozbierają" świnie... Very Happy
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #54 : 2010-12-27, 16:25:43 »

A, jak rozbierają, to pewnie i niegoloną skórę można zamówić...  Wink Mr. Green
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #55 : 2010-12-27, 16:31:00 »

...
Jutro będę na targowisku, to sobie takie mięso zamówię. Oni tam na miejscu "rozbierają" świnie... Very Happy

Bądź stanowcza, bo będą przekonywać Cię, że oddzielone składniki są tańsze. Wink
Ja musiałem wyczekać odpowiedni moment i użyć własnych wdzięków Wink
żeby mi żona rzeźnika kości wołowe pogruchotała, bo jej samiec nie chciał tego dla mnie zrobić.  Laughing Laughing
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #56 : 2010-12-27, 16:32:57 »

Ty nusisz kupic schab ze slonina albo karkowke ze slonina. Slonine, do "poziomu" miesa kroisz w paski max 1-dno centymetrowe.

Jutro będę na targowisku, to sobie takie mięso zamówię. Oni tam na miejscu "rozbierają" świnie... Very Happy
A to swinie Laughing
Normalnie publiczny striptease. Laughing Laughing Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #57 : 2010-12-27, 16:33:59 »

A, jak rozbierają, to pewnie i niegoloną skórę można zamówić...  Wink Mr. Green

Czy z Wami można poważnie rozmawiać?  Laughing Laughing
Zapisane

Dasna
Go


Email
Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #58 : 2010-12-27, 16:36:12 »

 Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Boczek korzenny
« Odpowiedz #59 : 2010-12-27, 16:36:22 »

...
Jutro będę na targowisku, to sobie takie mięso zamówię. Oni tam na miejscu "rozbierają" świnie... Very Happy

Bądź stanowcza, bo będą przekonywać Cię, że oddzielone składniki są tańsze. Wink
Ja musiałem wyczekać odpowiedni moment i użyć własnych wdzięków Wink
żeby mi żona rzeźnika kości wołowe pogruchotała, bo jej samiec nie chciał tego dla mnie zrobić.  Laughing Laughing

O Boże.  Shocked  Żona rzeźnika Tobie kości pogruchotała... Aaa dobrze, że wołowe...Z tymi wdziękami lepiej jednak uważaj... Laughing Laughing Laughing
Zapisane

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 20 zapytaniami.