forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-24, 12:53:11

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
660238 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Mak z bakaliami
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Mak z bakaliami  (Przeczytany 2753 razy)
Teresa Stachurska
Gość


Email
Mak z bakaliami
« : 2010-12-23, 22:31:37 »

Składniki:

- 250 g maku (zemleć, można w młynku do kawy)
- 50 g migdałów (zemleć, można w maszynce do mięsa)
- 100 g orzechów włoskich (zemleć, można w maszynce do mięsa)
- 150 ml mleka
- 100 ml śmietanki 30 %
- 100 g masła
- 30 g mocnego alkoholu, może być pachnący

Ja to wszystko warzę w thermomixie na 90oC , 8 minut, ale można i na płytce, byle nie zagotować.

Do gorącej masy dodać:
 
- 60 g suszonych wiśni (mogą być suszone żurawiny)
- 40 g rodzynek
- 100 g suszonych moreli (rozdrobnionych, czyli pokrojonych)
- 60 g śliewk kalifornijskich (rozdrobnionych)

Jak danie ostygnie będzie w sam raz Smile 

Gotowego wyrobu - 950 g. W 100 g:

- B = 8,97 g; T = 30.89 g; W = 21,81 g
- BTW = 1 : 3,44 : 2,43


DuĹźo się tego nie zje, bardzo sycące Laughing 
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 17 zapytaniami.