renia
|
|
Odp: Film
« Odpowiedz #200 : 2013-05-17, 06:53:27 » |
|
I tak to można odebrać...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #201 : 2013-05-17, 07:18:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #202 : 2013-05-17, 07:31:21 » |
|
Bo poprzeczkę podnoszę...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #203 : 2013-05-17, 07:39:03 » |
|
Na poprzeczce do góry nogami to tylko nieliczni stają. Większość zwisa.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #204 : 2013-05-18, 14:07:22 » |
|
300- wiadomo. Czesio Mozil- wiadomo. W zasadzie bez specjalnego związku, ale skojarzyłem- zupełnie niechcący, postać artysty z postacią Epialtesa. Da to się jakoś uzasadnić? Bez angażowania zbytnio... tej... prawidłowej funkcji mózgu. Gdy Czesio pojawił się na scenie powszechnie oglądanej wysłuchałem jego historii. Przedstawiono go jako chłopaczka z przedmiejskich blokowisk Kopenhagi i to tych biedniejszych. Tymczasem u cioci Wiki obraz maluje się nieco lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #205 : 2013-06-04, 07:03:21 » |
|
... z postacią Epialtesa. No właśnie. Scena "adopcji" Epilatesa ujawnia drugi plan. A tam nie tylko pokraki wypatrzeć można. Są wśród świty również piękne łanie i piękni łanowie.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
« Odpowiedz #206 : 2013-06-04, 16:05:13 » |
|
Oglądał ktoś to z Was ? : http://www.filmweb.pl/film/Gang+z+boiska-2006-1641757,6/10 wtf... Przez to że prawdziwa historia pewnie . Tylko ciekawe czy nie przekoloryzowana .... A i jeszcze ten Rock - gavro chyba nie przepada z tego co kojarzę Ostatnio mam zajwke na sportowe Ostatnio "Wojownik" i tak sobie wypadł , takie tam hamerykańskie .....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #207 : 2013-06-04, 16:51:21 » |
|
Oglądał ktoś to z Was ? : http://www.filmweb.pl/film/Gang+z+boiska-2006-1641757,6/10 wtf... Przez to że prawdziwa historia pewnie . Tylko ciekawe czy nie przekoloryzowana .... A i jeszcze ten Rock - gavro chyba nie przepada z tego co kojarzę Ostatnio mam zajwke na sportowe Ostatnio "Wojownik" i tak sobie wypadł , takie tam hamerykańskie ..... No, nie, ten gość gra jak nowozelandzki opos I chyba jest ostatnio wszędzie. A to nie on gra z Markiem Wahlbergiem w "Pain & gain"? Obaj są świetni, ale chciałem to obejrzeć, jakoś mi jednak umyka
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
« Odpowiedz #208 : 2013-06-04, 17:02:03 » |
|
Tak tak z Wahlbergiem ta graja razem, a nie wiem czy to już można "gdzieś" obejrzeć ... Chyb ajednak nadrobię klasykę Bergmana
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #209 : 2013-06-04, 17:23:14 » |
|
Z tego, co ostatnio widziałem polecić mogę: Szwedzki "Vi", polski "Układ zamknięty" i może "Drogówka", angielski "Daję nam rok" i ewentualnie amerykański "Gangster squad". To wszystko straszna komera, nic ambitniejszego mi nie wpadło
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
« Odpowiedz #210 : 2013-06-04, 17:33:25 » |
|
...może "Drogówka"... Jak tam widziałeś już , jak wrażenia ? Przesadził , przerysował czy pozytywnie wsio ? Lubię Smarzowskiego , "Dom zły" zamiótł mi baardzo wiele polskich pozycji .... "Róża" troszkę inna , bo już nie jego scenariusz , i wolniejsza jakaś . "Wesele" oglądałem już jakiś czas temu ale pamiętam że też wywarło na mnie ogromne wrażenie ....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #211 : 2013-06-04, 17:47:37 » |
|
...może "Drogówka"... Jak tam widziałeś już , jak wrażenia ? Przesadził , przerysował czy pozytywnie wsio ? Lubię Smarzowskiego , "Dom zły" zamiótł mi baardzo wiele polskich pozycji .... "Róża" troszkę inna , bo już nie jego scenariusz , i wolniejsza jakaś . "Wesele" oglądałem już jakiś czas temu ale pamiętam że też wywarło na mnie ogromne wrażenie .... Może i leciutko przerysowany, ale zgodnie ze sztuką. Fajny, podobał mi się, bo nie sprał mnie za bardzo po pysku
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #212 : 2013-06-04, 17:50:47 » |
|
ja ostatnio ogladalem Parkera z Jasunem nic rewelacyjnego ale filmy z Jasunem oglada sie dla niego
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #213 : 2013-06-04, 17:56:32 » |
|
ja ostatnio ogladalem Parkera z Jasunem nic rewelacyjnego ale filmy z Jasunem oglada sie dla niego Też widziałem. Jak dotąd najbardziej podobał mi się w Snatchu. Potem kolejno w Mechaniku i Transporterze. Polubiłem Ryana Goslinga po tym filmie z Ewą Mendez, zapomniałem tytułu...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
« Odpowiedz #214 : 2013-06-04, 19:18:40 » |
|
Aaa, dobre czy nudy , bo słyszałem że nudy ... i się ciagnie .. Po za tym bardzo mi to przypomina "Drive" , po kiego prawie taki sam film ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #215 : 2013-06-04, 19:31:57 » |
|
Aaa, dobre czy nudy , bo słyszałem że nudy ... i się ciagnie .. Po za tym bardzo mi to przypomina "Drive" , po kiego prawie taki sam film ? Ja lubię spokojne, ciągnące się filmy. Ten ani spokojny, ani gumowy nie jest. Różny od Drive'a, mniej przewidywalny.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
« Odpowiedz #216 : 2013-06-05, 14:50:12 » |
|
angielski "Daję nam rok" W końcu jakaś komedyjka zapowiadana na nie głupią ... może da radę Dzięki .. Co to jest to Vi szwedzkie ? Nigdzie nie mogę znależć info...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #217 : 2013-06-05, 15:10:51 » |
|
angielski "Daję nam rok" W końcu jakaś komedyjka zapowiadana na nie głupią ... może da radę Dzięki .. Co to jest to Vi szwedzkie ? Nigdzie nie mogę znależć info... Jak byliśmy niedawno w Szwecji, widziałem. Dramat psychologiczny? Takie coś. Chętnie obejrzę jak się u nas pokaże, bo po anglicku mogłem coś przegapić. A z takich moich ulubionych ciągutek to polecam "Smoke" z Keitelem z '95 chyba. "Brooklyn boogie" takie trochę nawiązanie, też obleci.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
« Odpowiedz #218 : 2013-06-05, 19:21:40 » |
|
Znaju znaju , "Smoke" dobry , mam gdzieś na półce .... Lubię Harveya , lubię ogólnie takich rasowych skurczybyków , jak Pacino w pierwszych filmach ... Ostatnio widziałem stary "Serpico" klimat z tamtych lat bezcenne...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #219 : 2013-06-06, 08:56:23 » |