forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-28, 16:38:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
660588 wiadomości w 4059 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Chleb makowy II wersja
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Chleb makowy II wersja  (Przeczytany 4410 razy)
Teresa Stachurska
Gość


Email
Chleb makowy II wersja
« : 2011-01-06, 17:50:18 »

- 200 g mielonego maku (można zemleć suchy w młynku do kawy)
- 100 g mielonych orzechów włoskich (można zemleć w maszynce do mięsa)
- 100 g stopionego smalcu
- 350 g białek jaj kurzych
- 150 g jaj kurzych (3 sztuki)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i upiec w temp. 180'C, około 50 minut, sprawdzałam patyczkiem.

W 100 g gotowego produktu jest:

- B = 13,40 g

- T = 31,24 g

- W = 5,12 g

B : T : W  = 1 : 2,33 : 0,38

Jest w tym chlebie sporo białka, po mniej więcej połowie z jaj i roślinnego - z maku i orzechów.
Zapisane
kristan
Gość


Email
Odp: Chleb makowy II wersja
« Odpowiedz #1 : 2011-01-08, 07:57:00 »

SprĂłbujcie naszego makowego , wynalazku:

  http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=279
Zapisane
Gwidon
Gość


Email
Odp: Chleb makowy II wersja
« Odpowiedz #2 : 2011-01-08, 08:47:20 »

...mnie te optymalne chleby nie smakuja ,moze za wyjatkiem bialkowego,albo bulek bialkowych, czasami mam taka ochota na dobry tradycyjny chleb,oczywiscie w optymalnych ilosciach Cool...
Zapisane
kristan
Gość


Email
Odp: Chleb makowy II wersja
« Odpowiedz #3 : 2011-01-08, 09:24:15 »

PrzecieĹź , ten wyĹźej , teĹź jest  na białkach zrobiony.  Nie zauwaĹźyłeś?
Zapisane
Gwidon
Gość


Email
Odp: Chleb makowy II wersja
« Odpowiedz #4 : 2011-01-08, 09:38:15 »

...no mowie,ze bialkowy jeszcze mi podchodzi Razz...
Zapisane
Teresa Stachurska
Gość


Email
Odp: Chleb makowy II wersja
« Odpowiedz #5 : 2011-01-08, 17:09:19 »

SprĂłbujcie naszego makowego , wynalazku:

  http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=279


TeĹź ciekawy, jednak BTW w moim korzystniejsze, a i białka mniej Smile 
Zapisane
kristan
Gość


Email
Odp: Chleb makowy II wersja
« Odpowiedz #6 : 2011-01-10, 15:08:52 »

A  , mĂłjjestwięksyyyy... Razz
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 17 zapytaniami.