Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Chleb makowy II wersja (Przeczytany 4634 razy)
|
Teresa Stachurska
Gość
|
- 200 g mielonego maku (moĹźna zemleÄ suchy w mĹynku do kawy) - 100 g mielonych orzechĂłw wĹoskich (moĹźna zemleÄ w maszynce do miÄsa) - 100 g stopionego smalcu - 350 g biaĹek jaj kurzych - 150 g jaj kurzych (3 sztuki) - ĹyĹźeczka proszku do pieczenia - 1/2 ĹyĹźeczki soli
Wszystkie skĹadniki dokĹadnie zmiksowaÄ i upiec w temp. 180'C, okoĹo 50 minut, sprawdzaĹam patyczkiem.
W 100 g gotowego produktu jest:
- B = 13,40 g
- T = 31,24 g
- W = 5,12 g
B : T : W = 1 : 2,33 : 0,38
Jest w tym chlebie sporo biaĹka, po mniej wiÄcej poĹowie z jaj i roĹlinnego - z maku i orzechĂłw.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
...mnie te optymalne chleby nie smakuja ,moze za wyjatkiem bialkowego,albo bulek bialkowych, czasami mam taka ochota na dobry tradycyjny chleb,oczywiscie w optymalnych ilosciach ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Gość
|
PrzecieĹź , ten wyĹźej , teĹź jest na biaĹkach zrobiony. Nie zauwaĹźyĹeĹ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gwidon
Gość
|
...no mowie,ze bialkowy jeszcze mi podchodzi ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
TeĹź ciekawy, jednak BTW w moim korzystniejsze, a i biaĹka mniej
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Gość
|
A , mĂłjjestwiÄksyyyy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|