forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-26, 17:09:23

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
660427 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Zupa krem z korzenia pietruszki
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zupa krem z korzenia pietruszki  (Przeczytany 3923 razy)
Teresa Stachurska
Gość


Email
Zupa krem z korzenia pietruszki
« : 2011-01-12, 19:33:47 »

- 200 g obranych korzeni pietruszki
- 100 g cebuli
- 500 g wywaru mięsnego
- 250 g wody
- 100 g smalcu
- 100 g śmietany 36 %
- 30 g mąki ziemniaczanej lub pszennej
- 1 kostka rosołowa
- szczypta gałki muszkatołowej
- sół i pieprz do smaku

Ugotować, zmiksować. 100 ml zupy zawiera B = 1,74 g; T = 15,03 g ; W = 5,17 g.

Porcja zupy 250 g wraz z dwoma jajami na twardo, jak to jest przyjęte dla szczawiowej, 
zawiera: B = 15,75 g; T = 47,77 g; W = 13,92 g. B : T : W = 1 : 3,03 : 0,88

Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.