Autor
|
Wtek: BORELIOZA. (Przeczytany 88917 razy)
|
Gwidon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
WIEDZA ZASTOSOWANA , TO MĄDROŚĆ! /najkrócej jak można/
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...najprosciej to-;; POSTEPOWAC NORMALNIE,A NIE STRUGAC PAWIANA;; ...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Normalnie , znaczy sije jak?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...znaczy sie wedle zdrowego rozsadku ...
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Afmfo, kliniczne objawy wskazują na Bb, wstępne badania potwierdziły wynik ujeny ale aby krętek wyszedł ze swego 'kokona' to przez 6 dni bierze się jakiś lek na prowokację i wtedy pobier się materia do badania. Wykrycie po latach jest b. trudne, natomiast wczesne stadium po ugryzieniu kleszcza jast wyleczalne. Po wielu latach noszenia tego świństwa w sobie chyba jest niewyleczalne, jak do tej pory o takim nie słyszałam. DO pomaga mi na tyle, że jestem w lepeszej formie. 5 luty przyjedzie do mnie dr Kurkiewiczi w W-wy i będę wiedziała więcej, Narazie z badaniami się wstrzymałam.
Jako ciekawostkę z mojego doświadczenia podam, że solu medrol (brałam 3x) robił ze mnie coraz to gorszą kalekę. Ostatni raz we wrześniu ub.roku znowu zaczęto mi go podawać (skargi pacjenta ma się gdzieś) więc po prostu uciekłam ze szpitala.
Pani Halino. Trzymam za Panią kciuki. Może w końcu będzie jakiś przełom w leczeniu bo jeśli to nie jest stwardnienie rozsiane to aż strach pomyśleć ile szkody mogły zrobić leki które Pani podawano. A ja miałam pretensję , że mnie olano z powodu zbyt drogich badań. Pewnie faszerowali by mnie czymś a tak w desperacji natrafiłam na DO i jakoś sobie radzę. Oprócz pyralginy na migreny nie brałam niczego. Leków zawsze się bałam. Teraz często zdarza mi się , że i bez pyralginy wytrzymuję migrenę. Głowa ćmi przez 4 dni ale na tyle słabo, że mogę nawet pracować. Na ten przełom w leczeniu ciągle liczę i ja. Tyle, że ja leczę się sama a wiek działa na nie korzyść i nachodzą refleksje , ze może już czas tak się czuć. A może nie jest ze mną aż tak źle bo odważyłam się iść na kurs prawa jazdy. To będzie sprawdzian , czy te moje defekty pozwolą mi go zdać. Jeszcze cztery lata temu nawet bym o tym nie pomyślała a byłam przecież młodsza. A może ja zwariowałam. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A może ja zwariowałam. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wiele osób spośród chorych chciałoby móc tak zwariować
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"amfo" gratuluję dezyzji i życzę Ci powodzenia w zdaniu Prawa Jazdy. Bardzo dobrze zrobiłaś. Takie podejście do życia też wpływa pozytywnie na cialo i ducha... Nie ma narazie co gratulować, może sie okazać , że nie dam rady. Teorję jakoś przyswajam i testy nie okazują sie aż tak trudne. To chyba dam radę. Tak juz mam , że jak sie coś da zrozumieć to zapamietam.Ale boję sie , że mam za niska koncentracje do jazdy. Jak bedę zagrożeniem , zrezygnuję. Ale dzięki za otuchę. Bądż wytrwała, bo teraz tak łatwo nie jest zdać. Jedna znajoma pani niedawno zdała za 14 podejściem...
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Za 14-tym? Nie liczę, że wcześniej. Daję sobie czas do listopada no i kasę też przeznaczam przeznaczam ok 4 tys. Przynajmniej tym nie bedę sie stresować. Żeby tylko jeszcze wyzbyć się wrażenia , że wszystkie samochody mają celownik na mnie. Narazie za wcześnie, żeby cokolwiek o tym mówić. Zobaczymy w praniu. Pani Halino , naprawdę wiem o czym Pani mówi.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
WIEDZA ZASTOSOWANA , TO MĄDROŚĆ! /najkrócej jak można/ Wiedza zastosowana to TECHNIKA
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Afmfo, narazie wyrzuciłam wszystkie leki na spastykę i o dziwo!... sztywność a przy tym omdlenia minęły, nie ma też ostrych bóli nóg. Może przez ten solu-medol dałam zrobić z siebie kalekę. Powodzenia w zdobywaniu 'prawka'. Mój szwagier podchodził 7 x (jazda) w końcu 'olał' ich. Przez ponad pół roku jeździł bez prawka. Potem poszedł i zdał za I podejściem.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Trzymam za Panią kciuki. Może w końcu będzie jakiś przełom w leczeniu bo jeśli to nie jest stwardnienie rozsiane to aż strach pomyśleć ile szkody mogły zrobić leki które Pani podawano.
Jestem po pierwszym leczeniu antybiotykami. Dr Kurkiewicz jest wspaniałym lekarzem, pokornym, niepazernym na kase, wyrozumiałym wobec pacjenta. Dziękuję mu za to, że przyjechał z W-wy aby mnie 'zobaczyć'. Leczenie nie jest łatwe, ale mam pierwsze pozytywne objawy. Czy będę całkowicie zdrowa? nie wiem, zbyt wiele zła zaszło w moim organiźmie. Ciekawe... mam zaleconą dietę: nie jeść żadnych prodóktów, mącznych , cukrów i drożdży. Dla mnie to jest łatwe , gdyż ciągle stosuję DO.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Od dobrych kilku lat w swoich usługach polecam zapping dr Clark.
Kristan stosuję ten zapping, ale nie ma żadnych rewelacji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Halina - dobrze rozumiem, że dostajesz te antybiotyki przeciw boreliozie? Czyli z tym SM to była u Ciebie zła diagnoza?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
W dzisiejszych czasach chorować tylko na jedną chorobę to prawie szczęście... Bo dziś np: jak się ma syndrom tuczu, to zaraz dochodzi nadciśnienie, chorysterol, cukier type II, miażdżyca, zawał ... i wiele innych współistniejących schorzeń. A zachorowanie na SM nie chroni przed zachorowaniem na boreliozę, czy inną inwazyjną chorobę...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Halina, jak mącznych to i kaszowych? Trzymam kciuki za powodzenie kuracji
|