renia
|
Tylko, że ta ocena nie musi być od razu pisemna...A kogo oceniałam?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czasami są bardzo potrzebne, właśnie po to aby zyskać na czasie.
Tutaj pewnie masz rację. Jeżeli komuś grozi amputacja nogi np przez skutki miażdżycy, to prądy mogą być konieczne, właśnie - jak piszesz - alby zyskać na czasie.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Jest wiele takich przypadków. Wcale nie musi to być groźba amputacji. Nigdy nie należy do tego dopuszczać. Może to być RZS ale może to być też w sumie wiele innych chorób które są tylko objawami a które medycyna sobie nazywa po to aby żerować na zdrowiu.
Jak ktoś ma pierdółki a nie choroby to u niego nie tylko nie trzeba ale jest zgodnie z tym co przekazuje dr Kwaśniewski - marnotrawstwem.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Tylko, że ta ocena nie musi być od razu pisemna...A kogo oceniałam?
Nie rozumiesz prostego zwrotu. Napisałem że "oceniasz po sobie", a to trochę co innego niż ocenianie słowne czy pisemne. Chodzi o podejście, o zrozumienie, podchodzący do poważnych spraw poważnie. Nie formalnie, tylko realistycznie. Homo sapiens.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
.... Może to być RZS ale może to być też w sumie wiele innych chorób które są tylko objawami...
Tego nie rozumiem. Jakie choroby mogą być tylko objawami?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
.... Może to być RZS ale może to być też w sumie wiele innych chorób które są tylko objawami...
Tego nie rozumiem. Jakie choroby mogą być tylko objawami? Wszystkie tak zwane choroby są objawami. A wiesz czego?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Prądy nie są niezbędne, one "jedynie" przyśpieszają leczenie.
"wloczykij" - ja napisałam powyższe zdanie i jest ono słuszne, a Ty normalnie czepiasz się...zgadzam się, że w niektórych przypadkach ważny jest czas i wtedy one są konieczne. Powinnam dodać w powyższym cytacie tylko słowo, że w "wiekszości" przypadków nie są one niezbędne i było by całkiem dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tego nie rozumiem. Jakie choroby mogą być tylko objawami? Wszystkie tak zwane choroby są objawami. A wiesz czego? Nie chodzi mi o "tak zwane choroby", tylko tak jak napisałeś "o choroby".
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Prądy nie są niezbędne, one "jedynie" przyśpieszają leczenie.
"wloczykij" - ja napisałam powyższe zdanie i jest ono słuszne, a Ty normalnie czepiasz się...zgadzam się, że w niektórych przypadkach ważny jest czas i wtedy one są konieczne. Powinnam dodać w powyższym cytacie tylko słowo, że w "wiekszości" przypadków nie są one niezbędne i było by całkiem dobrze. Ale sama widzisz że przy wyrażaniu tego typu opinii należy być ostrożnym. Ja się nie czepiam tylko zauważyłem to i pozwoliłem sobie na uwagę. Czy to jakaś tragedia jest? Trzeba być odpowiedzialnym za takie rzeczy albo w ogóle się do nich nie brać. Zdrowie to nie zabawka.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Dlatego dobrze napisałem. Nie 'oceniaj' po sobie. A ty się upierasz i jeszcze fochy stroisz bo uważasz że masz prawo. Podobnym prawem posługują się lekarze którzy zabraniają jadać ludziom chorym jajek bo to przecież cholesterol jest.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Tego nie rozumiem. Jakie choroby mogą być tylko objawami? Wszystkie tak zwane choroby są objawami. A wiesz czego? Nie chodzi mi o "tak zwane choroby", tylko tak jak napisałeś "o choroby". Co nazywasz chorobą?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... A ty się upierasz i jeszcze fochy stroisz bo uważasz że masz prawo.
A co ? Nie mam prawa mieć focha...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A czy lekarz nie ma prawa amputować nogi wedle sztuki medycznej?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A niech amputuje sobie co tylko chce...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale on nie sobie, tylko przeważnie obcym obcina...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Może tak, a może nie...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Cholesterolu można mieć dużo w krwi a będzie go brakować w organizmie. I to jest w zasadzie jakaś sensowna wskazówka ogólna, którą można brać pod uwagę. "Wloczykij", czytalem to zdanie kilkakrotnie i za diabla nie moge tego zrozumiec. Prosze Cie wyjasnij powyzsze.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Cholesterolu można mieć dużo w krwi a będzie go brakować w organizmie. I to jest w zasadzie jakaś sensowna wskazówka ogólna, którą można brać pod uwagę. "Wloczykij", czytalem to zdanie kilkakrotnie i za diabla nie moge tego zrozumiec. Prosze Cie wyjasnij powyzsze. Co tu wyjaśniać? Każdy wie że cholesterol to nie nasz wróg. Możesz w badaniach laboratoryjnych mieć stwierdzony wysoki poziom cholesterolu, a w rzeczywistości to nie jest problemem.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jasne
|