Autor
|
Wtek: Pacjenci idą na wojnę! (Przeczytany 77658 razy)
|
Jarek
Go
|
W biedrze jest to o co ludzie walczyli ,dobrobyt o którym każdy z nas 30 lat temu marzył.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie przesadzaj, jak się nie opłaca jak się opłaca. Kania nowy zakład postawił ale to pewnie mu się nie opłaca, może lubi budować. Z tym rzucaniem czegoś to też nie rozumiem, bo z racji pracy w całym kraju bywam często w "Biedach" i widzę tam w kółko to samo jeśli chodzi o masło czy śmietanę, nie uświadczyłem nigdy jakiś limitowanych edycji "normalnych" produktów.
Biedaronka to stan umysłu. Tak, to tzw "biedaumysl"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No nie wiem, bo jeśli to samo można kupić taniej w tej stonce, to po co przepłacać? Do tego mają pyszne, choć na szczęście rakotwórcze szynki dojrzewające w dobrej cenie! I ser kozi!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ponoć mięso z biedronki tak jest naszprycowane, że po upieczeniu nie zostaje z niego nawet połowa. Ja bym się obawiała co do jakości towarów nawet "takich samych" jak w innych sklepach...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, że niektórzy się mięsa obawiają, bo przez to szynka szwarcwaldzka jest w bardzo przystępnej cenie. Jest też szynka GMO po 9,99zł/kg dla tych co właśnie się obawiają... Schodzi jak świeże bułeki.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Naprawdę uważasz, że łaciate z biedy będzie oszukane bo jest w biedronce. Nie jestem towaroznawcą, mi smakowało normalnie a cena to było coś lekko poniżej 4zł więc wcale nie mega okazja. Śmietanka UHT jak śmietanka, cena jakieś 3zł za 330ml, lubię i często kupuję. Mięsa nie kupowałem ale kiełbasę myśliwską tak i z tego co pamiętam to z dodatków miała tylko azotyn sodu, jadłem na zimno, zniknęła cała
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Łaciate jest spoco, bo masło, to masło, a w marketach jest sporo bardzo dobrych towarów, tylko trzeba etykiety czytać.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i właśnie o łaciatym jedynie mówię ( ew mlekowita oryginał ) . Kupuje, gdy są w promocji po 2.6 i mrożę, gdy za dużo kupię. Szynkę szwarcwaldzką jadłem, gdy byłem na korycie, teraz to dla mnie jest sama sól. Wolę himalajską Śmietanka 30 (nie uht) wali oborą, aż czuć z daleka. Twarogu normalnego tam nie ma ( biedatwaróg , ew piątnica wersja dla bidry) . Sery, jak ktoś lubi po 70-90 zł kozie, mieszane, owcze można dostać, ale to żaden szał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
helooołłłł ! Przecież nikt nie napisał, że nie kupuje bidrze ze względu na nazwę. M am blisko bidronkę i chętnie bym kupował , gdyby coś było dla mnie. Powtarzam, że z 4 produktów do których mam wymagania, jedynie nieraz masło spełnia je . 4 produkty. Czy to tak wiele ? Inne wynalazki mnie nie interesują z bidry, bo ich nie jadam. Pal licho jajka, kto lubi fermówki niech se je. Ale śmietany , śmietanki, twarogi. Śmietanka wybór - szt jedna i do tego śmierdząca, słabo się ubija. Śmietany brak. Mięsa - szpryca totalna. O! sorki, gęś owsianą kupiłem ostatnio nie sfałszowaną. Ale to rzadkość. Największą dla mnie gratką jest obserwacja socjologiczna, przynajmniej w mojej bidrze, którą poddaje klientów. Często są bardzo zniekształceni fizycznie. Uważam, że to, że tu przychodzą nie jest bez wpływu (pośrednio). Sam byłem jednym z nich. Mam już nawet plan na publikację na ten temat
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale to co Tobie pasuje smakowo, to żaden wykładnik, ani dopasowania do mojego smaku, ani wartości odżywczej produktu. Zgaduję, że w Biedrze są ogólnopolskie produkty, dostępne w każdym markecie, oraz regionalne, mądry człowiek sobie zawsze poradzi. Zakupy w supermarkecie z natury swojej ideałem nie są, więc o co lament?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to nie lament, ino gratka socjologiczna. Rozmawiamy tu o Żywieniu Optymalnym. A co kto dla siebie tam znajdzie to mnie nie interesuje ( na szczęście już nie . Przydatność w ogromnej przytłaczającej większości produktów jest grzecznie mówiąc - wątpliwa. Chyba że ........? mamy na myśli jakieś modyfikacje ŻO >> Tak, to wtedy jak najbardziej. Są tam artykuły pierwszej potrzeby
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie wiem, więc strzelam, nie ma w Biedrze: -jajek -masła -śmietanki -twarogu -smalcu -podrobów -suchych wędlin -ziemniaków -nasion słonecznika -mąki -czekolady. A panie na kasach są?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
-jajek -masła j ak rzucą 1 do wyboru zjadliwe-śmietanki nie , -twarogu nie ma,-smalcu śmierdzący-podrobów nie ma,-suchych wędlin , niezjadliwe-ziemniaków ? pyry są wszędzie-nasion słonecznika ? po co ?-mąki ? tego jest wszędzie jest chyba jedna do wyboru -czekolady. głównie podróby, nawet wawel bidra wyrzuciła ( dałem link )A panie na kasach są? są i to jeszcze jakie ! gadasz o bidronce, a nigdy nie byłeś !
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Faktycznie nędza w tej Biedrze.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
-jajek -masła j ak rzucą 1 do wyboru zjadliwe-śmietanki nie , -twarogu nie ma,-smalcu śmierdzący-podrobów nie ma,-suchych wędlin , niezjadliwe-ziemniaków ? pyry są wszędzie-nasion słonecznika ? po co ?-mąki ? tego jest wszędzie jest chyba jedna do wyboru -czekolady. głównie podróby, nawet wawel bidra wyrzuciła ( dałem link ) A panie na kasach są? są i to jeszcze jakie ! gadasz o bidronce, a nigdy nie byłeś !
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
helooołłłł ! Największą dla mnie gratką jest obserwacja socjologiczna, przynajmniej w mojej bidrze, którą poddaje klientów. Często są bardzo zniekształceni fizycznie. Uważam, że to, że tu przychodzą nie jest bez wpływu (pośrednio). Sam byłem jednym z nich. Mam już nawet plan na publikację na ten temat Bingo! Higiena psychiczna zakupów, to dla mnie ważna sprawa. Poza tym w tej syfiastej biedaronce, wcale nie jest taniej, niż w porządnym markecie, a nawet jak jest 2% taniej, to przy zakupach za 30-40zł różnica nie warta dziadowania. Wolę miły wystrój i porządne towary. Oczywiście IMHO
|
|
|
|
|
|
|
|
|