kristan
Go
|
http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=281Optymalni "całom gembom" , cukier w przepisie mogą sobie odpuścić... Skąd inąd wiem , że magnez w obecności cukru nie jest przyswajalny , dlatego coraz więcej pigułek magnezowych jest słodziutkich...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Skądinąd, czyli skąd? Mogę prosić?
W prponowanym wyżej wypieku cuker też jest, więc co z przyswajalnością magnezu?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Dużo czytam , nie wiem z jakiego żródła padła ta wiadomość. Została jednak na stałe zapisana w "archiwum".
Ps. Do " całom gembom" - w moim środowisku, od dziesięcioleci oznaczało to - NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH.
Zgoda Tereso - morele również są słodkie. Ograniczenie jednak tego ,"wybielonego", zwiększy walory wypieku. Nam to nie przeszkodzi w jego spożyciu.
Cukier dodałem , aby inni , nie optymalni podrasowali nieco swoje podniebienie..
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Zresztą podobna sprawa dotyczy ciemnego pieczywa , tak reklamowanego , jako najlepszego z najlepszych. Otóż , nic bardziej mylnego. Ciemne pieczywo upośledza wchłanianie wapnia , jak zauważa pewien przedstawiciel świata medycznego.
I o to chodzi , o to chodzi. Biznes is biznes.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...zlikwiduja cie Krystian, jak bedziesz robil antyreklame farmacji ...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jaką antyreklamę - dodaję cukier , czy nie?! Dodaję! I o to chodzi ; słodkiego miłego życia. My jednak , "pełnom gembom" , wiemy jak go wcinać. To co podaję jest tożsame z wiedzą zawartą w mądrej literaturze. Umiem to czytać , czytać kluczem... Co ja sam , tech.mech.obr.skr. mogę...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Coś jednak na rzeczy jest. Kilka dobrych lat do tyłu , w którymś "kościele dzwonili" , że 15 milionów Polaków ma powichrowany układ kostny. W większym lub mniejszym stopniu , ale zawsze. Było to dla mnie wielkim szokiem. Z niedowierzaniem przyjąłem do wiadomości. Po latach widzę , że promowanie ciemnego pieczywa , może być jedną z przyczyn tego stanu rzeczy , o czym dowiedziałem się niedawno.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja już teraz tak mam , że jak czytam jakieś zalecenia, to zaczynam się zastanawiać, czy właśnie - skoro tak piszą - to pewnie musi być odwrotnie. Teraz tak jest, że mało komu opłaca się pisać prawdę...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
www. laboratoriumurody.pl - forum Źrodła:fragment książki "Barwy twojego zdrowia" J.Dąbrowski,"Smak zdrowia" P.Holford
WROGIEM MAGNEZU JEST CUKIER , KTÓRY NIE POZWALA NA JEGO PRZYSWAJANIE.
Zresztą, na wyszukiwarkach jest tego sporo.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
I bardzo dobrze! Tera lećta do sklepu z chemią spożywczą po Mg w kapsułach...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo WROGIEM MAGNEZU JEST CUKIER ... a zakwaszenie Prorokiem jego...
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Najprosciej odstawic cukier i wszelkie pieczywa i po problemie. Potrzebne to komus???
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bzdura! Najlepiej jest zjeść pół kg cukru, czyli 2000kcal i zagryźć 500mg magnezu i po sprawie. Odchwaszczenie zadziała...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
zagryźć 500mg magnezu i po sprawie... Magnez koniecznie musi pochodzić ze sklepu z chemią spożywczą. Dobry jest blumag, bo go reklamują i ma niebieski kolor, a wiadomo z ostatnich doniesień naukopwych, że niebieskie zbawiennie ochładza ściany żołądka, eliminując nawet helikopterbakter, bo niebieski to zimny kolor...
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
koledzy - nie piszecie czasem o jakichś kosmicznych bzdetach? Przecież tu są ludzie którzy to czytają. A to że gdzieś tak pisze to nie znaczy wcale że tak jest.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A co, jakaś ustawa cenzuralna weszła, że nie można sobie pisać w necie, co siem komu w główce ulęgnie?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Oczywiście nie, ale wszyscy Cię znają z różnych wypowiedzi, a że potrafisz pomóc więc nikt nie kojarzy Twoich wypowiedzi z innymi celami niż te które pomagają ludziom. A z cenzurą nie ma to nic wspólnego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|