Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zdjęcie robiłaś sama? Ładnie wygląda ta róża z pomidora z koperkiem. A prepis na pewno warty jest wypróbowania. Lubię smak koperku i jajek też...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Prepis na sukces...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Sama Się uczę. A wstawiać jeszcze się nie nauczyłam. Posyłam Panu Administratorowi i On dokleja do przepisu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi najtrudniej jest przerzucić zdjęcie z aparatu do komputera. Ale też już mi się to samej udało zrobić. Po jajecznicy łatwiej się człowiek uczy...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mi najtrudniej jest przerzucić zdjęcie z aparatu do komputera. Ale też już mi się to samej udało zrobić. Po jajecznicy łatwiej się człowiek uczy... Przy pomocy "kabelka" USB, czy tez bezposrednio z kart pamieciowej na komputer albo przez bluetooth?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja przenosiłam zdjęcia przy pomocy kabelka. A co to jest to ostatnie na b...?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...krotkofalowka do przesylania danych...
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
...krotkofalowka do przesylania danych... Jest to raczej gigafalówka do przesyłania danych
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Bluetooth? No to jest chyba najprostrzy sposob przesylanie pod warunkiem, ze sie ma ta mozliwosc. Bezprzewodowy niebieski zab!!!
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
IrDA też jest wygodna...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bluetooth? No to jest chyba najprostrzy sposob przesylanie pod warunkiem, ze sie ma ta mozliwosc. Bezprzewodowy niebieski zab!!!
IrDA też jest wygodna... To pasuje do każdego modelu aparatu fotograficznego?
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
IrDA też jest wygodna... To pasuje do każdego modelu aparatu fotograficznego? Jeżeli aparat fotograficzny ma zainstalowane IrDA to pasuje Osobiście uważam, że IrDA to już przeżytek, z uwagi na mniejszą efektywność niż Bluetooth. Sama dzięki Bluetooth ściągam przez ruter drugi internet, ściągam zdjęcia z komórki - fantastyczne rozwiązanie. Kiedyś IrDA pozwalało na przesył danych z małej odległości, teraz mamy Bluetooth - dzięki Bogu i nie tylko
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
"renia" pewnie ma cyfrówkę kompaktową ze standardową kartą pamięci typu SD, MS lub inną zdatną do bezpośredniego wtyknięcia w komp i z We/Wy na USB, bo to powszechne rozwiązanie, ale... Trzeba jeszcze wiedzieć, co siem ma za skarb ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam cyfrówkę Kodak retinar 10 megapixels i taki nieduży kabelek z dwiema płaskimi końcówkami. Nie umiem inaczej wrzucic zdjęć z aparatu - jak zawsze wszystkie (mam pełno tych samych zdjęć w komputerze), chociaż chcę np jeno. Ale to jest drobiazg przy prawdziwych skarbach...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
teraz mamy Bluetooth - bluetooth to przeżytek, teraz mamy w domu WiFi z punktem dostępowym WEP... Ściągam na komp z DSiXL zdjęcia bezpośrednio przez WLAN...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo widzisz Reniu, my ludzie starszej daty, w przeciwieństwie do dobrych dzieci, musimy czytać INSTRUKCJĘ OBSŁUGI nowego urządzenia, a te głupkowate wezmą w łapki i już im wszystko działa! Takie teraz robią sprzęty, że małpi rozum nie ma kłopotu z ich obsługą ... A człowiek musi trochę pomyśleć...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nie umiem inaczej wrzucic zdjęć z aparatu - jak zawsze wszystkie... To teraz jak już wrzucisz te zdjęcia, to musisz na pulpicie kliknąć "komputer"-> pokaże ci się dysk OS i kolejne (D... E... F...) i "urządzenia z wymiennymi nośnikkami pamięci". Tu powinien być widoczny ten twój kodak w postaci ikonki. Klikasz na nią i otwierasz folder ze zdjęciami, które wcześniej oczywiście zapisałaś na kompie! Otworzy się podglą zdjęć i klikasz "zaznacz wszystko", jak zaznaczy to klikasz "usuń" i już starych zdjęć na aparacie mieć nie będziesz...
|
|
|
|
|
|
|
|