forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 21:55:14

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669724 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polski barszcz ukrainski- dla Reni  (Przeczytany 20809 razy)
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #20 : 2011-02-14, 20:27:52 »

Jednak zostało zdjęcie chleba migdałowego, a nie keksu. Ale byłam blisko... Laughing
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #21 : 2011-02-14, 21:18:19 »

Małe wystarczy Smile 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #22 : 2011-02-14, 21:23:57 »

 Laughing łatwo powiedzieć, trudniej zrobić... Wink już zapisałam sobie do ilu KB trzeba zmniejszyć zdjęcie, żeby ono jakoś przyzwoicie wyglądało... Laughing bo podglądu tutaj przy zdjęciu nie można zrobić...
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #23 : 2011-02-14, 21:28:08 »


Polski barszcz ukraiński od polskiego Górala z Danii... Laughing
Zapisane

Dasna
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #24 : 2011-02-14, 22:11:22 »

 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Pozdrawia z Ukrainy Polka .
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #25 : 2011-02-14, 22:15:43 »


Ale tu się porobiło. Shocked Pozdrawiam - polska Polka z Polski...  Laughing
Zapisane

Dasna
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #26 : 2011-02-14, 22:22:10 »

Ale sami Polacy. I nawet w Polsce jest polska Polka. Laughing Laughing Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #27 : 2011-02-14, 22:23:43 »


Jeszcze na razie tacy tutaj się trafiają... Laughing
Zapisane

Dasna
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #28 : 2011-02-14, 22:25:04 »

A ja jak zwykle na Ukrainie kupiłam kaszankę . Więc tydzień mam pod znakiem kaszanki z cebulką. A pani na targu jeszcze powiedziała ;proszę spojrzeć jaka tłusta" Dobrze mnie wyczuła Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #29 : 2011-02-14, 22:33:53 »


A mi ciągle chwalą w sklepach mięsnych wyroby "jakie chudziutkie, niech pani zerknie" ale to chyba wszystkim z przyzwyczajenia powtarzają. Jakoś słabo mnie wyczuwają. Nieraz im przypominam, że ja nie szukam chudego... Laughing (tylko przystojnego  Laughing)
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #30 : 2011-02-17, 14:04:15 »

Barszcz wypróbowałam (po tym tytule czułam się zobowiązana)  Very Happy . Troszeczkę zmieniłam przepis (jak zwykle Cool) - dodałam parę suszonych grzybków i kapustę włoską (ćwiartkę) bo akurat miałam takową w domu. Buraczki starłam w plastry na tarce (oczka do mizerii). Po dodaniu buraczków gotowałam barszcz jeszcze pół godziny, bo buraczki były twarde. Zakwasu nie robiłam sama tylko dałam kupny z butelki (żur biały). Do smaku dałam ziele angielskie, lisć laurowy, kostkę rosołowa, pieprz, vegetę, magi w płynie i troszkę majeranku, a i troche cukru. Na koniec dałam na talerz łyżeczkę masła i dwie łyżki śmietany zakwaszanej. A teraz tą porcję zjem... Laughing Razz

[załącznik usunięty przez administratora]
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #31 : 2011-02-17, 14:25:53 »

Zanim i ja wypróbuję, mam dwa pytania, po jednym do Reni i Adama.

Reniu.
Czy możesz napisać co to jest na zdjęciu? Mam na myśli te białe "przedmioty" na środku talerza.


Adamie
...Zakryc gaza i czekac 5-7 dni...

W jakiej temperaturze "hodować" ten zakwas, czy to ma jakieś znaczenie?
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #32 : 2011-02-17, 15:20:05 »

Cytuj
W jakiej temperaturze "hodować" ten zakwas, czy to ma jakieś znaczenie?

To znaczy w jakiej temp. Ma stac w pokojowej temperaturze aby skisl, zgescial i dal smak prawdziwego barszczu. I daje. Sprobuj a na penwo bedziesz zawiedziony. Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #33 : 2011-02-17, 15:50:04 »

Zanim i ja wypróbuję, mam dwa pytania, po jednym do Reni i Adama.

Reniu.
Czy możesz napisać co to jest na zdjęciu? Mam na myśli te białe "przedmioty" na środku talerza.

Radzio to chyba jakaś telepatia, bo właśnie zastanawiałam się, czy Radzo wypróbuje ten barszcz... Rolling Eyes Wink

Te białe "przedmioty" na środku Laughing to jest gęsta, kwaśna śmietana (dwie duże łyżki), którą wymieszałam przed spożyciem zupy. Obok jest jeszcze mały, żółty "przedmiot" to jest masło (łyżeczka). Very Happy
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #34 : 2011-02-17, 15:52:51 »


Radzio to chyba jakaś telepatia, bo właśnie zastanawiałam się, czy Radzo wypróbuje ten barszcz... Rolling Eyes Wink


Miało być "Radzio"...przepraszam bardzo... Cool
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #35 : 2011-02-17, 15:57:55 »

"adampio" ja chyba całkiem inny barszcz zrobiłam, niż Ty... Sad Ty robiłeś zakwas z burakami i pomidorami? Ja dałam surowe buraki i dużą łyżkę koncentratu pomidorowego...Ale zupa niczego sobie. Very Happy Na drugi raz zrobię go zgodnie z przepisem. Może będzie jeszcze lepszy.
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #36 : 2011-02-17, 18:01:31 »

Te białe "przedmioty" na środku Laughing to jest gęsta, kwaśna śmietana (dwie duże łyżki), którą wymieszałam przed spożyciem zupy. Obok jest jeszcze mały, żółty "przedmiot" to jest masło (łyżeczka). Very Happy

Podejrzewałem, że któryś z w/w przez Ciebie produktów, ale żeby  oba na raz.  Shocked  Wink Laughing Laughing Laughing Dzięki, super
Wink A  swoją  drogą ........ dwa "grzyby" w jeden barszcz.  Very Happy Very Happy

... w pokojowej temperaturze ......Sprobuj a na penwo bedziesz zawiedziony. Laughing

Ta odpowiedź rzeczywiście mnie zawiodła.  Laughing
                          Pytam, bo wiesz: jest zima,
a tam gdzie mnie moje kobiety trzymają
    +20[sup]o[/supC jak nie było tak ni ma.  Laughing Laughing Laughing
A serio to chodziło mi o to, że- tradycyjnie Wink, jak postawię w rozsądnej odległości od źródła ciepła np. przy kozie  Cool to czas oczekiwania skrócę.
Chyba, że te 5-7dni to informacja dla smakoszy. Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #37 : 2011-02-17, 18:09:04 »


"Radzio" nie kombinuj. Nic na skróty... Cool Laughing Ucz się cierpliwości... Mr. Green
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #38 : 2011-02-17, 18:27:06 »


"Radzio" nie kombinuj. Nic na skróty... Cool Laughing Ucz się cierpliwości... Mr. Green


Cóż   Rolling Eyes W takim razie nie będę kombinował i poczekam cierpliwie do lata, aż uzyskam temperaturę pokojową.  Very Happy Very Happy Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72239


Odp: Polski barszcz ukrainski- dla Reni
« Odpowiedz #39 : 2011-02-17, 18:35:09 »

Nic nie jest pewne. Tam gdzie jest wysoka temperatura nie zawsze jest pokój... Rolling Eyes Wink
Zapisane

Strony: 1 [2] 3 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 20 zapytaniami.