|
wisienka
Gość
|
DIETA OPTYMALNA TO NAGRODA DLA TYCH CO NA NIÄ ZASĹUGUJÄ! - co za proste zabezpieczenie przed intruzami!
Powiem szczerze,Ĺźe nie rozumiem tego sformuĹowania... wedĹug mnie powinno ono chyba brzmieÄ: Zdrowie i odpowiednia ( niska/naleĹźna ) masa ciaĹa na diecie optymalnej jest tylko dla tych, ktĂłrzy tÄ dietÄ prawidĹowo stosujÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja myĹlÄ, Ĺźe to nie chodzi o to. SadzÄ, Ĺźe Admin miaĹ na myĹli to, Ĺźe nie kaĹźdy potrafi pojÄ
Ä zasady DO i je zastosowaÄ. Nie kaĹźdy rozumie, Ĺźe DO jest bardzo waĹźne. NiektĂłrzy majÄ
inne priorytety niĹź zdrowie. Czyli widocznie nie zasĹugujÄ
na DO, to nie dla nich... Tak sÄ
dzÄ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..."wisienko" w sumie piszÄ prawie to samo co Ty...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
We wczorajszym wieczornym programie przedstawil pewien dunski biochemik nowa diete, ktora jest jego zdaniem bardzo zdrowa. Zrobil wyklad z biochemii i przedstawil dowody na to, ze to co DO uwaza za niezdroqwe jest niezdrowe i odwrotnie.
Dieta polega na jedzeniu co drugi dzien.
milego popoludnia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Co trzeci dzieĹ teĹź siÄ da radÄ... Tylko wody musi byÄ do woli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo moĹźna tak... jednego dnia na diecie wegetariaĹskiej, drugiego na diecie japoĹskiej, trzeciego na DO i tak w kĂłĹko...
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Mam pytanie do doswiadczonych Optymalnych. Prosze mi poradzic, jak liczyc alkohol w diecie, np. wĂłdkÄ czystÄ
?
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Gość
|
Czysta z tego co wiem, to nie ma wÄgli... Piwo ma i wino, wiadomo im sĹodsze tym wÄgli wiÄcej.Ja wÄgli z wina nie liczÄ, wypije od czasu do czasu 1-2 kieliszki pĂłĹwytrawnego, gdyby to byĹo wiÄcej i czÄĹciej to pewnie bym liczyĹa z tego co pamiÄtam to pĂłĹwytrawne ma chyba ok.4 wÄgli w 100ml... wiÄc taki 1-2 kieliszki wypite czasami do obiadu czy na wieczĂłr tragedii nie zrobiÄ
Piwa nie pijÄ raczej,rzadko kiedy, jeĹli sie napije to tak ze szklaneczkÄ.Nie pamiÄtam kiedy ostatni raz piwo piĹam, chyba w zeszĹym roku...
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Gość
|
Mam pytanie do doswiadczonych Optymalnych. ZapomniaĹam dodaÄ,Ĺźe doĹwiadczona taka to aĹź nie jestem, na ĹťO 2 lata
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
jak liczyc alkohol w diecie, np. wĂłdkÄ czystÄ
?
LiczyÄ dokĹadnie jak octan, czyli praktycznie jak glukozÄ*1,9. Z grama utlenionego etanolu jest 7kcal, a z mola uzyskuje siÄ okoĹo 15 moli ATP. Dlatego pijÄ
c alkohol bez zagrychy siÄ chudnie (denaturnicy), a solidnie zakÄ
szajÄ
c siÄ tyje (korytkowcy).
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Czyli np 200g czystej do kolacji co zrobi? Tylko napisz po naszemu bo nie rozumiem czasami zwrotow naukowych.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Czyli np 200g czystej do kolacji co zrobi?
U zdrowego, czy z syndromem metabolicznym? JeĹli z syndromem, to jakim? Jaka zagrycha?
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
U normalnego jak ja- nie wiem czy mam jakis syndrom. A kolacja normalna jak u optymalnych : mieso, warzywa, tluszcz. Proporcje jak 1/2/0,8
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
LiczÄ w pamiÄci dlatego bÄdzie dla 250ml, 40% wĂłdki czystej: W tej iloĹci masz 100ml alkoholu, czyli 80g. 80g*2= 160 gramorĂłwnowaĹźnika glukozowego - katastrofa na ĹťO, ale ujdzie na diecie wysokowÄglowodanowej, niskobiaĹkowej na biaĹku zwierzÄcym i wysokowÄglowodanowej, wysokobiaĹkowej na biaĹku roĹlinnym.
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
To teraz po naszemu dlaczego katastrofa i juz dam Ci spokoj.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Nie, no dopiszÄ jeszcze, Ĺźe taka iloĹÄ akloholu wg wspĂłĹczesnej nauki dietetycznej zaspokaja caĹkowicie zapotrzenowanie energetyczne "musku" na dobÄ!
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Czyli 250g czystej wodko robi to co 160g glukozy?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
To teraz po naszemu dlaczego katastrofa i juz dam Ci spokoj.
Po polskiemu, to wychodzi jakby zeÄpaÄ okoĹo 9 ĹyĹźek cukru z cukiernicy... Â
|
|
|
|
|
|
|
Emil
Gość
|
Jezu, a ja sie dziwie, ze nie moge schudnac.
|
|
|
|
|
|
|
|