Halina Ch.
Go
|
Nie jedz żywności niskotłuszczowej, ponieważ producenci zmuszeni są dla zachowania smaku dodawać więcej cukru Sceptycznie odnoś się do żywności, która na opakowaniu ogłasza się, że jest zdrowa Nie jedz żywności, która zawiera jakikolwiek cukier Nie jedz żywności , która nie gnije lub nie psuje się z czasem Jeżeli jesz mięso i ryby to szukaj takich, które były zdrowo karmione Szanuj i często używaj żywności fermentowanej Nie dosładzaj Jedz głównie dla zaspokojenia głodu, a nie np. dla przyjemności nie jedz nic na siłę, tylko dlatego, że jest zdrowe Nie czuj się w obowiązku zawsze opróżnić talerz do czysta; w ten sposób i tak nie uratujesz żadnego głodującego dziecka z Afryki Prawdziwa, 85-95% czekolada Należy do zdrowej żywności i może być konsumowana w niewielkich ilościach codziennie Hoduj część swojej żywności, choćby w doniczce na oknie, jeśli nie masz ogródka; przynajmniej część swojego jedzenia sam przyrządzaj, nawet jeżeli łatwiej kupić gotowe ŇDan Buettner: The Blue Zones ŇMichael Pollan: Food Rules ŇMichael F. Roizen, Mehmet C. Oz : You on a diet
|