Teresa Stachurska
Go
|
Polacków, a placków
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...jak mrówków...
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Zabierałam sie własnie do co poniedziałkowych wypieków optymalnych (chleb, sernik, pasztety, wedliny) i trafilam na ten watek.
Czy ktos mi moze wytlumaczyc na czym polega roznica miedzy chlebem optymalnym (pieke biszkoptowy) a plackami serowymi? Dlaczego placki w sumie z tych samych skladnikow sa zdrowe a chleb nie jest polecany przez Admina? Nie chce popelnic bledu a w zasadzie go powielac bo cala moja kuchnia miesci sie w ksaizce kucharkiej Dr, Kwasniewskiego
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ja bym radził się nie zastanawiać, tylko przyjąć do wiadomości, bo im bardziej się kto zastanawia nad takimi rzeczami, tym bardziej może sobie zaszkodzić. I to jest dobra rada. Placki - tak, a chleb - nie - to należy zapamiętać.
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
To od nastepnego poniedzialku zimiana menu:) Dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Bardzo fajny sposob, nie widzialam tego. To teraz zmiena i nowe menu
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Chlebek to pychotki, tylko trzeba pamietać aby żadnym smarowidłem go nie obkładać
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi też ta podpowiedź się przyda...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chlebek to pychotki, tylko trzeba pamietać aby żadnym smarowidłem go nie obkładać Chleb tylko z dżemem, cienko margarynką i słodką herbatką.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wtedy życie jest słodkie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A każdy wie, że słodkie życie nie jest złe, tylko fanatycy lovegarba twierdzą, że tak nie jest, choć jest!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Od wszelkiej maści fanatyków strzeż nas Panie!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale 200dag, to 8000kcal... Śmiało można zredukować sacharozę do 400g...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Chleb tylko z dżemem, cienko margarynką i słodką herbatką. Z kolei w "Dieta optymalna" piszą tak: - Co powinniśmy pić? Herbatę, kawę, wodę?- Kawa, herbata owszem, co komu bardziej smakuje, byle nie słodzić...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Chleb tylko z dżemem, cienko margarynką i słodką herbatką. Z kolei w "Dieta optymalna" piszą tak: - Co powinniśmy pić? Herbatę, kawę, wodę?- Kawa, herbata owszem, co komu bardziej smakuje, byle nie słodzić... Ale czego nie rozumisz... ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chleb z dżemikiem jest dla 5*wio, a nie dla dbających o zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale czego nie rozumisz... ? Czemu ja? Nie dla siebie napisałem, a gwoli wyjaśnienia. Co na diecie optymalnej, a co na innej.
|
|
|
|
|
|
|
|