forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:46:25

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Chleb biszkoptowy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Chleb biszkoptowy  (Przeczytany 72939 razy)
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235

Odp: Chleb biszkoptowy
« Odpowiedz #40 : 2012-05-17, 09:10:49 »

...ma się rozumieć... Very Happy Laughing
Oczywiście racją jest, że osoby mające problemy zdrowotne nie powinny jeść produktów niezdrowych - niewskazanych na DO. Muszę bardziej zadbać o tego mojego męża... Cool

renia
Hero Member

« Odpowiedz #41 : 2012-05-17, 12:09:31 »

...330ml...
Cienko. Haniuniuś może pincset, albo jeszcze więcej!  Wink

Hannuś jest nie do pobicia... Laughing Ale lubię tam czytać "zyona". Pisał on z początku ostro przeciwko DO (klimat DD chyba mu się udzielił) i o tym, że tutaj na Forum "siekierują" przeciwników DO. Widocznie wiedział na ten temat tyle co "usłyszał" na Forum DD. A właśnie stąd żadni przeciwnicy nie byli wyrzucani (może z wyjątkiem, "misia", ale on też nie wyleciał za poglądy tylko za brak ogłady), tylko osoby nie chcące lub nieumiejące dostosować się do kulturalnych "rozmów".
"zyon" tam jako nieliczny pisze ciekawie, nie pod publikę, tylko analizuje różne teorie. Już nie jest takim zaciekłym wrogiem DO. Wiedza z różnych, mądrych książek i z nowych niezależnych badań, potwierdza wiedzę dr. Kwaśniewskiego. Przeciwnikom DO już brakuje argumentów. Powtarzają w kółko jakieś puste slogany typu "od tuscu siem tyje albo nie tyje" jak zdarta płyta.  Wracając do "zyona" ... pisze on ciekawie, barwnie, wesoło i spontanicznie...Broni teraz teorii Gary Taubesa - a ta praktycznie pokrywa się z tym - co pisał wcześniej dr. Kwaśniewski. Przez "zyona" tamto forum zrobiło się nawet ciekawe... Cool

Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57185

« Odpowiedz #42 : 2012-05-17, 12:30:59 »

No i nie zapominajmy przede wszystkim o Mariuszu  Very Happy
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #43 : 2012-05-17, 12:34:55 »

Takie samodzielne hopsztosy, to są dopuszczalne, ale na ŻO i dla wprawnych.

A co zrobić jak dziecko nie chce takiego "chlebka" jeść, zarówno biszkoptowego jak i orzechowego? Wink
Tylko placki i kluseczki - no ile można? Wink
renia
Hero Member

« Odpowiedz #44 : 2012-05-17, 12:51:59 »

No i nie zapominajmy przede wszystkim o Mariuszu  Very Happy

Tutaj to już się rozumie samo przez się. Mariusz jest nasz... Very Happy Optymalny... Very Happy

administ
Go

Email
« Odpowiedz #45 : 2012-05-17, 13:16:11 »

teraz teorii Gary Taubesa - a ta praktycznie pokrywa się z tym - co pisał wcześniej dr. Kwaśniewski.

Jeśli ktoś widzi samo zło w glukozie i poziomach insuliny we krwi, to znaczy, że nic nie wie, ale sporo ciekawych informacji nagromadził ten Taubes, tylko nic z tego nie wynika, bo ludzie przeważnie w przeciętnej diecie jadają 60-70% węglowodanów i dobrze się mają jeśli nie przekroczą około 10-15%  tłuszczu wyrażone w energii, w dawce pokarmowej. Więc twierdzenia tego Gary'ego pierwszy aspirant dietetyczny bez tytułów bez problemu obali z wyjątkiem może "hanniusia". Taubles zaś opisuje przeważnie syndrom metaboliczny diety korytkowej i nic więcej.
Węglowodany są zdrowe, a insulina to pierwszy hormon ewolucyjny, niezbędny do życia, więc też jest zdrowy.  Wink
Teorie fruktozowe zaś, to pierdoły, bo frukroza nie jest rozprowadzana z krwiobiegiem ponieważ w jelitkowie jest zamieniana na glukozę, a co się nie zdąży zamienić, żyłą wrotną trafia do wątroby, a ta do reszty fruktozę pokarmową zamienia na glukozę i w takiej formie uwalnia do krwi. Nadmiar fruktozy może być zamieniony na tłuszcz w wątrobie w syndromie korytkowym z którego to syndromu "siem tyjem od tuscu"  proszę miśków z DD, ale nie chce mi siem po próżnicy pisać. Szkoda czasu, bo "miśki wiedzą lepiej", a mnie to nie przeszkadza.  Laughing
Aby tylko dobrze linkowali jak nie wypominając "płaska", co nic ostatnio nie pisze, to już są mi bardzo przydatni.  Very Happy
No i jeszcze do tego "Edyta" z ogonem z AU - przyjmij do wiadomości, że nigdzie nie pisuję w Internecie z wyjątkiem tego Forum, a kangurku rojenia typu edytopająków są efektem raczej zwidów candidowohivowych niż zwykłej sklerozy.  Crying or Very sad
renia
Hero Member

« Odpowiedz #46 : 2012-05-17, 13:21:05 »

Jasno to wytłumaczyłeś. Ja sądziłam, że ten Taubes zna się na rzeczy... Rolling Eyes

administ
Go

Email
« Odpowiedz #47 : 2012-05-17, 13:25:34 »

Sporo wie, ale cząstkowo i z jednej strony.
I dobrze propaguje dietę niskowęglowodanową, więc jest to z korzyścią i dla Diety Optymalnej i Dr-a Kwaśniewskiego.  Very Happy
A jeśli tak, to jest nam po drodze.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #48 : 2012-05-17, 13:28:10 »

W takim razie lubię gościa... Very Happy Laughing

RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18138

« Odpowiedz #49 : 2012-05-17, 13:28:32 »

..."zyon"...

...Mariusz...

No dobra robota! Niczym ten porucznik Lech Ryś co sprowadza społecznie gromadkę urwisów na dobrą drogę. Czy jakoś tak...
http://youtu.be/E9JoOh9fBR0  Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #50 : 2012-05-17, 13:30:50 »

Laughing
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #51 : 2012-05-17, 13:33:48 »

Otóż to - motyla noga Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #52 : 2012-05-17, 14:26:44 »

i ucho od śledzia na dokładkę...  Wink
renia
Hero Member

« Odpowiedz #53 : 2012-05-17, 14:27:25 »

...i git majonez... Cool

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #54 : 2012-05-17, 14:37:35 »

nie ma to jak mama,mama zawsze dobrze doradzi!!
www.forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=405.msg2278#msg2278
ja lubie Ww proste w pierwszej polowie dnia do sniadania. W drugiej polowie gustuje w zlozonych. Very Happy
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #55 : 2012-05-17, 16:02:20 »

Mama to podstawa na tym forum i jeszcze parę innych nicków Wink  Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #56 : 2012-05-17, 16:04:57 »

Lubiłam czytać posty Ewy... Rolling Eyes

renia
Hero Member

« Odpowiedz #57 : 2012-05-19, 14:36:39 »

Upiekłam dzisiaj zamiast chleba biszkoptowego placuszki serowe. Twarogu nie przepuszczałam p[rzez maszynkę, tylko podusiłam go widelcem. Białka ubiłam na sztywną pianę. Z jednej ćwierćkilowej kostki dało ich nam 22 sztuki (widocznie mniejsze robiłam, niż wynika z przepisu). Kładłam ciasto łyżką stołową na patelnię. Smalcu wchłonęły one wiecej niż pisało. Jedliśmy je ciepłe posmarowoane cieniutko dżemem truskawkowym niskoslodzonym. Cud miód i orzeszki... Very Happy Moi dwaj synowie też byli nimi zachwyceni. Pani, ktora mi pomaga, mowiła, ze zaraz dzisiaj u siebie robi takie same... Laughing  Najmłodszy syn - Oliwier akurat wrócił z zawodów sportowych na cieple placki. Zjadł ich 6. Mówi, żeby drugim razem narobić ich więcej (nie wiem czemu, bo sporo ich jeszcze dzisiaj zostało. Może boi się, że jak będzie ich mniej, a on będzie na meczu, to nic dla  niego nie zostanie jak wróci... Laughing)
Mąż teraz do pracy będzie brał placki zamiast chleba. Placki szybciej robi się niż chleb no i - co najważniejsze - są zdrowsze. Cool
Adminie, dziękuję Ci bardzo... Very Happy

P.S. Zdjęcia nie mogłam zrobić, bo nadal nie mam aparatu... Sad

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #58 : 2012-05-19, 17:12:03 »

renia
Hero Member

« Odpowiedz #59 : 2012-05-19, 17:21:41 »

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 20 zapytaniami.