renia
|
Czemu ja?
Ktoś musi...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Czemu ja?
Ktoś musi... czyli wszystko jasne ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
teraz teorii Gary Taubesa - a ta praktycznie pokrywa się z tym - co pisał wcześniej dr. Kwaśniewski.
Jeśli ktoś widzi samo zło w glukozie i poziomach insuliny we krwi, to znaczy, że nic nie wie, ale sporo ciekawych informacji nagromadził ten Taubes, tylko nic z tego nie wynika, bo ludzie przeważnie w przeciętnej diecie jadają 60-70% węglowodanów i dobrze się mają jeśli nie przekroczą około 10-15% tłuszczu wyrażone w energii, w dawce pokarmowej. Więc twierdzenia tego Gary'ego pierwszy aspirant dietetyczny bez tytułów bez problemu obali z wyjątkiem może "hanniusia". Taubles zaś opisuje przeważnie syndrom metaboliczny diety korytkowej i nic więcej. Węglowodany są zdrowe, a insulina to pierwszy hormon ewolucyjny, niezbędny do życia, więc też jest zdrowy. Teorie fruktozowe zaś, to pierdoły, bo frukroza nie jest rozprowadzana z krwiobiegiem ponieważ w jelitkowie jest zamieniana na glukozę, a co się nie zdąży zamienić, żyłą wrotną trafia do wątroby, a ta do reszty fruktozę pokarmową zamienia na glukozę i w takiej formie uwalnia do krwi. Nadmiar fruktozy może być zamieniony na tłuszcz w wątrobie w syndromie korytkowym z którego to syndromu "siem tyjem od tuscu" proszę miśków z DD, ale nie chce mi siem po próżnicy pisać. Szkoda czasu, bo "miśki wiedzą lepiej", a mnie to nie przeszkadza. Aby tylko dobrze linkowali jak nie wypominając "płaska", co nic ostatnio nie pisze, to już są mi bardzo przydatni. No i jeszcze do tego "Edyta" z ogonem z AU - przyjmij do wiadomości, że nigdzie nie pisuję w Internecie z wyjątkiem tego Forum, a kangurku rojenia typu edytopająków są efektem raczej zwidów candidowohivowych niż zwykłej sklerozy. Przypominam, bo znowu dziś czytałem w necie o poziomie fruktozy we krwi.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Od wszelkiej maści fanatyków strzeż nas Panie! I od antyfanatyków, Panie. Też wszelkiej maści.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Racja, ale kto z fanatykami będzie wojował?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|