jerzy555
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
nooo...teraz czuję się jeszcze lepiej
|
|
|
|
|
|
|
jerzy555
Go
|
nooo...teraz czuję się jeszcze lepiej ....Siostro
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oto część wywiadu z prof.Grażyną Cichosz na temat diety dr.Kwaśniewskiego.Reszta na stronie:http://nowadebata.pl/
W Polsce od ponad 40 lat dominującym poglądom dietetycznym przeciwstawia się Jan Kwaśniewski. Jak ocenia Pani jego poglądy i działalność?
W opinii dietetyków i lekarzy tzw. dieta optymalna dr Jana Kwaśniewskiego nie zapewnia odpowiedniej ilości związków mineralnych i witamin. Oczywiście nie jest to prawdą, bowiem w wysokobiałkowych produktach spożywczych oprócz białka i tłuszczu obecne są wszystkie witaminy i minerały, w dodatku w formie biodostępnej. W mięsie (świeżym, nieprzetworzonym) a także w twarogach , serach dojrzewających, jajach obecne są wszystkie witaminy rozpuszczalne w wodzie oraz bezcenne dla zdrowia, biologicznie aktywne witaminy rozpuszczalne w tłuszczu (A, D, E, K).
Dieta Kwaśniewskiego zapewnia wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jej zaletą jest to, że ogranicza apetyt, jest bardzo sycąca dzięki tłuszczom. Tłuszcz po strawieniu w jelicie cienkim, przetwarzany jest w wątrobie na tzw. ciała ketonowe, których poziom we krwi odczytywany jest przez mózg jako jeden z kilku sygnałów sytości. Właśnie dlatego, stosując tę dietę, je się bardzo mało. W USA w jednej z klinik neurologicznych dzieci ze schizofrenią, padaczką, depresją leczy się dietą wysokotłuszczową tzw. ketogenną/ketogeniczną.
Prawdą jest, że dieta Kwaśniewskiego na dłuższą metę obciąża wątrobę, ale też prawdą jest, że doskonale reguluje metabolizm. Proporcje kwasów tłuszczowych nasyconych, jedno- i wielonienasyconych w tkance tłuszczowej człowieka i w smalcu wieprzowym są niemal identyczne a skład aminokwasowy mięsa wieprzowego i białka z mięśni człowieka też jest taki sam. Nie bez powodu prof. Religa sztuczną zastawkę otrzymywał z tkanek świnki.
Trzeba pamiętać, że zarówno białka, jak i tłuszcze ograniczają apetyt. I właśnie dlatego zaleca się ograniczanie spożycia białka (bo syci) i tłuszczu ( jest jeszcze bardziej sycący). Przecież przemysł spożywczy ma interes w tym, żebyśmy jedli jak najwięcej. Dieta wysokowęglowodanowa to biznes dla branży spożywczej, a przy okazji farmaceutycznej. Stosując w diecie tzw. żywność masowego rażenia nie obejdziemy się bez suplementów. Skutki diety wysokowęglowodanowej to nie tylko otyłość i cukrzyca typu 2. To także zagrożenie dla funkcjonowania centralnego układu nerwowego (rosnąca zachorowalność na schorzenia neurologiczne i neurodegeneracyjne).Pozdrawiam Świątecznie.Jerzy
I co? Można?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To dlatego po nocy trza coś zjeść...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Po nocy wychodzi się z fazy anabolicznej i tu działa inny mechanizm. Główną rolę odgrywa przeskok TCA z przewagi anabolizmu na rzecz przewagi katabolizmu i nie musi się to objawiać głodem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Efekt brzasku?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po nocy wychodzi się z fazy anabolicznej i tu działa inny mechanizm. Główną rolę odgrywa przeskok TCA z przewagi anabolizmu na rzecz przewagi katabolizmu i nie musi się to objawiać głodem. To dobrze, bo ja prawie nigdy nie jestem rankiem głodny Zganiałem to na kortyzol...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tylko prawidłowa interpretacja biochemii krwi daje pewność, a reszta, to wróżenie z fusów...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko prawidłowa interpretacja biochemii krwi daje pewność, a reszta, to wróżenie z fusów... Aż tak mnie nie pili
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo zaraz dostałbyś statyny i gliptyny - na bank! A jak ciśnionko zbadają po tych wspaniałych wiadomościach, to i jaki inhibitor konwertazy angiotestyny chętnie dołożą. I dopiero się rozchorujesz na dobre i do śmierci.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jak o moje zdrowie "dbajom"... co kilka dni mam zaproszenie na darmowe badania... Czyżby im kto powiedział, że ja jestem na ŻO?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I bardzo dobrze, bo zaraz dostałbyś statyny i gliptyny - na bank! A jak ciśnionko zbadają po tych wspaniałych wiadomościach, to i jaki inhibitor konwertazy angiotestyny chętnie dołożą. I dopiero się rozchorujesz na dobre i do śmierci. Jako krwiodawca mam coroczne badanko z krwi oraz, przy oddawaniu, ciśnienie i jakieś pierdoołki. Nawet nie zaglądam w wyniki, bo i na co mi to?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jakie siku przypili? Przed wyjściem z pod kołdry? No, proszę Cię...
|
|
|
|
|
|
|
|