WojciechS
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Tak łatwo się można pozbyć się miażdżycy, to ciekawe czemu tyle ludzi na nią choruje...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...bez jednego "się"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo nie jada zdrowegosterolu, bo myśli, że to chorysterol...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja dzisiaj zrobiłam masło ze śmietany 36% bez UHT i wyszło znacznie żółciejsze od "sklepowego"...Finansowo jednak się nie kalkuluje...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No to nieźle "zaprawioną" tę śmietanę miałaś! Masło naturalne jest białe, a żółci się dolewa, aby żółciejsze było!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Może... myślałam, że taka żółta była dlatego, że teraz krowy się pasą na trawie... chyba, że te czasy minęły...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
barja
Go
|
Reniu, masz rację. Przy normalnej hodowli krów w lecie masło jest mocno żółte a w zimie białe. A nawet przy hodowli przemysłowej krowy w lecie dostają zielonkę, co wpływa na kolor masła.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Reniu, masz rację. Przy normalnej hodowli krów w lecie masło jest mocno żółte a w zimie białe. A nawet przy hodowli przemysłowej krowy w lecie dostają zielonkę, co wpływa na kolor masła.
Pamiętam jak byłam dzieckiem, to moja Mama kupowała na targu latem właśnie takie żółte masło. Podobnie jest (przynajmniej było) z żółtkami jaj...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dobrze, że mi napisałeś, bo ja nie umiem sama czytać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jasne...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|