|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Omleciara... Zaś jakieś głupki netowe zrozumiały ponoć, że Doktor zaleca 30 żółtek na dzień, ale prostować nie mam zamiaru, tylko pośmiać się, bo "formuła 30" tak się zakorzeniła, że nawet niektórym szkodzi! A to zależy jak liczebna rodzina.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Doktor zaleca 30 żółtek na dzień
Normalne, Antek zeżarł " B z". Doktor zaleca 30 B z żółtek na dzień.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Doktor zaleca każdemu z osobna w "odpowiedziach na listy", ale jak kto nie rozumie tego, to trudno. A zasada jest bardzo prosta, im wiecej kto kombinuje nie rozumiejąc czytanego tekstu Doktora, tym bardziej sobie szkodzi... Najgłupsi z jednego, wyrwanego z kontekstu zdania Doktora, potrafią całą Dietę Optymalną pojąć! Niech im idzie na zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne i tak skończą z chlebem ze smalcem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ludziska to lubią się namęczyć po próżnicy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I żeby to jeszcze lepiej smakowało niż plaster sera z masłem i ketchupem pod wędlinę...
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Mnie już takie niby przysmaki nie rajcują. Jest wiele przyjemniejszych zajęć niż wydziwianie w kuchni
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, szkoda czasu na pichcenie skomplikowanego. No chyba, że kto bardzo lubi kucharzyć.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jezeli czlowiek zywi sie optymalnie to nie ma potrzeby ani ochoty na chleb, nawet ten warzywny. A jezeli jest taka ochota to znak, ze nie zywi sie czlowiek optymalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Styropian z ketchupem lepiej smakuje, podejrzewam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Styropian z ketchupem lepiej smakuje, podejrzewam 67% ankietowanych uznało uwagę za ironiczną, biorąc pod uwagę skład ... Składniki (na 16 porcji):
1 szklanka mąki kokosowej 1/2 szklanki pestek dyni 1/2 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki babki płesznik lub błonnika witalnego 1 duża cukinia 2 łyżki siemienia lnianego 1 duża marchewka 1 szklanka dyni lub batatów 4 jajka 1/4 filiżanki oleju kokosowego 1 łyżka suszonej papryki 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki soli himalajskiej, morskiej lub jodowanej do posypania: dowolne nasiona
Jak się grubo masłem posmaruje to podpada pod omlet z warzywami.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Można też obtoczyć w rozbełtanym jajku i odsmażyć na smalcu - będzie "grzanka" ""' jak ze starego chleba '""
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wolalbym sobie po prostu wziac kromke zwyklego chleba i ja zjesc zamiast pajacowac pod dnia w kuchni zeby sobie zjesc "zdrowy" chlebek. Chleb to raczej stan umyslu, wiec bez roznicy jaki sie je
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
To juz wolalbym zeby pilnowala wywaru na kosciach cala dobe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Wywarzanie kości zasadniczo pilnuje się samo, za to przypalenie jaj gotowanych może być bardzo spektakularne gdy się woda wygotuje.
|
|
|
|
|
|
|
|