Autor
|
Wtek: Kasza gryczana (Przeczytany 80951 razy)
|
renia
|
Fantastyczny przepis na zdrowej diecie wysokowęglowodanowej, nawet nie trzeba stosunku obliczać, bo śmietana 18% nie zaszkodzi, byle nie tłuściejsza! Ale można by było tak przepis przerobić, aby było optymalnie. Ale po co?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Fantastyczny przepis na zdrowej diecie wysokowęglowodanowej, nawet nie trzeba stosunku obliczać, bo śmietana 18% nie zaszkodzi, byle nie tłuściejsza! Ja zmieniam nieco proporcje, daje mniej kaszy i ziemniakow za to sera 2x wiecej. A maslo i smalec po kostce wrzucam, smietana 30
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Odsmazone na masle, ze smietana palce lizac
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
^ToM^
Go
|
Ja kupuję taką oto kaszankę grilową, od słynącego z wyrobów optymalnych Kapeckiego: https://www.spolem.bielsko.pl/20216,kapecki-kaszanka-grillowa.htmlKAPECKI KASZANKA GRILLOWA: (SKŁADNIKI):Składniki: kasza jęczmienna 50%, woda, tłuszcz wieprzowy, kiełbasa zwyczajna 10% (mięso wp 43%, mięso wołowe 29%, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, glukoza, koncentraty przypraw, czosnek, substancja konserwująca (azotyn sodu)), boczek wędzony 7% (boczek wieprzowy 96%, sól, stabilizator (cytrynian sodu, pirofosforan), glukoza, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), przeciwutleniacz (izoaskorbinian sodu), aromat, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu)), krew spożywcza, cebula, skwarki wieprzowe, maski z głów wieprzowych, sól, przyprawy naturalne, warzywa suszone. (ALERGENY):Alergeny: gluten, produkt zawiera związki siarki, które są naturalnym składnikiem czosnku. (KRAJ POCHODZENIA):Polska (PRODUCENT/IMPORTER):Rzeźnictwo i Handel - Kapecki Sp.J. 43-340 Kozy ul.Jaworowa 3 Robię ją na szmalcu ze skwarkami jest powiedzmy optymalna
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Moja ulubiona, nawet jak z Kóz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
U mnie jest kaszanka z kawalkami watroby w srodku Jesli mnie pamięć nie myli to kaszy w kaszance było niewiele, górowała ścięta krew. Nie gotowaliśmy jej, tylko piekli w piecu chlebowym.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
50% kaszy - to strasznie dużo. Ale może to jakaś dietetyczna kaszanka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I mają rację niestety, bo to jakby na chrześcijańskiej bibie w piątek podać karkówkę z rusztu albo na spotkaniu optymalnych - chleb ze smalcem. Fanatyk czegoś takiego nie zniesie przecież.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Albo kawę z rumem na spotkaniu AA...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kaszanki to tutaj nie widziałem, natomiast blutwurst robią na podrobach, bez grama kaszy. Może Bawarczycy inaczej jedzą, Schwoby jakby poprawniej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
A tutaj jada się krupnioki i problem kaszankowy jest rozwiązany.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Z rusztu spoko są. Pod piwko z sokiem malinowym...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|