Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kotlety mielone z kostką masła (Przeczytany 5785 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy ta kostka masla, to kostka o tych wymiarach, ktore Pani podala? Bo dla mnie to kosteczkonia. Kostak masla ma inne wymiary!!! Wiadomo,ze w kazdym kraju inne ikazdy producent ma inne. To moze powiedzmy sobie, ze kostka masla to 200-250 gr masla. OK?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Czy ta kostka masla, to kostka o tych wymiarach, ktore Pani podala? Bo dla mnie to kosteczkonia. Kostak masla ma inne wymiary!!! Wiadomo,ze w kazdym kraju inne ikazdy producent ma inne. To moze powiedzmy sobie, ze kostka masla to 200-250 gr masla. OK? OK Na szczęście kostka daje się podzielić na mniejsze kostki Nawet w sprzedaży są takie po 100 g oraz jeszce mniejsze, nie pamiętam czy po 20, czy po 25 gram A u siebie jakie kto chce
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
A czy po wysmażeniu kotlecika, wytopieniu się masła powstaje dziurka?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...dziura budżetowa...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy ta kostka masla, to kostka o tych wymiarach, ktore Pani podala? Bo dla mnie to kosteczkonia. Kostak masla ma inne wymiary!!! Wiadomo,ze w kazdym kraju inne ikazdy producent ma inne. To moze powiedzmy sobie, ze kostka masla to 200-250 gr masla. OK? OK Na szczęście kostka daje się podzielić na mniejsze kostki Nawet w sprzedaży są takie po 100 g oraz jeszce mniejsze, nie pamiętam czy po 20, czy po 25 gram A u siebie jakie kto chce Sorry, oczywiscie ma Pani racje. Robie podobne, tylko, ze nie dusze pozniej poniewaz maslo w takiej temperaturze wycieknie. Smaze, jak normalnie smazy sie kotlety mielone, a maselko w srodku pozostaje.....troche plynne. Podobnie jak w "dewolaju". Wowczas wiem, ze maslo jest w proprcjach BTW. Natomiast po duszeniu, 30 minutowym, w miesie nie ma juz masla a jest w sosie, ktory Pani wykozystuje do kapusty. Ale to, jak Pani mowi, kazdy sobie sam moze/powinien dopasowac.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A czy po wysmażeniu kotlecika, wytopieniu się masła powstaje dziurka? Dziurki nie zauważyłam, ale i się nie przyglądałam Kotlety w tym wydaniu są bardziej soczyste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|