friga
Go
|
Czyli te ktore proponuje Wisienka sa ok? Zeby potem nie wyszlo:)ja po masle:)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dla zdrowego w bezpiecznych niewielkich ilościach wszystko jest o'k byle by nie weszło w nawyk. Musisz policzyć sobie węglowodany i ująć je w dziennym bilansie.
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Wisnienka a ty robisz to maslo z orzchow wloskich? Ja chcialam kupic ziemne orzeszki ale wszedzie sa solone?Chyba ze masza namiary na jakies inne? Z orzeszków ziemnych.Nie kupuje żadnych solonych tylko w skorupkach i sama obieram.Takie obrane leżą nie raz długo w sklepie i tracą swoje wartości,wietrzeją i jełczeją.Tylko też trzeba uważać,żeby na skorupkach nie było pleśni czy żeby nie były jakieś zawilgotniałe...Robiłam także to masło z orzechów włoskich ale nie smakowało mi zbytnio...Te z ziemnych o wiele lepsze. Tu Admin pisze ze w pewnych proporcjach jest miazdzycorodne, ale o jaakie tajemnicze proporcje chodzi????
Te które są na diecie korytkowej / poszukaj w wyszukiwarce, jest bardzo dużo na ten temat. Też tak myślę
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zakonczcie, prosze te dyskusje. Wiadomo, ze jest to niejadalne. Nie szkoda Wam czasu? Co jest zlego w maselku bez dodatkow? Lepiej zrobic maslo czosnkowe, ktore jest rewelacyjne do grilla. Maslem kakaowym smarowano sie by sie opalic nad polskim morzem. Masla orzechowego sie nie ke, a patrzy i idzie dalej. Szkoda i czasu i pieniedzy.
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
A co jest złego w orzechach? Dr.Kwaśniewski sam pisał w książce,że lepiej byłoby wyciąć sady z jabłoniami i posadzić leszczynę... Pisałam to już tu parę razy na forum ,ale powtórzę - bardzo lubię orzechy a ponieważ mam kłopot z ich trawieniem ( ból żołądka po niedokładnym pogryzieniu ), dlatego mielę je i z dodatkiem masła - robię takie masło orzechowe.Nie przejadam sie nim, nie jest podstawowym źródłem tłuszczu czy białek a jedynie smacznym dodatkiem, który robię sobie od czasu do czasu.
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"wisienka i renia" jezeli Wam smakuje maselko orzechowe i sernik, to proponuje zrobic sernik na bazie maselka orzechowego. A tak na serio, jest weekend, plot zreperowalem czyli postawilem poto aby znowyhalny go zerwal w niedziele- a maselko sobie jedzcie, moze byc nawet z orzeszkami. tylko poco tyle tych postow na ten temat. Temat jest banalny. Jak sernik. Gustow sie nie dyskutuje. Jezeli komus orzechy nie sluza, to jaka to bedzie roznica w tym, ze zje to co mu nie sluzy pod inna postacia? Czy pilka jest kwadratowa? nie a do bramki i tak wpadnie!!! Ponimajesz? Sernik jest super, byle by byl optymalny! Jest? Musz isc do hrabiego. Reniu pozdrawia!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nie, nie o pilce jest inny "dzial". Hrabia tez pozdrawia i zyczy milego weekendu!
A moze Wy powinniscie pisac tak bezposrednio?
Nie, mowi i pozdrawia.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A co niezdrowego w masle i orzechach Adampio? Przeciez sa na liscie jadalnych na DO.Pani Wanda chyba (tak cos pamietam)pisze ze lepiej zjesc orzechy czy migdaly niz ziemniaki. A tu nie ma cukru rafinowanego (w tym robionym masle) tylko same produkty dla nas jadalne. Ja pytalam czy ta proporcja: orzechy /masla ma byc konkretna tzn nie wiem tluszczy 4/bialka 1 ???tego typu
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Prosi o nie kontyuwanie tematu.
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Myslal o masle orzechowym!!!
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Ja pytalam czy ta proporcja: orzechy /masla ma byc konkretna tzn nie wiem tluszczy 4/bialka 1 ???tego typu friga, tutaj podawałam składniki: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4479.20300g orzechów 100g masła sól wychodzi na to,ze w całości jest : ( ile w 100 g nie wiem, nie chce mi sie liczyć... ) B=77,1 T=220,3 W=57,6 Prosi o nie kontyuwanie tematu. Myslal o masle orzechowym!!! Prosi adampio o nie czytaniu tematu o maśle orzechowym... A moze Wy powinniscie pisac tak bezposrednio? To znaczy jak?
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|