friga
Go
|
zle nacisnelam "cytuj" ale wiadomo o co chodzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
Friga ja jestem od ponad roku na DO razem z mężem Teraz uważam i nie przemęczam się Ty też dużo wypoczywaj, bo jak się przesadzi to potem lipa ;-( mam nadzieję, że Twoje skurcze niedługo miną...
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Ja wlasnie wzielam wolne w pracy:) az do konca zeby sie juz tylko relaksowac bo prace mam dosc stresujaca i lekarz doradzil mi zebym siedziala w domu. A Ty Viki robilas badanie glukozy?na czczo? Ostatnio zauwazylam ze jak zjem 2 sliwki naleczowskie zazwyczaj popludniu to mnie boli cos po stronie prawej?watroba? Czy taka ilosc cukru 2 sliwki naleczowskie co 3 dni jest nie dozwolona dla mnie? Czy znacie moze ten objaw? Kurcze lydek ustapily po jedzeniu moreli chyba bo jak narazie jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz zwolnienie lekarskie od pierwszych miesięcy ciąży to jest standard. Widzę to po moich pracownicach i nie tylko po moich...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No przecież to logiczne, zgodne z prawem postępowanie, niech ZUS płaci, a nie pracodawca...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pracodawca płaci tylko za pierwsze 35 dni zwolnienia, a potem ten bogaty ZUS...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
No kazdy sie rozwodzi nas biednym ZUSem. A ktos powiemi mi czy watroba tak moze reagowac na nadmiar weglowodanow? Nie mam za duzo wegla ale moze jem za duzo bialka ktore przechodzi w wegiel i dlatego taka reakcja? Chodz jem kolo 50-60 bialka i do tego 60 wegla ale w postaci glownie warzyc i ziemniakow oprocz co jakis czas tych sliwek?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To nie powinno być za dużo... może faktycznie te śliwki Tobie nie służą? A czekolada gorzka też wywołuje taki ból?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Zobacze jutro.Bo jak juz mam zjesc cos slodkiego to ostanio zjadam wlasnie te sliwki albo sernik albo plaki ptysiowe ale napraede w ilosciach minimalnych. Juz dawniej wlasnie tak mialam ze tak bolalo i jak zacznie bolec po sliwach to skonczy dopiero wieczorem No i jezcze jedno jak zjadam na sniadanie chyba prawie zawsze jajecznice z 1 jajka i 3 zoltek do tego 30 chelba optymalnego do tego kolo 50 g masla i 100g pomidora to zawsze po takim sniadaniu za jakis czas dosteje zadyszki??takie jakby przyspieszone tetno? Cos jest nie tak w tych moich sniadaniowych proporcjach?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W ciąży serce jest bardziej obciążone niż normalnie, a po jedzeniu jeszcze bardziej. Jak byłam z najmłodszym dzieckiem w ciąży, to po posiłkach - gdzieś tak przez godzinę - odczuwałam arytmię serca (robiłam USG i echo serca i było OK). Pomogły mi mniejsze posiłki zjadane częściej...
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Mozliwe ze to jest wlasnie ta przyczyna. Dziekuje Reniu Jutro zjem mniej kaloryczny posilek i zobacze.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Reniu mniejsze posilki chodzi mnie tu o kalarycznosc nie takie bardzo tluste faktycznie pomogly! Sliwek juz nie jem zamiast nich jem suszone morele 4 dziennie.Czekolady nie probowalam jakos nie mam ochoty.
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
Friga jak sie czujesz??? Czy już wszystko ok???
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Jak nie pisze, to albo ledwie zipie, albo zdowiuśka i szkoda jej czasu na internecio... Jest jeszcze opcja, za zamkli jej internet.
|
|
|
|
|
|
|
|