Autor
|
Wtek: Napady uczucia gorąca (płonące uszy) (Przeczytany 111400 razy)
|
kodar
Go
|
KR,przytyles,byc moze zapomniales,ze na DO jemy bardzo malo,raz dziennie no moze dwa,tluszczu wtedy tylko wiecej gdy wykonujemy wysilek fizyczny.Zweryfikuj swoj jadlospis a wizyta u specjalisty bedzie nie potrzebna, no moze tylko po to, by zrobic podst.badanie krwi.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Nie wiem , po co pisałem ten powyższy post. Za dużo w nim "jakieś", "jakiś". Beznadziejność.
T
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
T.po prostu tymi plackami dostarczyles ogromna ilosc cukru,ja mam tak po zjedzeniu babki ziemniaczanej/zauwazylam ,ze jest bardzo lubianym posilkiem przez wiele rodzin,placki tez/.Chociaz zjedzenie plackow w ilosci ok.5/te z odp.iloscia jajek /nie powoduje u mnie zadnych negatywnych objawow.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Placki ziemniaczane mogą być takie (KK-17): jeden ziemniak (10dag), 4 żółtka (8dag), łyżeczka mąki (6g) sól do smaku!, białko ubite z jednego jajka (2,5dag) 1/4 kostki smalcu (6dag) - BTW 1:4,9:0,9 - prędzej tłuszcz "zatka", niż się zje za dużo węglowodanów. No chyba, że się "zgrzeszy" - ŁAKOMSTWEM.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Dobrze znam dwie osoby, ktore po trzech latach ZO, wrocily na pastwisko -korytkowe- --dzisiaj nazywaja sie DIABETYKAMI.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Tomas to racja,ze tych plackow KK str.17 nie da sie w wiekszej ilosci spalaszowac.Dlatego robie te na jeden kartofel jedno jajko no i smalec.Bardzo lubie placki ziemniaczane a ze nie jem ani prod.macznych ani mlecznych to te placki na otarcie lez.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Dodana łyżeczka mąki do zasmażki, czy taka sama do sosu z mięsa wolowego wywoływały u mnie w wieku jakieś nastu lat - nudności. Mogłam nie jeść po "takim" daniu do następnego dnia... Teraz wiem, że łyżeczka mąki codziennie często blokuje chudniecie i jest przyczyną tzw. "pojadania". Możemy zjeść boczku, żółtek zastosować właściwe BTW lecz większe zapotrzebowanie na płyny po "niepotrzebnym" jest widoczne... Jeden po łyżeczce mąki ma braki apetytu, inny - chęć pojadania (czy większe zapotrzebowanie na płyny). Tak samo z dziećmi mlecznymi. Jednemu mleczne blokują apetyt (dzieci mniej niż norma przybierające na wadze), innym blokują chudnięcie. Można stosować B:T 1:2 a i tak bywa problem ze schudnieciem. Mniej jeść strawy optymalnej? No też
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Dobrze znam dwie osoby, ktore po trzech latach ZO, wrocily na pastwisko -korytkowe- --dzisiaj nazywaja sie DIABETYKAMI.
Hana, rewelacyjna wypowiedź !! T
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Tomek-dziekuje , a te w.w. osoby mowia, ze to w rodzinie maja.Patrzcie jaka teoria,czy ona medyczna?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Dodana łyżeczka mąki do zasmażki, czy taka sama do sosu z mięsa wolowego wywoływały u mnie w wieku jakieś nastu lat - nudności. Mogłam nie jeść po "takim" daniu do następnego dnia... Lekarko, ty mnie zadziwiasz. Zauważylaś i pamiętasz takie rzeczy sprzed nastu lat, kiedy byłaś dzieckiem?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jakoś nie pamiętam w co byłam ubrana, natomiast kwestie dotyczące diety - przewijają mi się w życiorysie dość jasno... Chyba miałam to zapisane w gwiazdach...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wapń (blokuje działanie enzymu w cytozolu komórki i niemożliwy jest jeden z etapów przejścia glukozy do 3 węglowej pochodnej, glu nie może zatem w obecności za dużej ilości wapnia wejść do mitochondrium lecz służy do przerobu w cyklu pentozowym, który jak wiadomo jest w organizmie do syntez tłuszczów i białka), aminokwasy glukogenne(jak sama naswa wskazuje), laktoza(cukier), kwas mlekowy(z niego da się utworzyć cukier). Wszystko to Matka Natura stworzyła prawdopodobnie po to, by w okresach głodu karmiącej jej potomstwo przetrwało. Tłuszcz w towarzystwie w/w jeszcze bardziej nasila swe "glukogenne" działanie. Nie chodzi o to że masło,mleko są trujące (choć dla osoby np.nowotworowej są) lecz "robią" nadmiary glukozy w organizmie. DO ma do minimum zmniejszać metabolizm szlakiem pentozowym. Mniej syntez charakteryzuje organizm o mniejszych zapotrzebowaniach na nowe komórki. Mniej syntez mowi też, że nie starzejemy się w szybkim tempie. Zapotrzebowanie na mniej syntez (czegokolwiek) - "mówi",że mamy mniej zniszczeń.W DO mowimy nie tylko o leczeniu chorób, lecz także o wolniejszym starzeniu się i likwidacji mozolenia się na próżno.
Odświeżyłem wykopalisko z pytaniem czy powyższe to prawda czy życzenia?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Według mnie jeden z elementów prawdy. W żadnym wypadku życzenia!
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ja mam po nabiale takie uczucie jakby mi się zaczęły policzki pocic ,jakby mi tam jakieś krople potu się zbierały . Po maśle az tak nie mam . najwięcej po mlecznych z wiekszą ilościa b albo ww , np ser biały , śmietana trochę .. Po serach pleśniowych też mniej .Natomiast po mleku to całe bebechy zawalone . Wzdęcia jak po kapuście kiedyś z ziemniorami i miesem na typowym korytku ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Ja mam po nabiale takie uczucie jakby mi się zaczęły policzki pocic ,jakby mi tam jakieś krople potu się zbierały . Po maśle az tak nie mam . najwięcej po mlecznych z wiekszą ilościa b albo ww , np ser biały , śmietana trochę .. Po serach pleśniowych też mniej .Natomiast po mleku to całe bebechy zawalone . Wzdęcia jak po kapuście kiedyś z ziemniorami i miesem na typowym korytku ...
Mleko- rozumiem, że surowe było.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Placki ziemniaczane mogą być takie (KK-17): jeden ziemniak (10dag), 4 żółtka (8dag), łyżeczka mąki (6g) sól do smaku!, białko ubite z jednego jajka (2,5dag) 1/4 kostki smalcu (6dag) - BTW 1:4,9:0,9 - prędzej tłuszcz "zatka", niż się zje za dużo węglowodanów. No chyba, że się "zgrzeszy" - ŁAKOMSTWEM. Zhakowałem placki ziemniaczane. Składniki ciasta w kolejności malejącej masy:- drożdże babuni 100g - mąka ziemniaczana - cukier - sól (NaCl+KCl) - sporo pieprzu Drożdże występują jako zamiennik tego co odpadło z ziemniaka przy jego przeróbce na mąkę ziemniaczaną. Składniki mieszam dodając zimną wodę bardzo oszczędnie i natychmiast smażę na tłuszczu. Zalety to zaskakująco ciekawy smak, coś pomiędzy plackami ziemniaczanymi i golonką, zero obierania, tarcia i zmywania.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wole Zyona,"zbanujcie" go!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zyon jadł przynajmniej przysmak śniadaniowy, jak chłop, z jajami... A tu... drożdże? Mazut też ma pewnie ciekawy smak.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|