Produkty:
3 şóĹtka
1 biaĹko
120 g pieczarek (moĹźna daÄ mniej np. 80g w zupeĹnoĹci wystarczy)
1 Ĺrednia cebula (ok. 80g)
30g smalcu (do smaĹźenia pieczarek z cebulÄ
)
20g masĹa (dodaÄ przed wlaniem rozbeĹtanych şóĹtek z biaĹkiem)
4 doĹÄ cienkie plasterki sera salami lub innego (ok.60g)
Przyprawy: sĂłl, pieprz, ketchup
PodsmaĹźone na smalcu na zĹocisty kolor pieczarki z cebulÄ
zalaÄ jajkami, dodaÄ 20g masĹa i smaĹźyÄ pod przykryciem aĹź do ĹciÄcia siÄ jaj i rozpuszczenia sera. "Przyozdabiamy" ketchupem i ...smacznego...
[zaĹÄ
cznik usuniÄty przez administratora]