|
kristan
Go
|
A ilu, bo jakoś nie mogę doliczyć? Nie da się policzyć...ale chyba to była liczba 22 Jeśli już , to bardziej precyzyjną będzie liczba "21". Od liczby "22" , czyli numerologicznej "czwórki" Wszystko się zacznie. Podstawy już są , początek również. "Czwórka" to cyfra , która towarzyszyła Papieżowi Wielkiemu , od początku do końca , jak i wielu innych możnych świata tego.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jak widać , z matematyki też jestem niezły. Nawet dodawać umię , choć na dyplomie jest tylko "cy". "Jechałem", w tym odległych czasach , na słoninie i na tym co usłyszałem na lekcjach. Wystarczyło. Na naukę nie było czasu. "Pańszczyznę" należało zawsze odrabiać. Latem "capigi" w rękach i kobyłka z przodu. W innym okresie , kręcenie kiełbas...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co nas nie zabije to nas nas wzmocni... najlepszą szkołą jest samo życie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
"Jechałem", w tym odległych czasach , na słoninie i na tym co usłyszałem na lekcjach.
Coś jest w tej słoninie. W polskiej Wikipedii na jej temat jest b.mało, natomiast po ukraińsku jest zalecana jako wręcz lekarstwo na oczyszczenie żył , świetny materiał energetyczny i podstawa zdrowych stawów. Ma tez i pewnie " intelektualne" własności . Mój Tata opowiadał mi , że w czasie studiów koledzy zawsze prosili go , żeby zdawał za nich egzaminy. Z fizyki, matematyki i innych. Płacili mu za to słoniną a i tylko słonina w tym czasie była. I tak mój Tata nazywany "tytanem pracy" właśnie "jechał na tej słoninie" na najwyższych ocenach dla siebie i kolegów. To jedno zdanie uruchomiło te wspomnienia. I do dziś mój Tata jest "tytanem pracy".
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Facet, który myśli to mieszanka wybuchowa
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Taki to może namieszać...
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Facet, który myśli to mieszanka wybuchowa Wolę żeby myślał
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przeważnie faceci myślą, że myślą... Nawet sa tacy, co rację mają Oczywiście, niektórzy z nich poszli walcz... kandydować.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Poddaję się... macie rację. Myślałam (myślę, że myślę ), że będzie większe wzburzenie...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nie wolno się poddawać, bo każdy głos się liczy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|