Blackend
|
no, żeby nie było jak w Wenezueli, bo kto zarobi na pincet plus ? Caracas (PAP/Reuters) - Wenezuela tymczasowo wprowadziła w sektorze publicznym dwudniowy tydzień pracy. Decyzja, którą podjęto ze względu na nękający kraj kryzys energetyczny, środa, czwartek i piątek będą dniami wolnymi dla większości pracowników sektora publicznego; płace mają pozostać bez zmian. raj http://stooq.pl/n/?f=1041295&c=3&p=4+22Krótszy tydzień pracy tylko dla budżetówy? Nawet tam nie ma sprawiedliwości społecznej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W święta o ile wiem można samemu stanąć za ladą, tylko pracownicy są ustawowo chronieni. Umiem się powstrzymać od pracy. Lata praktyki...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mitsubishi Motors. Oszustwa w branży motoryzacyjnej nie są rzadkością. Niemniej jednak, mimo wielu szkodliwych konsekwencji, producenci samochodów nadal decydują się na nieczyste zagrywki względem swoich konkurentów Koncern Mitsubishi Motors przyznał się do fałszowania danych, dotyczących pomiaru poziomu spalania. Według przedstawicieli japońskiej firmy proceder może dotyczyć nawet 625 tysięcy samochodów, lecz zaledwie dwóch modeli, które były sprzedawane głównie na rynku japońskim. Zgodnie z najnowszymi informacjami, nie wydaje się, aby afera mogła mieć zasięg międzynarodowy. Z drugiej strony, nikt jeszcze oficjalnie nie potwierdził niniejszej tezy. Ujawnione machlojki mogą istotnie uderzyć w cały konglomerat. Można przypuszczać, że po zbadaniu sprawy przez niezależne komisje spółka poniesie dotkliwe kary finansowe oraz będzie zmuszona do usunięcia nieprawidłowości, bądź wypłaty odszkodowań. Co więcej, przekręt został ujawniony przez Nissana, który jest odbiorcą obu modeli samochodów produkowanych przez Mitsubishi Motors Faktem jest, że podobnych oszustw było naprawdę wiele. Dwa lata temu Hyundai Motor oraz Kia Motors musiały zapłacić karę w wysokości 350 mln USD za fałszowanie danych o zużyciu paliwa. Natomiast w afery dotyczące emisji spalin zamieszane były niegdyś takie koncerny jak: General Motors, Ford Motor Company, Chrysler, czy też Honda Motor Company. http://stooq.pl/n/?f=1041868pole do popisu, panowie jest w branży farmaceutycznej. . Tam jadą na wydrę.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo panowie najwyraźniej mają większe doświadczenie w tej materii...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie da się ukryć. Chyba wyssałem ten szowinizm z mlekiem matki. Pracuję na tym . Tak jakoś ten samochód skojarzył mi się z mechanikiem, a ten z kolei skojarzył mi się z mężczyzną, niepotrzebnie . Farmacja to nawet może być domena pań - oszustek . Oczywiście masz rację, Anulka.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Fakt, częściej widywałam kobiety- akwizytorki farmaceutyczne Choć z książki "Skutek uboczny- śmierć" wynika, że jednak mężczyzn tam więcej
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Właśnie ,kobiety były przeznaczone do czego innego ,a teraz robią rzeczy wbrew sobie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
niestety ropa odbiła. Kosztowała 27 dolców już nawet. W czwartek cena ropy naftowej Brent na azjatyckim rynku wzrosła o 0,8 proc. do poziomu 50,13 dolara za baryłkę. Identyczny wzrost odnotowano na rynku w Stanach Zjednoczonych, gdzie za baryłkę surowca trzeba było zapłacić 49,93 dolara. ale to nie 140.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, bo ileż można czekać na "wykończenie" Putina. Czas znosić sankcje, aby Ruś rosła w siłę...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
duszącego tygrysy i wężami gołymi ręcami . To karzeł gospodarczy i militarny.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|