Gwidon
Go
|
To i tak masz szczęście, że żona jest na ŻO. Zawsze łatwiej i przyjemniej gotować i jeść wspólnie...Jedno nie psioczy na drugiego, że się rozchoruje... ...to fakt najlepiej spozywac jeden rodzaj paliwa,najlepiej tluszcze zwierzece, bo beda konflikty ...
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
A ja o DO dowiedzialem sie od siostry. Akurat mialem wtedy trend na odchudzanie ( bez efektow ) wiec kupilem ksiazke i zaczalem stosowac DO , ale tylko dlatego, ze odpowiadalo mi takie jedzenie. Zawsze lubilem wieorzowine i jajka wiec pomyslalem, ze super dieta - o walorach zdrowotnych nie myslalem do czasu zawalu. Na swoje nieszczescie lubilem tez duze ilosci wegli i sami mozecie sobie wyobrazic co z tego wyszlo. Opamietanie przyszlo kiedy bylem juz jedna noga na tamtym swiecie . Ciekawa rzecz : kilkanascie lat stosowania, po ciezkich chorobach nie ma sladu, a rodzina nadal mowi, zem glupi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...zaczalem stosowac DO , ale tylko dlatego, ze odpowiadalo mi takie jedzenie. Zawsze lubilem wieorzowine i jajka wiec pomyslalem, ze super dieta - o walorach zdrowotnych nie myslalem do czasu zawalu. Na swoje nieszczescie lubilem tez duze ilosci wegli ...
Czyli było to w praktyce "koryto"...
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Bylo to wielkie koryto. Ludzie nie potrafia zrozumiec, ze nie mozna bawic sie DO i stad durne opinie, ze DO jest szkodliwa.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dajcie sespokoj. Niechjedza co chca ... a najlepiej 6 x warzywko i 6 x owoc. Dlacvzego chcecie ich na sile wyciagnac z tego bezkresnego oceanu niewiedzy. Oni tego nie chca. Chca byc zdrowi!!!!Daj im Pan Bog zderowie. Niech sobie jedza owoce i inne tego rodzaju witaminy. Przeciez to jest zdrowe. A my "zalewajmy" sie tluszczem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Adampio, gdyby wszyscy myśleli tak jak piszesz, to przypuszczam, że nigdy o DO byś się nie dowiedział...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale nie ma musu, nie ma musu! Każdy o diecie optymalnej słyszał, więc poszukać sobie może...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Skąd wiesz, że każdy słyszał? Odczuwasz to telepatycznie? Ja przekonałam się, że sporo osób o "diecie Kwaśniewskiego" nie ma zielonego pojęcia - w ogóle tutaj na Wybrzeżu...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widocznie...
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Adampio, gdyby wszyscy myśleli tak jak piszesz, to przypuszczam, że nigdy o DO byś się nie dowiedział... No,dokładnie... zawsze będą ludzie zamknięci na racjonalne myślenie i nic nie da się z tym zrobić, ale pomiędzy nimi znajdą się chętni do słuchania... i myślenia... Ja akurat obracam sie w towarzystwie osób "zamkniętych",więc z nikim na ten temat nie rozmawiam.Ale jeśli poznam kogoś, kto wyda mi się człowiekiem myślącym z całą pewnością powiem mu o DO.
|
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
Mysle, ze trzeba ludziom mowic o naszej diecie. Ludzie przewaznie tyle wiedza o DO, ze jadamy sam tluszcz - przynajmniej ja sie czesto spotykam z taka wiedza. Poniewaz nikt nie chce jadac kilogramow smalcu przez caly dzien ( taka jest ogolna wiedza) to wielu nawet nie przeczyta ksiazki.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio, gdyby wszyscy myśleli tak jak piszesz, to przypuszczam, że nigdy o DO byś się nie dowiedział... Nie sadze. Mnie tylko chodzi o to, ze duza czesc polakow interesujaca sie dietami, spadkiem wagi czy tez zdrowiem, slyszala o ZO/DO i malo tego, ze z dobrodziejstwa diety nie korzystaja to jeszcze krytykuja nie majac podstaw ani jezeli chodzi o wiedze ani o doswiadczenie. To po co takiego namawiac i przekonywac. Jak dla mnie to strata czasu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takiego co zna DO i nie chce jej zastosować - faktycznie nie ma sensu namawiać. Ale jeśli ktoś jest chory np. na cukrzycę i nie zna DO - to nie powiedzieć? Wybór już należy do niego. Ja np. bym wolała szybciej uzyskać wiedzę o DO. Zaoszczędziłabym sobie sporo lat niepotrzebnego chorowania...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak samo wygląda sprawa z komentarzami pod artykułami o dietach...powinniśmy pisać, żeby osoby postronne nie były wprowadzane w błąd...
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
...Ale jeśli poznam kogoś, kto wyda mi się człowiekiem myślącym z całą pewnością powiem mu o DO.
Czyli do tej pory nie spotkałaś nikogo, kto by Ci się wydawał człowiekiem myślącym...? Jest gorzej niż sądziłam... no niestety... znam albo ludzi których żywienie/dieta w ogóle nie obchodzi i nie zawracają sobie głowy tym co powinni bądź czego nie powinni jeść, lub takich, którzy mają głowy nabite współczesną dietetyką, czyli jajka są be, tłuszcz zwierzęcy be a jeść trzeba 5-6 razy dziennie najlepiej same warzywa i owoce z gotowanym mięsem kurczaka lub ryby...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niestety, najczęściej tak właśnie jest, że ludzie w ogóle nie dbają to co jedzą, albo "za bardzo" dbają...i ściśle przestrzegają zaleceń lekarzy...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|