renia
|
Prawda na ogół leży po środku...pamiętam jak dałam córę nieobowiązkowo zaszczepić jakieś 8 lat temu (córa miała niecałe 6 lat). Szczepionka kosztowała 50 zł i była przeciwko trzem chorobom zakaźnym (chyba odra, świnka i różyczka). Córa potem przez chyba tydzień była jakaś marudna, nie chciała wychodzić na dwór do dzieci, była płaczliwa. Poszłam z nią do lekarza (ubzdurałam sobie, że to może być anemia, bo córa była "niejadkiem"). Dostałam dla niej skierowanie na badanie krwi i moczu. Wyniki miała dobre, a ta jej apatia stopniowo minęła. Dopiero po dłuższym czasie uświadomiłam sobie zbieżność w czasie jej "depresji" ze szczepieniem...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Prawda na ogół leży po środku... Krzywa dzwonowa dokładnie to potwierdza!
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Viki ja jestem dopiero w polowie tego co Ty:)Wiec nie chwale dnia przed zachodem slonca:) Jadam podobnie jak Ty. Co do szczepien mam podobne zdanie do Admina , raczej mniej niz wiecej:)
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
No właśnie... lepiej wiedzieć, niż nie wiedzieć... a najgorsze są te 3 w jednym, 5 w jednym a teraz jeszcze reklamują te pnełmokoki i rotawirusy.... i inne... zapłać i szczep jak najwięcej... a potem jak coś to martw się sam
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Narazie nad takimi rzeczami sie nie zatsnawialm tak prawde mowiac chce jakos spokojnie do konca przejsc a potem przy koncu pewnie beda tu siala panike co robic Czy ADMIN moglby nam powiedziec w sumie skoro watek aktywny a go wczesniej nie bylo na jakie choroby peownno sie w takim razie zastrzepic dziecko?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O jaki ładny temat zastępczy! "Szczepionki sią nieskuteczne..." - wystarczy napisać w netcie i zaraz wszyscy to wiedzą!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi najgorzej nie podoba się fakt, że niektóre szczepienia są obowiązkowe, a w razie ogłoszenia pandemii to będą nawet mogli użyć siły dla "przekonania niesfornych"...cenię sobie wolność wyboru a nie przymus demokratyczny....ale mówić to ja sobie mogę a i tak nikogo nie interesuje moje zdanie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O jaki ładny temat zastępczy! "Szczepionki sią nieskuteczne..." - wystarczy napisać w netcie i zaraz wszyscy to wiedzą! ...do tego Smoleńsk i nikt nie interesuje się obecna sytuacja gospodarczą i ekonomiczną... jest się czym podniecać... (lepiej działa niż lubczyk )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I o to chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
5 mld zł (aspekt finanowy) na szczepienia to tyle co nic? Ale jest komu je (miliardy) przytulić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i tak my nic z tych miliardów nie zobaczymy, obojętnie czy przetracą je na szczepionki czy na inne głupoty...byleby nas obowiązkowo nie szczepili...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale pogadać sobie można! Z pięciu miliardów jest bardzo dużo podatków na dziurę budżetową, więc nie ma co rozdzierać szatek.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
5 mld zł (aspekt finanowy) na szczepienia to tyle co nic? Ale jest komu je (miliardy) przytulić.
Biednym i tak nie dadzą bo bieda jest "funkcjonalna"...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Biednym i tak nie dadzą bo bieda jest "funkcjonalna"... Ja starcza tak szerokiej ławie amatorów gotówki, to na coś musi nie wystarczyć... Dla mnie proste. Ale nie o tym chciałam. Chciałam podziękować za uwagi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dla mnie proste. Bardzo proste, bo jak dają państwowe, to się bierze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo państwowe, to takie legalne i nikt sie nie przyczepi
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wczoraj byłyśmy z córką na szczepieniu Pszczółki. Pełne obaw , bo jak opowiadała córka, miesiąc temu Pszczólka zniosła je bardzo źle. Tutaj od razu szczepią podwójnie. Z jednej strony jedna pielęgniarka, z drugiej druga pielęgniarka na raz-dwa-trzy wkłuwają się równocześnie w oba udka. Uff, wszystko przebiegło bardzo sprawnie i bez żadnych większych krzyków.Noc OK. Taki double injection czeka ją jeszcze za 4 tyg. i do 12 m-ca spokój.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze.
|