Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No pewnie Jak nazwa?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Postny - nazwa kojarzy mi się z brakiem tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Stawiam na upowszechnienie postu z ograniczeniem do minimum węglowodanów Przez sześć tygodni można się już tak przekonać do tej metody, tak przekonać, że się do węglowodanów nie zechce wrócić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ładnie wygląda i nazwa "sernik delikatny " dużo bardziej podoba mi się niż postny. Mi post nigdy nie kojarzył się z ciastami - raczej święta... No i jaki zgrabniutki... proporcje ma idealne...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Post bez węglowodanów jest ok , ale tylko my wiemy o co chodzi. A taki świetny sernik może zjeść każdy nawet codziennie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, doliczmy do mitów, że pościć to ograniczać tłuszcze, skoro lepiej węglowodany Niech autorzy reguły "tradycyjnego" postu podrapią się w czuprynę i odkręcają póki lud się z niego (postu) nie śmieje, albo i złorzeczy... Szczególnie osoby, które dla tak pojętej świętości poszczą, że tak powiem, na okrągło.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Jak nazwa? Dla wyznawców jak znalazł...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Postny - nazwa kojarzy mi się z brakiem tłuszczu.
A mnie z brakiem miesa
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Reniu, doliczmy do mitów, że pościć to ograniczać tłuszcze, skoro lepiej węglowodany Niech autorzy reguły "tradycyjnego" postu podrapią się w czuprynę i odkręcają póki lud się z niego (postu) nie śmieje, albo i złorzeczy... Szczególnie osoby, które dla tak pojętej świętości poszczą, że tak powiem, na okrągło. "post",to ograniczenie lub wyeliminowanie pozywienia wciagu dnia lub kilku dni czy tygodni.W przypadku,gdy post kojarzy sie z eliminowaniem lub ograniczeniem tluszczu,to jest super.To jeszcze jeden dowod na to,ze tluszcz byl i bedzie jednym ze skladnikow odzywczych.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
W zasadzie jestem tolerancyjny i wyrozumiały, ale tu tylko pusty śmiech. Durnie występują przeciwko durniom. Ani jedni, ani drudzy przez to mniej durnowaci nie stają się.
|
|
|
|
|
|
|
|