Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: prądy selektywne i ostrożność... (Przeczytany 24974 razy)
|
darspan
Go
|
Na stronie http://opty.org/plus-publikacje/123 zamieszczony jest referat wygłoszony Na konferencji lekarzy optymalnych w Dusznikach Zdroju 13 sierpnia 208r przez Janusza Żurka (chyba producenta aparatów) Nie jest tu istotny temat rozważań (ciekawych z resztą) ale ich zakończenie. Otóż we wnioskach końcowych, Żurek zaznacza, ze .. "należy uświadamiać lekarzom i fizykoterapeutom, że prądy należy stosować w tych przypadkach, gdzie jest to konieczne, gdyż nigdy nie wiemy czy ktoś poddany zabiegowi nie ma zawiązków raka w swoim organizmie"
Troc he to jest niepojące, bo skąd można wiedzieć, czy się nie ma "zawiązków raka w swoim organizmie"? Zatem jaką tu można zachować ostrożność. Właśnie miałem zamiar poddać się takim zabiegom.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
U mnie mama miała raka, babcia miała raka ( i w rodzinie też były przypadki) - a właśnie poddałam się prądom selektywnym przeciwko podwyższonemu ciśnieniu w oczach (jaskra) podobno na tej diecie nie powinno się chorować na raka [nie czytałam jeszcze referatu] - a skutki w przypadku jaskry bardziej mnie niepokoiły :jedno - utrata wzroku drugie - skutki permanentnego stosowania kropli do oczu --> już trochę przez nie nerki mi ucierpiały - i jak się okazuje jestem pierwszym pacjentem moich okulistów który ma taki problem przy kroplach X. po innych miałam przekrwoine oczy tak bardzo że zaczełam się wstydzić chodzić po ulicy [no moze nie wstydić ale było mi żal ludzi którzy na mnie patrzyli... ] Tak więc wracając do tematu - trzeba określić korzyści
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pomogły Ci te prądy? Ja też brałam prądy selektywne, chociaż mój Tata chorował i zmarł na raka. Gdyby całe życie człowiek zastanawiał się czy ma raka, to by mógł przez ten czas z głodu umrzeć... Myślę, że tutaj chodzi o zdiagnozowane przypadki. Ponoć rak się rozwija kilkanaście do kilkudziesięciu lat - zanim się ujawni. Niektórzy twierdzą z kolei, że każdy ma w sobie komórki nowotworowe, tylko nie u każdego choroba się rozwija...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Jeszcze nigdy nie miałam sprawdzane ciśnienia w gałce ocznej, ani badania dna oka...planuję kiedyś je zrobić...
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
U mnie mama miała raka, babcia miała raka ( i w rodzinie też były przypadki) - a właśnie poddałam się prądom selektywnym przeciwko podwyższonemu ciśnieniu w oczach (jaskra) podobno na tej diecie nie powinno się chorować na raka [nie czytałam jeszcze referatu] - a skutki w przypadku jaskry bardziej mnie niepokoiły :jedno - utrata wzroku drugie - skutki permanentnego stosowania kropli do oczu --> już trochę przez nie nerki mi ucierpiały - i jak się okazuje jestem pierwszym pacjentem moich okulistów który ma taki problem przy kroplach X. po innych miałam przekrwoine oczy tak bardzo że zaczełam się wstydzić chodzić po ulicy [no moze nie wstydić ale było mi żal ludzi którzy na mnie patrzyli... ] Tak więc wracając do tematu - trzeba określić korzyści eh, Zośka, widzę, że muszę cię skorygować. Babcia miała nowotwór łagodny, który jej wycięli i po krzyku. Rzeczywiście były przypadki raka w rodzinie, ale każdy inny. Nie skupiałabym się na tym. Teraz rak to plaga. Jest tu ktoś, u którego w rodzinie nie było raka? Ludzie źle sie odżywiają, stresują się i wdychają trucizny. ja miałam, a na prądach byłam. Rozbolała mnie głowa z nerwów. Bolała z 10 dni bez przerwy. Poszłam na prądy i po pół godzinie ból minął
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prądy selektywne, których zastosowanie opracował Dr Kwaśniewski są super. Bardzo skuteczne w zaburzeciach autonomicznego układu nerwowego. Trzeba tylko się znać na zasadach robinia zabiegów, bo można sobie zaszkodzić, jak się trafi nie tam gdzie trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
^ToM^
Go
|
Z tą szkodliwością nie jest chyba aż tak źle. Przecież doktór Kwaśniewski wielokrotnie mówił, że do niezidentyfikowanych przypadków daje się "w ciemno" bo w razie ja objawy się nasilą to można zawsze odwrócić zmieniając z PS na S i odwrotnie. Jest to rodzaj diagnostyki w niejasnych przypadkach. Co do raka to nie wiem. Przecież nikt nie wie czy nie ma raka, a prądy się bierze. Co innego jak ktoś ma zdiagnozowanego nowotwór. Ja też potwierdzam b. duża skuteczność prądów. Zresztą sam stosowałem zarówno u siebie jak i u rodziny aparatem home-made, z dużym powodzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na pewno zaszkodzi, jak się na tym nie zna, albo robi prądy "płatne od minuty", a nie potrzeb pacjenta.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
eh , Ewa co tu korygować rak to rak - łagodny czy nie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Eh, na raka trzeba sobie nieźle zapracować! Czasem kilkadziesiąt latek, a czasem kilka chwilek.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A co wg Pana Panie Tomaszu potrzebne jest do wychodowania takiego stwora?Prosze o opinie Pana jako niezaleznego naukowca
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czynników jest bardzo dużo, dlatego nie będę nawet wymieniał. Napiszę tylko, że Polsce główną przyczyną pandemii nowotworów zdaje się być wzrost spożycia metali ciężkich głównie z margaryn i warzyw.
|
|
|
|
|
|
|
nowy
Go
|
Prądy selektywne, których zastosowanie opracował Dr Kwaśniewski są super. Bardzo skuteczne w zaburzeciach autonomicznego układu nerwowego. Trzeba tylko się znać na zasadach robinia zabiegów, bo można sobie zaszkodzić, jak się trafi nie tam gdzie trzeba.
...własnie, o to chodzi, żeby wybrać dobrze. Ale jak wybrać? Istnieją jakieś certyfikaty, jakaś lista? Obawiam się, że nie i wszystko idzie na oko i wyczucie. Ja szukam zabiegów w Łodzi. znalazłem, ale nie wiem, czy jest to "tam, gdzie trzeba?" Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dowiedz się czy mają tam odpowiedni aparat do prądów, z certyfikatem...
|
|
|
|
|
|
|
nowy
Go
|
dziękuję Ci bardzo, czyli aparat taki musi miec odpowiednią cenzurkę. Oby jeszcze obsługa była szkolona - też sprawdzę, ale wyboru nie mam, bo w Łodzi jest jeden taki (chyba, że nie wiem o innych, ale jak dotąd, to nie udało mi sie zdobyć więcej adresów). W ogóle, to tu jest pusta plama. Nie ma lekarzy opty. Ja muszę jechać do lekarza az do Ciechocinka, no - ale to nie zależy od nikogo, poza samymi lekarzami, a znających idee D.O. jest niewielu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Powinien to być aparat "Pentapuls". Niektórzy dają prądy z aparatu "Selektronik", ale ten nie jest profesjonalnie sprawdzony i nie posiada certyfikatu. Może być dobry, a może być i wadliwy...
|
|
|
|
|
|
|
nowy
Go
|
Dziękuję. Skorzystam. Serdecznie pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|