Autor
|
Wtek: Przytylam (Przeczytany 57698 razy)
|
Gavroche
|
O świetnie Radzio, że odgrzałeś "wąta" - może cooleś zaraz na DD zareklamuje! No jacha. Tylko nie wiadomo jak kręte są ścieżki jego/jej umysłu... I co z tego wyjdzie. Biedactwo, nawet nie wie co zawierają preparaty "na włosy" i "na oczy" proponowane przez rzetelną dietetykę
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Drodzy forumowicze, a przede wszystkim doswiadczeni optymalni!
Jestem na ZO od 11 miesiecy, a 1,5 miesiaca temu bylam na wizycie u optymalnego lekarza z powodu mojej astmy i alergii. Doktor zalecila mi zwiekszyc tluszcz, w sumie powiedziala, ze mam jesc ile wlezie, no i odstawic leki. Tak wiec zrobilam. Mam 20 lat, 164 wzrostu i obecnie waze 56 kg, pare dni przed wizyta wazylam 52 kg. Proporcje jakie dostalam i stosuje od tamtego czasu: 40-50: 150- 175: 45- 50. Moj problem tkwi w tym, ze zle sie czuje z tymi ekstra 4 kg. I powiedzcie mi tutaj, czy mam jakies inne wyjscie niz poprostu zaczac sie wiecej ruszac?
Owszem, miałaś inne wyjście, lecz niestety nikt Cię "nie oświecił". A wystarczyło skorygować proporcję i zredukować tu i ówdzie. Wcale mnie nie dziwi, że poczęłaś tyć - prawidłowa reakcja metaboliczna i objaw na ciele.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kasara doskonale Cię rozumiem. Jestem drobnej kości i jak zaczęłam zwiększać wagę czułam się fatalnie. Mam 168 cm i zawsze ważyłam 57- 58 kg. Waga super. W/g wyliczeń powinnam ważyć 68 kg czyli jak słoń (dla mnie). Największa moja waga to 65 kg i byłam ociężała , z wałami tłuszczu , zasapana. Zaczęłam intensywnie się ruszać, ale tylko mi apetyt wzrósł. I znalazłam wzór na wagę należną dla mnie 168 - 100= 68 (+ - 10%) czyli 68 - 10% =61,2 . Bez wątpienia z taka wagą czuje się o niebo lepiej. Zmniejszyłam po prostu ilość zjadanego jedzenia , ale zwiększyłam ilość tłuszczu. Zjadam b.tłuste, obfite śniadanie ( słonina, 5 żółtek, śmietana 36%, papryka,pomidor) i zdarzyło się T , że cały dzień nie byłam głodna. Położyłam się spać lekka i odprężona.To mi pasuje.A i jazda na rowerze, brzuszki robię chętniej niż gdy czułam się zapasiona do 64 kg. W tej chwili ważę 60,08kg i jest OK. Jest to mój indywidualny sposób jedzenia w oparciu DO dr Kwaśniewskiego. Pilnuję bardzo , aby nie jeść produktów nie polecanych. Piszesz, że masz astmę ,dlatego potraktuj mój post jako podzielenie się doświadczeniem (też jestem na ŻO raptem od listopada 2010 , choć widzę , że kiedyś już tak się intuicyjnie żywiłam) osoby , której nic nigdy nie dolegało. Ty musisz na pewno o wiele bardziej uważać. Natomiast sygnały ciała są b.ważne i nic nie zwalnia od zwyczajnego zdrowego rozsądku. Nic. Drodzy forumowicze, a przede wszystkim doswiadczeni optymalni!
Jestem na ZO od 11 miesiecy, a 1,5 miesiaca temu bylam na wizycie u optymalnego lekarza z powodu mojej astmy i alergii. Doktor zalecila mi zwiekszyc tluszcz, w sumie powiedziala, ze mam jesc ile wlezie, no i odstawic leki. Tak wiec zrobilam. Mam 20 lat, 164 wzrostu i obecnie waze 56 kg, pare dni przed wizyta wazylam 52 kg. Proporcje jakie dostalam i stosuje od tamtego czasu: 40-50: 150- 175: 45- 50. Moj problem tkwi w tym, ze zle sie czuje z tymi ekstra 4 kg. I powiedzcie mi tutaj, czy mam jakies inne wyjscie niz poprostu zaczac sie wiecej ruszac?
Owszem, miałaś inne wyjście, lecz niestety nikt Cię "nie oświecił". A wystarczyło skorygować proporcję i zredukować tu i ówdzie. Wcale mnie nie dziwi, że poczęłaś tyć - prawidłowa reakcja metaboliczna i objaw na ciele. 3+ refleks. Teraz daj.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Dasna słusznie zauważyła z tymi "(wzrost - 100) - 10%" dla osobników o "drobnej kości". Wiem po sobie. Moja "waga należna" to 67,5 kg, a nie 75 kg. Dziś tylko dlatego wyglądam szczupło przy 73 kg, bo poszło mi w mięśnie. Ale kiedyś zdarzyło mi się ważyć 73 kg bez "masy mięśniowej" i wyglądałem niefajnie.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A ludzie o endo- lub mezomorficznej budowie ciała śmiejący się, że 75 kg przy 175 cm, to w każdym wypadku NIC - są głupi!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.... Owszem, miałaś inne wyjście, lecz niestety nikt Cię "nie oświecił". A wystarczyło skorygować proporcję i zredukować tu i ówdzie. Wcale mnie nie dziwi, że poczęłaś tyć - prawidłowa reakcja metaboliczna i objaw na ciele. 3+ refleks. Teraz daj. Młody "jeleniu". http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1616.msg262336#msg262336Dasna słusznie zauważyła z tymi "(wzrost - 100) - 10%" dla osobników o "drobnej kości". Wiem po sobie. Moja "waga należna" to 67,5 kg, a nie 75 kg. Dziś tylko dlatego wyglądam szczupło przy 73 kg, bo poszło mi w mięśnie. Ale kiedyś zdarzyło mi się ważyć 73 kg bez "masy mięśniowej" i wyglądałem niefajnie. ... Owszem, miałaś inne wyjście, lecz niestety nikt Cię "nie oświecił". ... Nikt.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A ludzie o endo- lub mezomorficznej budowie ciała śmiejący się, że 75 kg przy 175 cm, to w każdym wypadku NIC - są głupi! Niedomiar budulca. Nadmiar budulca. Gdzie głupsi?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Młody "jeleniu".
Radzio, nie wiem co się roi w Twojej głowie, bo wszak masz swój własny świat albo niemały kłopot z komunikowaniem się. Niemniej jednak bacz na słowa.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mój kłopot. Fakt. Twój wybór. Fakt.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Radę daj.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mój kłopot. Fakt. Twój wybór. Fakt.
Coś Ty taki poważny dzisiaj? Emotki Ci diabli wzięli?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Orle piórko" zdobywam. ... Emotki Ci diabli wzięli? Kosmaci.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Orle piórko" zdobywam. ... Emotki Ci diabli wzięli? Kosmaci. Moim zdaniem masz cały pióropusz. Odważnyś Większość forumowiczów najchętniej wysłała by do Ciebie oddział Kidonu
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Większość forumowiczów najchętniej wysłała by do Ciebie oddział Kidonu Większość. Za mało. Nie decydują.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... Większość forumowiczów najchętniej wysłała by do Ciebie oddział Kidonu Większość. Za mało. Nie decydują. Prawdopodobne. Uważaj jednak na ludzi w strojach do tenisa
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A ludzie o endo- lub mezomorficznej budowie ciała śmiejący się, że 75 kg przy 175 cm, to w każdym wypadku NIC - są głupi! Niedomiar budulca. Nadmiar budulca. Gdzie głupsi? I taki dialog po próżnicy z Tobą, ot co... Niepomiernie mozolny. Jeden umięśniony człowiek o wadze 75 kg i "grubej kości". I drugi umięśniony człowiek o wadze 75 kg i tym samym wzroście, ale o "chudej kości". Wyimaginuj to sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Uważaj jednak na ludzi ...
"Indywidualistyczne wychowanie". Dobrych snów. ... strojach do tenisa Krótkie nóżki, wielkie brzuszki. Niosę pomoc. ... I taki dialog po próżnicy z Tobą, ot co... Niepomiernie mozolny. ...
Fakt. Pomóż Kobiecie.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|