renia
|
"...jest sporo argumentów za i sporo przeciw..." hm... ja uważam, że te argumenty "przeciw" są tak silne, że nawet nie warto rozważać tych "za". Dalekosiężne i długoterminowe skutki GMO mogą być tak groźne i nieodwracalne, że "gra" nie warta jest świeczki...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale już jest "pozamiatane" i na to nie mamy wpływu, więc lepiej szukać dobrych stron złego niż wyłącznie złych, bo te, rozumnym postępowaniem można pozytywnie wykorzystać. I dlatego może się okazać, że to GMO wcale nie jest takie złe.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lepiej dmuchać na zimne...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze na filmie podali, że GMO już spożywamy np. w wypełniaczach wędlin i w ketchupach. Tylko, że nie informowano nas o tym, nie mowiąc już o tym, że nie pytano czy chcemy... Powinno być referendum w tak istotnych sprawach...Jest demokracja w końcu czy nie...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Na to się już nic nie poradzi!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale pomarudzić zawsze można...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niedawno był program w TV, akurat z mojego regionu. Padło pytanie do jednego z rolników "to ilu z was kupuje ziarna kukurydzy GMO - 10, 15? - Ile? 100 - a Pan? - ja też" GMO już u nas jest!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Mutacje wywoływane przez radioaktywność są znane i stosowane od 1960 r. W Europie i w byłym Związku Radzieckim używane były dla modyfikacji pszenicy, w USA dla modyfikacji jęczmienia, fasoli i grejpfrutów, w Pakistanie do modyfikacji ryżu, w Indiach do modyfikacji bawełny i trzciny cukrowej." http://users.uj.edu.pl/~ufkamys/BK/PFJ_2010_2011/w15.pdf
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ponoć mandarynki bezpestkowe też otrzymano "dzięki" GMO...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Wegusie mają realny problem ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kandydat Optymalny...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dopiero zauważyłam, że napis się zmienia na "optymalny wybór". Super...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No! Dużo lepiej niż poprzednio. I odcina się wyraźnie od tej Domiceli z PO.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przy Tomaszu Pani Domicela całkiem zbladła...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Ale link z q4(z banera) powinien prowadzic do strony kandydata, nie na strone dr-kwasniewski. Na stronie dr-kwasniewski, pod fotka doktora Jana Kwasniewskiego, ktory opracowal Diete Optymalna jest napis "kandydat na posla....". Troche zamieszania jest. Moim zdaniem musisz zrobic strone o sobie lub jakiegos bloga.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Ale link z q4(z banera) powinien prowadzic do strony kandydata, nie na strone dr-kwasniewski. Na stronie dr-kwasniewski, pod fotka doktora Jana Kwasniewskiego, ktory opracowal Diete Optymalna jest napis "kandydat na posla....". Troche zamieszania jest. Moim zdaniem musisz zrobic strone o sobie lub jakiegos bloga. Niestety...absolutnie się z tym zgadzam! Pomyślałam o tym samym, jak tylko kliknęłam w buton i zostałam przekierowana na stronę, która nie jest stroną Kandydata! To wielki błąd
|
|
|
|
|
|
|
|