Dasna
Go
|
No jeszcze mamy temat IKZE Jest bardziej rygorystyczny niż IKE.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Tacy jak ty ludzie malostkowi sa w Polskim rzadzie. Trzepiaja sie d... Maryny a nic z tego nie wychodzi. Mialam cie za inteligentniejszego faceta. Trudno mozna sie mylic. Koniec dyskusji z mojej strony. Amen
No a tera zto już lecisz "Adpersonam" wiesz że to oznacza brak argumentów ?? amen Argumentow mam wiele ale szkoda mi czasu na pisanie z toba. Nic to nie zmieni. Jak juz pisalam nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu . Dyskusje zakonczylam.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Pisałam n/t IKE. Nie polisy. Tak w polisie , przy programach kapitałowych masz procent składany. Przy znacz±cym udziale obligacji w portfelu funduszu procent składany nie będzie dotyczył obligacji.Tak?
IKE to przecież rodzaj polisy ! wpłacasz inwestujesz a jak zarobisz to przy realizacji odciągną ten podatek tylko ze do czasu realizacji nie odciagają co miesiąć zgadza się ??
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Argumentow mam wiele ale szkoda mi czasu na pisanie z toba. Nic to nie zmieni. Jak juz pisalam nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu . Dyskusje zakonczylam.
Tak tak oczywiście grunt to mieć ostatnie zdanie bo o argumencie to już chyba możemy zapomnieć ??? P.S. jaki jest mój poziom ?? że nie potrafisz do niego dobić ??
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pisałam n/t IKE. Nie polisy. Tak w polisie , przy programach kapitałowych masz procent składany. Przy znacz±cym udziale obligacji w portfelu funduszu procent składany nie będzie dotyczył obligacji.Tak?
IKE to przecież rodzaj polisy ! wpłacasz inwestujesz a jak zarobisz to przy realizacji odciągną ten podatek tylko ze do czasu realizacji nie odciagają co miesiąć zgadza się ?? Nie. Polisa a IKE to dwie różne sprawy. a i jeszcze polisy są rożnie skonstruowane. IKE a planowane IKZE też różnią sie między sobą.Możliwościami wpłat i podatkami od zysków kapitałowych.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uścislam posiadacze IKE a i w przyszłości IKZE nie płacą podatku od zysków kapitałowych tzw. Belki.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uścislam posiadacze IKE a i w przyszłości IKZE nie płacą podatku od zysków kapitałowych tzw. Belki.
Dodam , że do chwili kiedy zgromadzone środki będą na koncie do momentu uzyskania świadczeń emerytalnych.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No i jeszcze dodam , że także Pracownicze Programy Emerytalne miały całkiem niezłą ideę i gdzieś przepadły , cicho o nich.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie. Polisa a IKE to dwie różne sprawy. a i jeszcze polisy s± rożnie skonstruowane. IKE a planowane IKZE też różni± sie między sob±.Możliwo¶ciami wpłat i podatkami od zysków kapitałowych.
Różnice minimalne, jeśli dotrwasz do wieku to nie płacisz jeśli wcześniej będziesz musiała zrealizować to jak najbardziej a skoro jesteś w ubezpieczeniach to wiesz że wszystkie te programy sa pakowane w "polise" żeby tego kdłubka uniknąc ale to juz ewentulanie sprawa na odrębny wątek
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie. Polisa a IKE to dwie różne sprawy. a i jeszcze polisy s± rożnie skonstruowane. IKE a planowane IKZE też różni± sie między sob±.Możliwo¶ciami wpłat i podatkami od zysków kapitałowych.
Różnice minimalne, jeśli dotrwasz do wieku to nie płacisz jeśli wcześniej będziesz musiała zrealizować to jak najbardziej a skoro jesteś w ubezpieczeniach to wiesz że wszystkie te programy sa pakowane w "polise" żeby tego kdłubka uniknąc ale to juz ewentulanie sprawa na odrębny wątek Zgadza się. Nie zajmuję się już ubezpieczeniami. Robię diametralnie coś innego. Jednak na bieżąco muszę śledzić rynek finansowy. A i lubię. Tak ten wątek ma swój temat przewodni i na pewno ma służyć Optymalnym. No , ale cóż wszyscy albo umrzemy albo jeszcze zdążymy się zestarzeć przed śmiercią.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nic dodać, nic ująć. Urzędnik zdecydowanym tonem uprzedził mnie, że zostałem wykreślony z mojego Obwodu Wyborczego. To formalność, ale zabrzmiało jak zesłanie na banicję. [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Radzio, jak otrzyma się takie zaświadczenie to można głosować w każdym okręgu wyborczym oprócz swojego?
Trzeba jakieś podanie w przód składać, czy wydają taki świstek "od ręki'?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Na pierwsze: tak. Na drugie też tak i od ręki. -Podchodzisz do urzędnika, -oddajesz dowód, a w zamian dostajesz wniosek do wypełnienia, -oddajesz wypełniony wniosek, -po "od ręki" dostajesz zaświadczenie do sprawdzenia i dowód, -jeżeli wszystko jest zgodne, odchodzisz z kwitkiem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki Radzio...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
O ja! Radzio, chyba się jednak spotkamy w Ciechocinku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Radzio, myślę, że to Twoje zaświadczenie jest nieważne. Za bardzo zapaćkane...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|