chill
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
barja
Go
|
Nie musi być perhydrol, bo to rzeczywiście hardkor, wystarczy zwykła woda utleniona z apteki. Sprawdziłam, działa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dasna
|
Chyba kupię pół kilo sody. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Tylko?  Ja na wyjazd chcę kilo wziąć... 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Zainwestujemy.  Opleciemy cały świat......sodą. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W Tuczarni żywność przejeżdża średnio 4-5tys. km nim trafi na stół konsumenta. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
W Tuczarni żywność przejeżdża średnio 4-5tys. km nim trafi na stół konsumenta.  Po lewej uncja drożdży, po prawej jedno żółtko. http://s8.postimg.org/b3durx8dh/image.png Te drożdże to te aminokwasy tworzą z cukru i wody? Skubane! Może ten Chińczyk co żył 200 lat i powiadają, że żywił się alkoholem i ziołami, to nie łykał rafinowanego alkoholu, tylko mętność znad sfermentowanego ryżu. Może zamiast kiełkować, lepiej fermentować. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Chodziło mi o odległość filogenetyczną.  Jak można porównywać drożdże do żółtka, jednocześnie trąbiąc, o jadalności na surowo, jako wskaźniku jadalności w ogóle? Fermentacja, to kolejny, obok obróbki termicznej, sposób na uczynienie niejadalnego jadalnym. A alkohol z ryżu robią Aspergilusy, nie drożdże. 
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|