|
renia
|
Zapomniałam o tym wynalazku...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale na surowo nie pijemy tylko przegotowaną, tak na wszelki wypadek, jakby się co w uzdatniaczach poknociło...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie! Po ofiarach poznacie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...czy po owocach... albo warzywach... jakoś tak... prędzej czy później to się wyjaśni...
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
A ja w domu używam produktów z Amwaya, które są ekologiczne i starczają na bardzo dług: np: płyn do czyszczenia łazienki kupuje za ok 20 zł i mam go z 8 mc, bo to koncentrat płyn do kabin prysznicowych rewelacja też ok 20 zł i jest rewelacyjny jak ktoś ma prysznic, bo po każej kąpiel sie pryska i nie zostawia takiego osadu, a raz w tygodniu się tylko myje płynem do sprzątania łazienki. proszek 3 kg kupuje raz w roku, no teraz przy synku to raz na 7-8 mc a płyn do naczyń to już jest w ogóle,, nie wysusza i starcza na ...... ale najważniejszym produktem jest LOC uniwersalny płyn czyszczący: ma kilkadziesiąt zastosowań, do podłogi, do butów, do mycia naczyń jak zabraknie, do kąpanoa psów, do kwiatów jako odżywka, to jest bardzo łagodny produkt o niesamowitym działaniu... naprawdę polecam!!!!! a oprócz tego wycziłam KRETA bio do udrażniania rur i do WC ( na kulturach bakterii), oraz w Lidlu W5 chyba się nazywa tez do toalet i rur na bazie octu... i zaczynam się przekonywać do sody oczyszczonej i octu trzeba dbać o środowisko, bo przecież nas nie będzie, ale nasze dzieci będą w tym świcie żyły TRZEBA O TYM PAMIĘTAĆ!!!
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ekologiczne? Każdy ma co innego na myśli poprzez "ekologiczne" Jak rzuciłam okiem na wyrzuty google o eklologicznym płynie do naczyć amwaya - to jego jedyna ekologiczność twki w tym że zużywa się mniej plastikowych butelek niż przy nieskondensowanych opakowaniach. Biorąc pod uwagę kalkulację u pana który wyrzuca jedną butelkę 1 l na 14 misięcy ... Ja mniej zużywam ludwika - czy przez to możnaby pisać że ludwik jest "ekologiczny".... Pytanie ile odpadów powstaje przy produkcji płynu. Z jak daleka płyn jest przewożony do nas. Co zostaje w wodzie po zmywaniu danym płynem. Zdecydowanie większość rzeczy jest szumnie nazwana ekologicznymi a takimi nie są. ba nawet zmywanie samą gorącą wodą nie jest ekologiczne. Ba x2 - tłuszcze nie powinny być spłukiwane do kanalizacji - tylko zlewane do słoiczków i oddzielnie poddawane utylizacji. A czy ktokolwiek tak robi? o. takie tam przemyślenia
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A kobiety ciężarne i te na antykoncepcji hormonalnej nie powinny sikać do kibelka... Szkoda czasu na takie rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Pani Tereso a probowala Pani teg plyny do zmywania naczyn?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jeszcze nie, ale spróbowałam cytryny w charakterze odkamieniacza i fakt - działa.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
To bardzo sie ciesze
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Kiedys stosowałem płyny do mycia naczyń ekologiczne , orzechy piorace. Aktualnie uzywam normalnych płynów , ale tam gdzie mogę po prostu wystarcza goraca woda , albo zawsze podreka jakas połówka cytryny.
Płyny do mycia naczyń jednak to co innego tam kontakt ze skóra jest krótszy . Oczywiscie jeśli chcemy dobry płyn ekologiczny to polecam te ze składnikami naturalnymi , najczesciej sa one dodatkowo z upraw ekologicznych , co dla mnie osobiscie jest juz lekka przesadą . najlepsze bedą te na bazie octu , cytryny . Soda oczyszczona tez jest rewelacyjna do wszelakich zastosowań w domu.
Inaczej sprawa ma sie ze srodkami do mycia ciała , tutaj wole żywac wszystkiego co naturalne . Mydło Aleppo , do mycia ciąła , włosów tez sie sprawdzi . Ewentualnie jakiś szampon eko.
Trzeba zwracac uwage na składniki tych srodków. Niejednokrotnie spotkałem sie z kosmetykami , czy płynami czyszczącymi eko/bio zawierajacymi jeden- kilk askładników naturalnych przy całej reszcie silnych detergentów. To najnormalniejsze nabijanie w butelke.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A dla mnie to ta cała ekologia, no dobra, nie cała a 90%, to taki sam beznadziejny pomysł, jak wege. Kolejny biznes z targetem na naiwniaków
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Zgoda , ale jak mam sie szorowac detergentem Fa , to wole Aleppo z olejami z oliwy i laurowym plus niech bedzie sodu hydroxyde. Ale tak jak napisałem , nie wszystko eko jest eko Niektórzy nawet odswieżacze do kibla eko łykneli ...
|
|
|
|
|
|
|
|