Hana
Gość
|
Czyli krotko mowiac stosujesz ZO "NA OKO". Od czasu do czasu robie wyliczanki,poza tym nie wyobrazam sobie jak mozna gotowac bez wagi i jak mozna jesc bez "proporcji", mam na mysli przepisy nie sciagniete z Ksiazki Kucharskiej dr Kwasniewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Gość
|
Nnnnooo!!!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Zastosowalam zalecenia LEKARKI od sierpnia rotuje mleczne i licze weglowodany (zapoznalam sie z lektura Ewy Bednarczyk-Witoszek) osiagnelam wage 50kg . Cos w tym rotowaniu jest!!i to cos pozytywnego-!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
PrzydaĹaby siÄ jeszcze marchewka... KiedyĹ zamiast ziemniakĂłw. Ale zawsze trzeba robic Swoje. I ĹźyÄ Swiadomie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
PYTANIE DO WSZYSTKICH AKTYWNYCH NA FORUM---CZY UPRAWIACIE SPORT --jezeli mozna wiedziec JAKI I JAK CZESTO[/b[b]]???
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Oj Hana przypomnialas mi czasy kiedy biegalam dlugie dystanse na przelaj i prawie zawsze bylam pierwsza na zawodach ,ale gdzie te czasy . I jeszcze bylam dobra w skoku w dal.Ale to przeszlosc ,niestety. Napisalam do ciebie na priv ,zerknij jesli Ĺaska
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Gość
|
Ja uprawiam kolarstwo gĂłrskie przez wiosnÄ, lato i jesieĹ. W peĹni sezonu jeĹźdĹźÄ prawie co dzieĹ. W zimie odstawiam rowerek. Do tego gry zespoĹowe: piĹka noĹźna i siatkĂłwka na WFie w szkole.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Gość
|
Oj Hana przypomnialas mi czasy kiedy biegalam dlugie dystanse na przelaj i prawie zawsze bylam pierwsza na zawodach ,ale gdzie te czasy . I jeszcze bylam dobra w skoku w dal.Ale to przeszlosc ,niestety. Napisalam do ciebie na priv ,zerknij jesli Ĺaska cho cho skok w dal moj pdziw Jeszcze nic straconego mozesz startowac w maratonie dobre wyniki sie ma po 30 dziestce zycze sukcesow
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
TOAN w Tobie jedyna nadzieja --czytalam, ze lopatka z lewej lub prawej polowy lepsza --PYTAM z ktorej i DLACZEGO?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Ja jezdze codziennie na rowerze 2 godz.bez wzgledu na pogode.Pracowac na dzialce moglabym tez na okraglo.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Gość
|
Ja teĹź uwielbiam rower, szkoda tylko, Ĺźe czasu brak...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Czesc Luton, myslalam,ze jak sie banuje to juz na zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Ja jezdze codziennie na rowerze 2 godz.bez wzgledu na pogode.Pracowac na dzialce moglabym tez na okraglo. Kodar --co uprawiasz--kwiaty czy jarzyny?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Gość
|
...prawej polowy lepsza... Od strony rzeĹşnika wyglÄ
da to tak: zawsze lewa Ĺopatka jest bardziej sina po uboju od prawej i ma gorszÄ
przydatnoĹÄ surowcowÄ
- jest mniej smaczna. Fizjologicznie i biochemicznie: ubĂłj dla zwierzÄcia to spory stres, a w stresie pobudza siÄ ukĹad sympatyczny powodujÄ
c wyrzut adrenaliny i noradrenaliny, ktĂłre zaĹ powodujÄ
przedzawaĹowy stresowy rozpad biaĹek miÄĹniowych, objawiajacy siÄ stresowym wzrostem poziomu kreatyniny w surowicy krwi, ktĂłrego nie moĹźna myliÄ z podwyĹźszonym stanem kreatyniny (powyĹźej 1,3 mg%) przy niewydolnoĹci nerek. W badanisach pozawaĹowych na ludziach wykryto, Ĺźe jedynie 20% kreatyniny stwierdzanej w surowicy krwi pochodzi z serca, a aĹź 80% z lewej Ĺopatki. Nie moĹźna powiedzieÄ, Ĺźe jest to typowy "stan podkradania" - serce ratuje siÄ kosztem lewej Ĺopatki, ale...
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Dziekuje Toan-- wiedzialam, ze Ty jestes na biezaco w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Gość
|
Prawda!, choÄ biochemia i fizjologia juĹź tak mnie nie interesujÄ
jak 15-20 lat temu, ale zawsze nauki podstawowe sÄ
przydatne w Ĺźyciu codziennym, szczegĂłlnie dla osĂłb, co nie patrzÄ
np: na kolory, ale na rozkĹad widma sĹonecznego . U takich osĂłb - codzienne Ĺźycie jest bardziej tÄczowe!.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Kodar --co uprawiasz--kwiaty czy jarzyny? W ogrodku uprawiam roznorodne kwiaty i tak np.crocusy,hyazinthen i narcissus( juz maja paczki), darwinahybrydy,kosacce. Wrzosy,ktore kwitna o tej porze i stokrotki.Roznokolorowe Cheiranthus.Jukka,rododendrony,roze,tuje.Do tego rosliny skalne i ziola.W planie wieksza dzialka a wtedy beda tez jarzyny i owoce jagodowe.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Dostalam sloik /350-400g/ TLUSZCZU GESIEGO, moze, mcie propozycje na zagospodarowanie/jedzenie tego "smakolyku"?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Hana,smalec gesi ,dodawalam do wszystkich potraw oraz do kawy,nawet ciastka pieklam na smalcu gesim,suuper
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Dzieki Kodar--bede dotluszczac terat gesim, bo wieprzowy przejadl mi sie.
|
|
|
|
|
|
|
|