renia
|
No to Jubileusz Miesięcznika już przeżyliśmy, przed nami wycieczki na Kujawy. Renia mam nadzieję, że Wojciech S tym razem będzie śmielszy...
Gdyby to był inny wątek to bym coś na ten temat napisała... Ale fakt, przed nami Kujawy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Renia mam nadzieję, że Wojciech S tym razem będzie śmielszy...
Jeśli w komisji wyborczej będą kobiety, to Wojciech chyba nie będzie miał odwagi głosować... Jednak takie głosowanie przez Internet by było bardzo dobrym rozwiązaniem...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Tak z podpisem elektronicznym głosowanie bez wychodzenia z domu dźwignęłoby frekfencję bardzo!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tutaj jest kilka zdjęć z ogrodu, w którym mieliśmy piknik... Mam nadzieję, że Pan Prezes nie pogniewa się na mnie za to, że uwieczniłam Jego uśmiech... [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Śliczne...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tutaj z muzeum...
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To był piekny dzień. Wspaniała atmosfera, super pogoda no i ta kiełbasa z ogórkami z Ostrowa Wielkopolskiego
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ogórki pycha...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pierwszy raz widziałam tak kiszone ogórki w plastikowych ( chyba pięciolitrowych) butelkach. Zastanawiałam się, jak je będą wyciągać... a tutaj ciach...i gotowe...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Orzechy laskowe też mi smakowały. Od razu (wczoraj) kupiłam do domu kilogram i dzieciakom nasypałam w miseczki. Niech sobie "skubią" zamiast jakichś tam słodyczy...Teraz orzechy są najsmaczniejsze i nie trzeba obawiać się pleśni. Są świeże. Nawet dostałam do kupienia takiego samego dziadka do orzechów jak był w Rajculi (drewniany z pokrętłem). Bardzo delikatnie otwiera orzechy - bez miażdżenia ziarna. Takie wyjazdy zawsze naładowują mnie pozytywną energią i utwierdzają jeszcze bardziej w słuszności Diety Optymalnej. Dzisiaj wybieram się na poszukiwanie kości szpikowych... Ostatnio to sobie tak szłam na łatwizną i najczęściej kupowałam karkówkę. Jak nasłucham się Optymalnych to mam od razu zapał do przyłożenia się solidnego do tego co się je i poszukiwania najbardziej wartościowych produktów.
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
To był piekny dzień. Wspaniała atmosfera, super pogoda no i ta kiełbasa z ogórkami z Ostrowa Wielkopolskiego Wszystko było wspaniałe na tym spotkaniu!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj wybieram się na poszukiwanie kości szpikowych... O dziwo są w marketach fachowo pokrojone, pakowane w wory po 5kg i mrożone... Prawie darmo! Jak ja nie cierpię marketów... ale jak nigdzie kości szpikowych nie dostanę to pokornie je odwiedzę...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja dzisiaj nie dostałam kości szpikowych w małych sklepikach, a nawet w masarni nie mieli. Znajomy masarz mówił, że dostają oni mięso wołowe, już obrane z głównych kości, a półtusze świńskie przywożą im pozbawione mózgów i, od 3 miesięcy, również uszu... nie wiem co oni z tym robią... Będę musiała polubić markety... Są tylko kości wieprzowe...ale chyba wołowe są zdrowsze? Wieprzowe też mają szpik?
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
... również uszu... nie wiem co oni z tym robią... Uszy wedzone sa przysmakiem dla psow. Mozna je kupic np na "sielance" w Poznaniu.
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Kurczę, czy to powinno byc w tym watku?
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Gdzie wy żyjecie? U mnie w sklepiku masarenki, co rozbiera tylko półtusze jest WSZYSTKO, co niezbędne do optymalnego funkcjonowania... A ceny takie, że nie trza dźwigać pensji minimalnej, bo zaraz zdrożeje!
|
|
|
|
|
|
|
|