Autor
|
Wtek: Lista życzeń (Przeczytany 51903 razy)
|
Halina Ch.
Go
|
Ja chcem tanich jajek, mięsa, słoniny, śmietanki i masła... Akurat :shock:zapowiadają podwyżki miięsa.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Chcialabym prywatyzacji sluzby zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
...i opat za każdą wizytę lekarzką, jak na Słowacji. Zaraz by nam lud ozdrowiał...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
teraz płacimy podwójnie: 1. dla NFZ -obowiązkowo 2.gdy chorujemy i lecimy do lekarza Każzdyy z nas to robi, ale boją się gdy politycy straszą... drożyzną.
Nie umiemy liczyć?............... czy boimy się nieznannegoo????????????
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie ma kto ludzi o tym poinformować. Lepiej straszyć Tuskiem, Kaczyńskim, Palikotem itp. - on wam nie da, a ja tak
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też uważam, że sprywatyzowana służba zdrowia byłaby na dużo lepszym poziomie niż obecna. Zyskaliby na tym wszyscy. Jedynie drogie zabiegi lecznicze - ratujące zdrowie i życie - powinny być dofinansowywane przez państwo. Przynajmniej byłaby konkurencja i mielibyśmy wybór...kolejki do lekarza i na operacje uległyby skróceniu. Podejście do pacjenta radykalnie by się zmieniło...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Nie ma kto ludzi o tym poinformować. Lepiej straszyć Tuskiem, Kaczyńskim, Palikotem itp. - on wam nie da, a ja tak A ja sie nie boje. Nikt mnie nie wystraszy. Przezylem juz Gomolke, Gierka, Jaruzela, Kaczynskiego i Tuska.(i innych co zapomnialem) Bedzie tak samo. Piwo 4 zl. No karkowka teraz tansza bo za gierka kosztowala 36 zl, teraz 15. Mozna zapytac "kto wierzy w zmiany". U wladzy bylo SLD, PIS, PO, prawie Samoobrona, czy cos sie zmienilo? Ja mysle, ze jak taki gosciu np posel, zostanie ministrem finansow, popatrzy w te papiery, przeczyta, zorientuje sie jaki to galimatias, to rece mu opadna. Tu sie nie da nic zrobic, wszyscy chca. Tylko jedno haslo sie nadaje. "Pomozecie?" i prawidlowa odpowiedz. Robic za darmo, zeby "Polska rosla w sile i ludzie zyli dostatniej". I przypomina mi sie jak ten Radziwil mowil w tym filmie co gral w nim Olbrychski, co tego Radziwila na koniu chcial porwac, jak ten Radziwil powiedzial mu. Cytat oryginalny "Rzeczpospolita to postaw czerwonego sukna, za które ciągną Szwedzi, Chmielnicki, Hiperborejczykowie, Tatarzy, elektor i kto żyw naokoło. A my z księciem wojewodą powiedzieliśmy sobie, że z tego sukna musi się i nam tyle zostać w ręku, aby na płaszcz wystarczyło; dlatego nie tylko nie przeszkadzamy ciągnąć, ale i sami ciągniemy." Teraz tez ciagna. Partie.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
A ja bym chciał żeby rządzący chcieli dla nas ŹLE i żeby im nie wyszło
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Dzisiaj podjalem decyzje wyborcza. Glosuje na to, jak nie moze byc lepiej(bo to niemozliwe), to chociaz zeby bylo przezynajmniej smieszniej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Będzie BARDZO CIĘŻKO uzyskać wynik dający mandat...
Zgoda
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A ja bym chciał żeby rządzący chcieli dla nas ŹLE i żeby im nie wyszło I to jest dobra metoda!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...i opat za każdą wizytę lekarzką, jak na Słowacji. Zaraz by nam lud ozdrowiał... Jaki opat, można mu zaufać i kto to jest lekarzką? Bo jaka na Słowacji to chyba widziałem? A w temacie... Nie widział ktoś moich okularów?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Glosuje na to, jak nie moze byc lepiej(bo to niemozliwe), to chociaz zeby bylo przezynajmniej smieszniej.
U nas zawsze jest śmiesznie Nie ma takiego drugiego kraju na świecie, w którym naród wbrew przeciwnościom losu (celowo czy nie celowo) miał tyle pozytywnej energii! Tu jest po prostu fajnie i tak zostanie!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.... naród wbrew przeciwnościom losu (celowo czy nie celowo) miał tyle pozytywnej energii! Tu jest po prostu fajnie i tak zostanie! Mam! Mam życzenie- prościutkie! Sejm ma sprawić, żeby nic z tej energii nie zmarnowało się, bo może być potrzebna na długie lata. To znaczy na wiele lat, bo długie lata zabrzmiało mi niejednoznacznie. Przecież nie będę ingerował w Naturę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Tych prostych krzyżyków: twój i mój to jest dopiero dwa, a zdałoby się dwadzieścia, ale tysięcy...
A pro po "krzyżyków". Co zrobić ze swoim osobiście wiedziałem już pod koniec maja, mimo że Kandydat decyzję podjął w czerwcu. Wtedy nie została doprecyzowana. Kontynuując a pro po... Zamierzam udać się w najbliższe miejsce, gdzie będę oddawał swój Głos i w związku z tym mam pytanie do Ciebie WojciechuS. Czy przypadkiem nie masz życzenia zobaczenia się ze mną, uściśnięcia graby i już?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Grabę możemy uścisnąć w Lubieniu Kuj.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W Lubieniu to będę ja Nie ma nic bliżej
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Odszukaliście lokal wyborczy, bo ja też lubię Lubień. Maf Ponieważ sprawy spadkowe "ciągną" mnie w tym dniu również do Poznania, czy może Ty również masz życzenie abym zobaczył Twoje "zielone nóżki" i uścisnął grabę? Zarówno Lubień, jak i Poznań mam po drodze. Ciechocinek niestety nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|