forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 19:53:11

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 Do dou Drukuj
Autor Wtek: przysmak orzechowo-migdalowy nr607  (Przeczytany 30586 razy)
WojciechS
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #20 : 2011-10-09, 20:17:57 »

I jak to na foruma zaserwować?  Shocked  Wink Mr. Green
Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #21 : 2011-10-09, 21:58:46 »

Masę trzeba w waleczek uformować i pokroic. Lub może w baloniki.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #22 : 2011-10-10, 07:39:35 »

Też mam ochotę spróbować zrobić taki przysmak. Może w sobotę... Rolling Eyes
Zapisane

Dasna
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #23 : 2011-10-10, 07:50:45 »

Też mam ochotę spróbować zrobić taki przysmak. Może w sobotę... Rolling Eyes
No to ja, mam tylko ochotę , zjeść taki przysmak. Razz
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #24 : 2011-10-10, 08:07:56 »

Jeśli zrobię, to na pewno wstawię zdjęcie, a smak  Rolling Eyes to już tylko będzie sobie można wyobrazić... Wink Laughing
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #25 : 2011-10-10, 09:11:49 »

Też mam ochotę spróbować zrobić taki przysmak. Może w sobotę... Rolling Eyes
Ale chyba zamieścisz to na Forum, a nie w ramki i nad łóżko... Cool Rolling Eyes

No właśnie, trzymam za słowo...  Very Happy Mr. Green
Misiem nie chce marnować miejsca we własnym żolądku na takie rarytasy.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #26 : 2011-10-10, 09:15:06 »

Czasami urozmaicenie jest wskazane... Mr. Green
Zapisane

WojciechS
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #27 : 2011-10-10, 09:21:13 »

No to podstawa...  Very Happy
Czasami dobrze jest urozmaicić sobie życie...  Wink
Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #28 : 2011-10-21, 22:46:53 »

Czy wyszło gotowanie przysmaku?

Ją czekam z połową już tylko orzechów.
Czy komuś ta potrawa się udała.?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #29 : 2011-10-22, 05:16:35 »

Przykro mi  Sad ale nie zrobiłam jej. Całkiem o niej zapomniałam... Dzisiaj będą u nas pączki wyśmienite, według spawdzxonego przepisu (http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97) ale nie w moim wykonaniu.
W przyszłą sobotę postaram się ten przysmak zrobić (jeśli nie zapomnę Cool)
Zapisane

Gwidon
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #30 : 2011-10-22, 08:56:49 »

Czy wyszło gotowanie przysmaku?

Ją czekam z połową już tylko orzechów.
Czy komuś ta potrawa się udała.?


...kiedys robilem ten przysmak,to tak jak u ciebie bylo to bardzo suche i chyba pochlo do MÜLL-a zdaje sie,ale mozna bylo z tego zrobic jakies orzechowe ciasto,zeby sie nie zmarnowalo,z tym rzepisem jest cos chyba nie tak,trzeba tam wlac z litr miodu,zeby to sie kupy trzymalo, albo 3 kg czekolady Laughing pozdro...
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #31 : 2011-10-22, 09:00:36 »

Wychodzi brak umiejętności kulinarnych, dlatego albo zrezygnować, albo wykonywać dokładnie za przepisem aż wyjdzie.
Zapisane
Gwidon
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #32 : 2011-10-22, 09:18:59 »

Wychodzi brak umiejętności kulinarnych, dlatego albo zrezygnować, albo wykonywać dokładnie za przepisem aż wyjdzie.

...totez zrezygnowalem Sad...
Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #33 : 2011-10-22, 10:11:29 »

Annie na pewno James. Robiłam to dwa razy I mi nie wyszło. Po postawieniu na "ogień" trzeba grzac na full ? I ile czasu trzeba tak grzac. Oczywiście mam w pamięci mieszanie. Nie poddaje się bo mam na to wielką ochotę.
Pozdrawiam

A poza tym ją raczej słodkości przed przejściem na dietę nie Gotowalam. Więc brak mi w tej kwestii doświadczenia. Mięsa wyc
hodzą znakomicie
Zapisane
Gwidon
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #34 : 2011-10-22, 10:26:02 »

...gdzies byl przepis na trufle optymalne,to duzo szybsze i latwiejsze i tansze do zrobienia bylo,moze ktos pamieta to wrzuci ten przepis albo linka Cool...
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #35 : 2011-10-22, 11:21:52 »

Przygotowuję scenariusze do programów kulinarnych w telewizji ogólnopolskiej.
Wezmę w nich pod uwagę przepis nr 607.
Niezrozumiała jest widzę fraza "...smażyć, mieszając, aż masa zgęstnieje"
Czyli: posmażyć z 2-5 min. tak, aby perliło, zestawić z ognia do schłodzenia w temetaturze pokojowej, gdy osiągnie stosowną konsystencję, uformować i do lodówki.
Pokroić i wszysto.
Zapisane
zofijeczka
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #36 : 2011-10-22, 13:36:04 »

Ale smazylam godzinę i mieszalam by się nie przypalilo (by rozprowadzać równomiernie dostarczane ciepło) i było dalej sypkie. No nic czekam na programy z niecierpliwością Wink

Ps. To że mi coś nie wychodzi nie oznacza że nie umiem czytać. Sad
Może moja maszynka źle mieli orzechy np za grubo...
Jest wiele zmiennych w procesie.

Tak czy inaczej to co powstaje jest pyszne.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za program.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #37 : 2011-10-22, 14:56:57 »

To że mi coś nie wychodzi nie oznacza że nie umiem czytać.

Oczywiście, że nie!
Kuroń był noga z deserów i jemu też by nie wyszło, ale w mięsach i zupach był super.
A Anna Olson natomiast z przepisem nr 607 by sobie pewnie poradziła bez problemu.
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #38 : 2011-10-22, 17:29:27 »

Przygotowuję scenariusze do programów kulinarnych w telewizji ogólnopolskiej.
Wezmę w nich pod uwagę przepis nr 607.
Niezrozumiała jest widzę fraza "...smażyć, mieszając, aż masa zgęstnieje"
Czyli: posmażyć z 2-5 min. tak, aby perliło, zestawić z ognia do schłodzenia w temetaturze pokojowej, gdy osiągnie stosowną konsystencję, uformować i do lodówki.
Pokroić i wszysto.

Telewizja ogólnopolska - to jest dopiero informacja.
Oczekuję z niecierpliwością.
Lepszy start z "pole position" ,  niż z 22 pozycji SLD.
Gratuluję
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: przysmak orzechowo-migdalowy nr607
« Odpowiedz #39 : 2011-10-22, 17:38:22 »

Przygotowuję scenariusze do programów kulinarnych w telewizji ogólnopolskiej.


Coraz lepiej... Very Happy lepiej niż śmiałam marzyć... Very Happy "Rozkręcasz" się coraz bardziej...
W końcu ta Dieta Optymalna musi stać się popularną. Zasługuje na to... Very Happy
Zapisane

Strony: 1 [2] 3 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 20 zapytaniami.